Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр-міністр Ізраїлю подумає над роллю посередника для миру між Росією і Україною

Нетаньягу планує свій перший за 20 років візит до Києва 18-19 серпня 2019 року. Для президента Зеленського це буде перший візит іноземного керівника в Україну. Між Нетаньягу і Путіним є постійний телефонний контакт. Президента Росії запрошено 7 вересня 2019 року в Єрусалим на відкриття пам'ятника жертвам блокади Ленінграда.

19080401.png

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу зустрівся з блогерами в неформальній обстановці бару «Юдале» в місті Рішон ле-Ціон

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу готовий стати посередником між В. Путіним і В. Зеленським для мирного врегулювання між Росією і Україною, заявив він на зустрічі з ізраїльськими блогерами-вихідцями з колишнього СРСР, повідомляє "Ukrainian Jewish Encounter".

"Досі я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але якщо ти просиш, то я перевірю цю опцію (посередника, - ред.) ще раз", - сказав Нетаньягу, відповідаючи на запитання ізраїльського журналіста Шимона Брімана, чи не планує прем'єр-міністр використовувати свої тісні контакти з Путіним для врегулювання конфлікту між Росією і Україною.

Нетаньягу  розповів, що з такими пропозиціями звертаються часто й інші країни. "Наприклад, країни Африки і Латинської Америки звертаються до мене за посередництвом. Мовляв, у тебе хороші відносини і з ними, і з нами, може ти готовий увійти в статусі посередника? Я не поспішаю робити це. По-перше, я не можу сказати, що знаю досить добре їхні проблеми, і мені вистачає тих проблем, які є у нас. По-друге, якщо я ввійду в цю тему, то створю очікування (обох сторін), які не зможу виконати", - сказав прем'єр-міністр Ізраїлю.

Як відомо, між Нетаньягу і Путіним є постійний телефонний контакт. Окрім того, за інформацією ТБ Ізраїлю, президента Росії запрошено 7 вересня 2019 року в Єрусалим на відкриття пам'ятника жертвам блокади Ленінграда.

"Тому цілком імовірно, що Нетаньягу дійсно може стати тим нейтральним політичним лідером, якого однаково шанують і Москва, і Київ, і який здатний налагодити мости неформального спілкування пошуку миру між Росією і Україною", - прогнозує видання.

Наші інтереси: 

Вплив Ізраїлю на Україну, хоч і не надто помітний, але має велике значення для України. Пріоритетними є не конфронтація, а позитивна взаємодія на основі розуміння і узгодження спільності і відмінності інтересів. Євреї завжди зможуть домовитися, тому Нетаньягу може бути корисним для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Ізраїль
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Євреї завжди можуть домовитися для євреїв.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Євреї завжди можуть домовитися для євреїв.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Я не дуже розумію про що мова. Коли почубились гарні хлопці і хтось може їх помирити — це добре. Але тут зовсім інше.