Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп готується офіційно вивести США з Паризької кліматичної угоди – The Hill (США)

Категорія:

В Трояндовому саду Білого дому у 2017 році Дональд Трамп вперше заявив про намір відмовитися від глобальної угоди щодо зміни клімату. Він може офіційно розпочати процес виходу США з угоди 4 листопада, і процедура може тривати протягом цілого року, що дозволить США завершити процес 4 листопада 2020 р. – через день після президентських виборів. Отже Білий дім починає готуватися до офіційного виходу США з Паризької кліматичної угоди. 

19102501.jpg

© Getty Images

«Я виводжу США зі жахливої однобічної Паризької кліматичної домовленості. Вона була цілковитою катастрофою», – цитує Трампа Rebecca Beitsch у своїй статті в The Hill.

Трамп повторив свої слова, коли вперше зобов’язався вийти з угоди, сказавши: «Мене обрали представляти громадян Пітсбурга, а не Парижа».

Його погляди на цю угоду дуже критикують демократи, екологи і навіть деякі республіканці, які кажуть, що США зрікається світового лідерства в той момент, коли потрібні термінові дії для стримування найбільш небезпечних наслідків зміни клімату.

Трамп постійно хвалився про вихід США з цієї угоди, незважаючи на жорсткі терміни, передбачені угодою.

До плутанини додалося повідомлення Білого дому про виступ Трампа в середу, в якому сказано, що "Президент оголосив, що витягує Сполучені Штати із шахрайської, неефективної та однобічної Паризької кліматичної угоди".

На запитання The Hill, чи є виступ формальним виходом, речник Білого дому сказав, що "президент уже оголосив про вихід США з катастрофічної Паризької кліматичної угоди". 

Звіт "Нью-Йорк Таймс" свідчить про те, що офіційний процес має розпочатися незабаром.

Якщо США дійсно розпочнуть процес виходу з цієї угоди, це це буде лише за кілька тижнів до саміту ООН у Чилі, де лідери домовляться про остаточні деталі для виконання угоди.

За угодою 2015 року, підписаною президентом Обамою, від США вимагається до 2025 року скоротити викиди приблизно на 28 відсотків нижче рівня 2005 року.

У той час як деякі республіканці, можливо, змінили свою риторику щодо реальності зміни клімату, багато хто залишається проти цієї угоди, стверджуючи, що США не мають першими докладати зусиль для зниження рівня викидів СО2, поки інші країни не почнуть докладати більше зусиль.

Тим не менш, багато експертів зі зміни клімату заявляють, що Паризька угода - це просто ціна допуску до кліматичної бесіди, і попереджають, що навіть близькі глобальні зусилля можуть бути недостатніми для дій, щоб обмежити підвищення температури.

Повернення США до Паризької кліматичної угоди стало чимось на кшталт лакмусового папірця для позначення демократів, які балотуються в президенти на 2020 рік, більшість з яких заявили, що зроблять це в перший день свого перебування на посаді.

Палата демократів уже вжила заходів, щоб запобігти намірам Трампа, ухваливши у травні резолюцію, яка б блокувала цей крок. Лідер більшості сенату Мітч МакКоннелл одразу ж сказав, що законопроект "піде нікуди".

В очікуванні того, що буде, чекають особистого повідомлення Трампа про вихід, а Союз стурбованих вчених назвав такий крок "безвідповідальним і короткозорим".

"На щастя, жодна інша країна не йде за президентом Трампом, виходячи за двері Парижу", – йдеться у заяві групи.

Наші інтереси: 

Розуміти, що так зване глобальне потепління – найбільша афера наших днів. Розуміти, що політикам і екологічним активістом вигідна "боротьба з кліматичними змінами", з "глобальним потеплінням", інакше їм не буде чим займатися (активістам), а політикам прийдеться говорити про реальні речі, а не відволікати увагу на клімат.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Знайшлася чесна і смілива людина, яка не бажає брати участі в цьому шахрайстві. Сенс кліматичної афери в тому, що боротьба за чистоту навколишнього середовища підмінюється безглуздою боротьбою проти природної кліматичної циклічності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Знайшлася чесна і смілива людина, яка не бажає брати участі в цьому шахрайстві. Сенс кліматичної афери в тому, що боротьба за чистоту навколишнього середовища підмінюється безглуздою боротьбою проти природної кліматичної циклічності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

4 роки пройшло після підписання Паризької угоди по клімату 2015/2016 рік в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що регулює заходи щодо зниження вмісту вуглекислого газу в атмосфері з 2020 року.

Всі ці 4 роки з кожного великого джерела масової інформації в мозок жителя будь-якої розвиненої країни вантажаться гігабайти ретельно сконструйованого жаху. Все пропало! Якщо не знизити викиди CO2, не прибрати автомобілі і опалення, і не почати платити Кліматичній комісії 2.4 трильйони доларів в рік – то планета пропаде. Льодовики розтануть, океани піднімуться, все потоне, а що не потоне – перетвориться на безплідну пустелю. І цей жах станеться приблизно в 2030-му році.

Взагалі-то вся історія почалася з фільму «Незручна правда», який зробив і розкрутив колишній віце-президент США демократ Альберт Гор в 2006-му (коли вирішив робити бізнес на кліматичному алармізмі). Фільм, зрозуміло, про загрозу глобального потепління, і (теж зрозуміло) фільм обіцяє низку катастроф дуже скоро.

До слова: Альберт Гор не має ні природничої, ні технічної освіти ВЗАГАЛІ. Тобто весь його фільм про кліматичний катастрофізм – лише нагнітання жаху за допомогою емоційних аргументів і тривожного відео-ряду з метою подальшої комерційної експлуатації цього жаху.

Якщо відкинути емоційний фон, то все, що стверджують кліматичні алармісти, зводиться до двох тез:

– Температура в середньому на планеті за 100 років зросла приблизно на 0.75 градуса Цельсія (при середній температурі приблизно +12 градусів Цельсія при історичному діапазоні температур в населений період від -4 до +23 градуси Цельсія)

– Концентрація CO2 в середньому на планеті за 100 років зросла приблизно на 0.01% (тобто збільшилася від 0.03% до 0.04%, при історичному діапазоні концентрацій в населений період від 0.01 до 0.20%).

До речі, у недавній людської історії (950 по 1250 роки) було аналогічне потепління. Подібна ситуація також була у часи розквіту Трипільської цивілізації – Атлантичний кліматичний оптимум (тобто «найкращий).

Все, що робиться з власної волі, – добро!