Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чим небезпечні магазинні йогурти з добавками

Світ:

Купити молоко, закваску і зробити домашній йогурт. Або купити в магазині хороший натуральний йогурт, в якому є тільки 2 компоненти - молоко і живі бактеріальні культури. Додати туди свіжі ягоди, тим більше що сезон.

Часто, коли проходжу повз довгих полиць з молочними продуктами в супермаркеті, бачу, яка різноманітність йогуртів з всілякими добавками, пише Світлана Фус, лікар-дієтолог вищої категорії, керівник Центру нормалізації ваги на MedOboz.

Це йогурти з фруктовими сиропами, шматочками фруктів, з шоколадними кульками і ... ще маса інших сумнівних "здорових" продуктів в красивих упаковках.

Завжди задаюся питанням - хто це все купує? Адже скільки вже розказано про те, що там багато і цукру, і крохмалю в низькожирних йогуртах, і барвників, і стабілізаторів смаку та багато чого іншого, про що навіть не підозрюєш. Хіба можна подібні продукти вважати здоровим харчуванням?

Але тим не менш, підходячи до кас, можна бачити практично у кожного другого покупця цю вельми сумнівну їжу.

Можна скільки завгодно розповідати на цю тему, пояснювати, але лінь людська бере верх над усіма вагомими доказами.

Особливо, шкода дітей, у яких це звична їжа практично з народження. І завжди мами пояснюють це тим, що іншого діти їсти не хочуть. А ще часто чую таке - поки дитина була маленька, я робила йогурти сама, а потім облишила, часу немає, ну і так далі.

У мене питання – навіщо приносити шкоду організму і потім ходити по лікарях?

Думати, що ця їжа як частина щоденного раціону ( "адже молочні продукти потрібно їсти, це ж кальцій") додасть дитині здоров'я, зміцнить кістки і зуби, а дорослому не зіпсує фігуру, просто не можна.

Тому рекомендую купити молоко, закваску і зробити домашній йогурт. Або купити в магазині хороший натуральний йогурт, в якому є тільки 2 компоненти - молоко і живі бактеріальні культури. Додати туди свіжі ягоди, тим більше що сезон, і краплю меду. А можна взяти ще горішки або насіння до смаку. Так ви отримаєте корисні бактерії, вітаміни з мінералами, білок з жирами, і головне - дозовану кількість простих вуглеводів.

Здоров'я всім!

Наші інтереси: 

Дбати про своє харчування і харчування своїх дітей. Думати, Що ми їмо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Пункт перший: купити молоко - вже під питанням :)

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Пункт перший: купити молоко - вже під питанням :)

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

За нас усе вирішує реклама. Роблячи вибір, що купувати, ми не підозрюємо самі, що цей вибір уже зроблено за нас. А згодом думаємо, що самі вирішили щось купувати, коли фактично вже "підсіли" на певний продукт.
Із власного досвіду.

Поки дихаю - сподіваюсь!