Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коломойський догрався: бізнесмен може поплатитися за "створення злочинної мережі" в США

Канцлерський суд штату Делавер у США ухвалив низку гучних рішень за позовом проти бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, яких разом із їхніми партнерами запідозрили у створенні "злочинної мережі" і заволодінні активами на суму понад 674 млн доларів. 

Про це повідомляється у матеріалі tZE Inform. Йдеться про розгляд, який ініціював у травні ПриватБанк, що раніше перебував у власності фігурантів позову, пише Обозреватель.

Поруч із Коломойським і Боголюбовим шахрайство приписують ще трьом "агентам" злочинної схеми – Мордехаю Корфу (Mordechai Korf), Хаїму Шохету (Chaim Schochet) і Уріелю Цві Лаберу (Uriel Tzvi Laber), а також 20 компаніям, зареєстрованим у штаті Делавер.  

Зазначається, що розглянувши і вивчивши додаткові матеріали, що надійшли на розгляд суду, беручи до уваги істотну вагу і суспільну значущість розгляду, суд ухвалив рішення про подальший розгляд справи виключно за процедурою акту "Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act".

Було встановлено первинну черговість розгляду питань і призначено суддю на чергове засідання суду.

23 жовтня стало відомо про перший арешт у справі. 20 жовтня на запит Канцлерського суду штату Делавер міністерством юстиції США у Вашингтоні затриманий і доправлений до суду для надання свідчень фігурант справи RF02. Перед засіданням фігуранту оголошено тридцятиденний превентивний арешт.

Що все це означає для Коломойського і Ко

21 липня 2019 року суд визнав обґрунтованим факт наявності неправомірного впливу на учасників судового розгляду, що фактично призвело до зміни суті судового розгляду. Відтепер це вже не суд про порушення у господарсько-фінансовій сфері. 

Це судовий розгляд справ про створення "злочинної асоціації" та її членів.

Це, перш за все, має принципову особливість – дає змогу залучати відповідні органи юстиції до виконання функцій розшуку, доставки на судове засідання, арешту активів та інше, до винесення спільного рішення суду, в рамках незакінченої судової процедури.

Так, правоохоронці США отримали право доставляти Коломойського і Ко для їхньої участі у засіданнях.

Згідно з процедурою розгляду, на кожне засідання буде по черзі призначатися новий суддя, а рішення ухвалюватиметься у рамках судової колегії учасників. Відтепер жодна юридична процедура не може зупинити розгляд, або вивести з-під розгляду когось до остаточного рішення суду.

Обозреватель нагадує:

  • Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, що ПриватБанк був об'єктом масштабних шахрайських дій, а це призвело до заподіяння фінустанові збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.

  • Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд при цьому зобов'язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалене на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 млрд доларів.

  • Справу про можливе відмивання грошей Коломойським і Боголюбовим уже назвали однією з найбільших в історії.

 

Наші інтереси: 

1) Провчити Коломойського, щоб знав своє місце. 2) Показати іншим олігархам, що починається нове життя. 3) Ліквідувати в Україні олігархію як явище. Актуальним стає Закон RICO, або Як перемогти корупцію, коли в країні нема судів і прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з прізвищ, маємо справу з етнічною мафією. Застосування щодо неї закону RICO ("Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act") - це дуже серйозно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з прізвищ, маємо справу з етнічною мафією. Застосування щодо неї закону RICO ("Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act") - це дуже серйозно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Слухав нині інтерв'ю з Павлом Клімкіним https://www.youtube.com/watch?v=rap4FGAULks і сподобалася його фраза, що багаті люди (олігархи) це добре для країни, допоки вони не пхаються у владу.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Олігархи - це багатії, які збагачуються на державі. Якщо ж багатії працюють на спільне благо, створюючи робочі місця і сплачуюючи податки, то це не олігархи, а великий бізнес.

В Україні олігархом іноді називають будь-якого заможного бізнесмена. Але це не правильно. Олігарх має чіткі ознаки. Це людина, яка має власний крупний бізнес та одночасно впливає на прийняття рішень хоча б в одній з гілок влади: законодавчій, виконавчій чи судовій. Крім того, сьогодні не менше значення має і контроль над масмедіа.

Андрій Ясун каже:
Слухав нині інтерв'ю з Павлом Клімкіним <a href="https://www.youtube.com/watch?v=rap4FGAULks" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=rap4FGAULks</a> і сподобалася його фраза, що багаті люди (олігархи) це добре для країни, допоки вони не пхаються у владу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!