Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тараса Кременя обрали на посаду уповноваженого із захисту державної мови

Світ:

Зможемо звертатися до нього щодо порушення всіх мовних прав. Омбудсмен відповідатиме за забезпечення мовних прав українців в Україні. Контролюватиме виконання мовного закону органами виконавчої влади.

19090701.jpg

Тарас Кремінь. Фото: "Деловая столица"

"Сьогодні в Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини відбувся відкритий конкурс з відбору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для представлення її на затвердження Кабінетом міністрів України. За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала мені як Уповноваженому для подання Кабінету міністрів України кандидатуру Кременя Тараса Дмитровича", - написала у Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, пише Gazeta.ua.

Усього до конкурсу допустили 11 кандидатів.

"Тарас Дмитрович Кремінь - український політик і вчений. За фахом - вчитель української мови та літератури, англійської мови та зарубіжної літератури. Навчався в аспірантурі і докторантурі. Кандидат філологічних наук, доцент. Обирався депутатом Миколаївської обласної ради, яку очолив у 2014 році. Народний депутат України VIII скликання. Очолював підкомітет з питань дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти, а також забезпечення реалізації права на освіту осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, територія проведення АТО і територія населених пунктів на лінії зіткнення Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Він є співавтором законів "Про освіту", "Про фахову передвищу освіту", "Про загальну середню освіту", а також "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Свою мету на посаді Уповноваженого з захисту державної мови бачить в реалізації державної політики, спрямованої на захист української мови, її всебічний розвиток як в Україні, так і за її межами", - написала Денисова.

Чим займатиметься посадовець, розповів громадський діяч Роман Матис:

"Зможемо звертатися до нього щодо порушення всіх мовних прав. Можна напряму йти до поліції чи суду, але виникають проблеми з процедурою. Омбудсмен допоможе звернутися правильно. Вкаже, як зґенерувати потрібні запити до органів і служб щодо усунення причин виникнення конфліктної ситуації, щоб вона більше не повторювалась. Відповідатиме за забезпечення мовних прав українців в Україні. Контролюватиме виконання мовного закону органами виконавчої влади", - зазначив він.

Наші інтереси: 

Тепер офіційно можна буде звертатися до нього щодо порушень закону про державну мову.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Продовження політики Порошенка в іншій формі.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Продовження політики Порошенка в іншій формі.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !