Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 20

Розклад гормонів розповість, як ефективно планувати свій день і бути здоровими

Світ:

Спецтема:

Напевно всі знають, наскільки важливі в нашому організмі гормони, вони управляють нашим настроєм, циклом, здатністю зачати і виносити дитину і іншими важливими моментами. Виявляється у гормонів теж є "години роботи".

Виявляється, в організмі все влаштовано не так просто і кожен з гормонів активізується і активно працює лише в певний час. Знаючи час активності певного гормону, можна істотно поліпшити своє здоров'я і якість життя, інформує Ukr.Media.

До 6:00 — серотонін

До 6 ранку в організмі виробляється гормон щастя — серотонін. Чи варто говорити про важливість цього гормону для вашого настрою і здоров'я.

6:00 — підвищується кортизол

Кортизол — це гормон, який пробуджує організм і готує наш мозок і тіло до пробудження. Зараз максимально включена логіка. У цей час людина дуже зібрана і сконцентрована, тому можете сміливо складати плани на весь день.

Випиваючи 500 мл води вранці та роблячи зарядку, вимиваються ГОРМОНИ СТРЕСУ!!!

7:00 — припиняється вироблення мелатоніну

Саме в цей час закінчується дія цього нічного гормону і в дію вступають статеві гормони. Якщо мелатонін не виробляється, то значить сон не несе ніякої користі для вас, а значить спати далі безглуздо.

8:00 — активізуються статеві гормони

У цей час активізуються статеві гормони. Вони ж стероїди - гормони, що формують наш м'язовий каркас. Найкращий час для зарядки, гімнастики, фітнес-клубу - для зміцнення своїх м'язів. А ще це ідеальний час для зачаття.

10:00 — 14:00 — пік ДГЕА

ДГЕА — це нейрогормон, який відповідає за концентрацію уваги і пам'ять, увагу і запам'ятовування. В цей час ідеально займатися розумовою і інтелектуальною діяльністю.

14:00 -16:00 — пік гормону росту

Відчувши різку сонливість у цей час, не відмовте собі в задоволенні поспати 20 хвилин! Це пік СОМАТОТРОПІНУ – "гормону росту" – гормону краси і вічної молодості. Не дивно, що в цей час зазвичай сплять діти, адже це період, коли на піку знаходиться гормон росту. До речі, цей гормон відповідає не тільки за зростання, але і за вашу молодість і красу, тому якщо у вас є трохи часу, то краще поспати.

І, бажано, після цього сну - розминка, тому що гормон росту відповідає за кількість м'язової тканини.

З 17:00 — знижується кортизол

З цього часу знижується концентрація і витривалість, спорт краще не планувати, як і розумову діяльність.

Прийняття важливих рішень варто скасувати. Спорт протипоказаний, тому що живлення м'язів буде дуже складним.

21:00 — починає вироблятися мелатонін

З цього часу організм починає готуватися до сну, температура тіла знижується, вам хочеться турботи і умиротворення. Знижуючи температуру тіла, нам хочеться тепла і турботи від близьких. Саме час для сімейних обніманьок!

22:00 — час ендорфінів

У цей період виділяються гіпофіз виділяє опіоїдні гормони, які мають наркотичну дію - це ЕНДОРФІНИ. Саме завдяки їм сон, якщо він настане в цей час, то буде дуже спокійним і приємним. Денний стрес позаду, організм готовий до перезавантаження.

Не дарма існують рекомендації лягати спати саме о 22 години, бо сон з 22:00 до 04:00 несе максимальну користь для всього організму, а от відсутність його може позначитися негативно.

Заснувши в цей час, сон буде супроводжуватися найбільш приємними відчуттями. Цінність сну з 22:00 до 4:00 - максимальна. Відсутність сну в цей час - фатально.

О 23:00 активізується гормон росту

Знову вступає в силу ГОРМОН РОСТУ, який відповідає за вашу молодість і красу. Саме завдяки йому діти "літають уві сні", а дорослі залишаються молодими, красивими, з міцними кістками і якісною мускулатурою! Щоб залишатися здоровим і молодим, в цей час потрібно спати.

Наші інтереси: 

Виявляється у гормонів теж є "години роботи". Пізнавати своє тіло.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Зараз 14:36 год. Треба піти поспати))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Зараз 14:36 год. Треба піти поспати))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

За моїми відчуттями, зранку все відбувається на годину раніше. Кортизол починає діяти вже після 5 ранку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Арсене!
Файно, що широка преса відгукується на наших
"5 вигод":))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Також дуже корисно для мене. Дякую, вельмишановний добродію Арсене!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Арсене!
Вчасне нагадування --

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Цікава інформація. Дякую!