Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перед переговорами у Вашингтоні Трамп і Зеленський зустрінуться у Польщі – Волкер

Але точної дати візиту президента України до США ще не узгодили. Про це в інтер'ю "Прямому" розповів спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер. Він додав, що у Вашингтоні чекають, доки команда Зеленського повністю запрацює (йдеться про нові парламент та уряд), буде втілена його частина передвиборчих обіцянок – щоб було про що говорити йому з Трампом.

"Уряд США радо підтримує ті ініціативи, які оголошував пан Зеленський під час передвиборчої кампанії, і які звучать нині – поки формується уряд. Це і обіцянки залишитися відданими реформам та боротися із корупцією, і наміри продовжити деолігархізацію, і оголошений шлях на зближення із ЄС та НАТО. Ми також високо цінуємо заяви про те, що Україна буде виконувати свою частину зобов’язань для досягнення миру. Ми дуже все це підтримуємо. В президента Зеленського поки не було можливості втілити свої ініціативи, бо парламент ще навіть не розпочав роботу. Думаю, це станеться вже найближчого тижня. І тоді ми побачимо, який сформується уряд, хто стане прем’єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо близько працювати із новою командою над втіленням всіх оголошених намірів та ініціатив. І ми б хотіли, щоб на момент візиту президента Зеленського до Білого Дому ми могли б говорити і про те, чого досягнула українська влада, і про наші досягнення у двосторонній співпраці", - сказав Волкер. 

"Обидва президенти очікуються на урочистостях у Варшаві (до 80-х роковин початку Другої світової війни), тому, можливо, вони зможуть зустрітися саме там. І мати там бесіду. Але ми все ще працюємо над датами візиту до Білого Дому", - сказав Волкер. 

Зустріч у Варшаві може відбутися наприкінці серпня чи на початку вересня. Трамп к раз зараз перебуває в Європі, головна мета його поїздки – участь у саміті G7 у Франції, який завершився 26 серпня. Також він відвідає кілька країн. 

В ефірі 5 каналу заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сказала:

"Ми відпрацьовуємо частину, яка пов'язана, звичайно, з інформаційно-аналітичним забезпеченням, з документами, які планується підписати під час зустрічі в Польщі. Відпрацьовуємо наповнення цих зустрічей. Я думаю, що це буде нормальна, цікава зустріч".

Наші інтереси: 

США беруть Україну під повний патронат і будуть вчити Зеленського, ЩО робити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Зустрічі Трампа з Зеленським не буде: президент США скасував візит до Польщі. (Джерело)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Зустрічі Трампа з Зеленським не буде: президент США скасував візит до Польщі. (Джерело)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Значить поговорить з Пенсом. Цього досить, адже принципові питання вже вирішені.

Арсен Дубовик каже:
Зустрічі Трампа з Зеленським не буде: президент США скасував візит до Польщі. (<a href="https://prm.ua/zustrichi-trampa-z-zelenskim-ne-bude-prezident-ssha-skasu... class="bb-url" rel="nofollow">Джерело</a>)

Все, що робиться з власної волі, – добро!