Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перед переговорами у Вашингтоні Трамп і Зеленський зустрінуться у Польщі – Волкер

Але точної дати візиту президента України до США ще не узгодили. Про це в інтер'ю "Прямому" розповів спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер. Він додав, що у Вашингтоні чекають, доки команда Зеленського повністю запрацює (йдеться про нові парламент та уряд), буде втілена його частина передвиборчих обіцянок – щоб було про що говорити йому з Трампом.

"Уряд США радо підтримує ті ініціативи, які оголошував пан Зеленський під час передвиборчої кампанії, і які звучать нині – поки формується уряд. Це і обіцянки залишитися відданими реформам та боротися із корупцією, і наміри продовжити деолігархізацію, і оголошений шлях на зближення із ЄС та НАТО. Ми також високо цінуємо заяви про те, що Україна буде виконувати свою частину зобов’язань для досягнення миру. Ми дуже все це підтримуємо. В президента Зеленського поки не було можливості втілити свої ініціативи, бо парламент ще навіть не розпочав роботу. Думаю, це станеться вже найближчого тижня. І тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем’єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив. І ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого Дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада, і про наші досягнення у двосторонній співпраці", - сказав Волкер. 

"Обидва президенти очікуються на урочистостях у Варшаві (до 80-х роковин початку Другої світової війни), тому, можливо, вони зможуть зустрітися саме там. І мати там бесіду. Але ми все ще працюємо над датами візиту до Білого Дому", - сказав Волкер. 

Зустріч у Варшаві може відбутися наприкінці серпня чи на початку вересня. Трамп к раз зараз перебуває в Європі, головна мета його поїздки – участь у саміті G7 у Франції, який завершився 26 серпня. Також він відвідає кілька країн. 

В ефірі 5 каналу заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сказала:

"Ми відпрацьовуємо частину, яка пов'язана, звичайно, з інформаційно-аналітичним забезпеченням, з документами, які планується підписати під час зустрічі в Польщі. Відпрацьовуємо наповнення цих зустрічей. Я думаю, що це буде нормальна, цікава зустріч".

Наші інтереси: 

США беруть Україну під повний патронат і будуть вчити Зеленського, ЩО робити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Зустрічі Трампа з Зеленським не буде: президент США скасував візит до Польщі. (Джерело)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Зустрічі Трампа з Зеленським не буде: президент США скасував візит до Польщі. (Джерело)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Значить поговорить з Пенсом. Цього досить, адже принципові питання вже вирішені.

Арсен Дубовик каже:
Зустрічі Трампа з Зеленським не буде: президент США скасував візит до Польщі. (<a href="https://prm.ua/zustrichi-trampa-z-zelenskim-ne-bude-prezident-ssha-skasu... class="bb-url" rel="nofollow">Джерело</a>)

Все, що робиться з власної волі, – добро!