Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чи можна зменшити загрозу стратегічного союзу між Китаєм і Росією – The Washington Post, США

Проблема не в тому, що Америка не знає про цю загрозу, а в тому, що у неї нема послідовної стратегії протидії їй, - пише Джонатан Хіллман (Jonathan Hillman), керівник «Reconnecting Asia Project» в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, округ Колумбія.

Останнім часом Сі Цзіньпіну і Путіну подобається закликати до відкритості. У 2015 році вони навіть пообіцяли об'єднати свої стратегічні економічні програми, зробивши політичний акт, підтримуваний нескінченними спільними заявами та церемоніями підписання.

Ініціатива Китаю «Один пояс - один шлях» обіцяє будівництво нової інфраструктури на суму в один трильйон доларів, укладання торговельних угод і зміцнення культурних зв'язків з більш ніж 80 країнами. Росія, що входить до складу Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), виявляється в центрі єдиного ринку товарів, послуг, капіталу і робочої сили.

Проблема не в тому, що Америка не знає про цю загрозу, а в тому, що у неї немає послідовної стратегії протидії їй.

«Москва і Пекін поділяють спільну зацікавленість в ослабленні глобального впливу США і активно співпрацюють в цьому напрямку», - зробило висновок Розвідувальне управління міністерства оборони США в своїй доповіді 2017 року.

Але сумарний вплив американських санкцій, введених проти Росії і імпортних мит, введених відносно Китаю, може ненароком прискорити виникнення тієї самої загрози, якої Вашингтон прагне уникнути - антизахідного авторитарного партнерства між найбільшою в світі ядерною державою і другою за величиною економікою.

Цього кошмару поки ще можна уникнути. На щастя, в китайсько-російському партнерстві все ще є щось штучне, і це партнерство швидше підтримується лідерами на високому рівні, ніж розвитком подій і узгодженими діями на місцях.

Перш ніж машинально і необдумано схвалювати наступний раунд санкцій, американські політики повинні ретельно оцінити їх довгострокові наслідки. Ці санкції, наприклад, можуть спровокувати створення альтернативних платіжних систем, завдати шкоди долару і підштовхнути конкурентів США до зближення один з одним.

Наші інтереси: 

Ретельно оцінювати довгострокові наслідки зближення Москви та Пекіну. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Саме так, Оксано :

"Наші інтереси:
Ретельно оцінювати довгострокові наслідки зближення Москви та Пекіну". !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Саме так, Оксано :

"Наші інтереси:
Ретельно оцінювати довгострокові наслідки зближення Москви та Пекіну". !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !