Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Хто здійснює соціальну селекцію під прикриттям виборів 2019

Для заснування будь-якої організації треба перш за все підібрати відповідні кадри. Для цього влаштовують конкурси, екзамени, тестування, спостереження. Зазвичай спочатку застосовується масовий підхід, а потім – індивідуальні співбесіди. Перший етап ми вже бачимо. 

190703haybude.jpg

Хай Буде!
Хай Буде!

Кожна конкретна організація визначає власні параметри добору. Яка організація – такі й параметри. За характером цих параметрів можна судити про характер організації. Наприклад, якщо бюро перекладів набирає кадри за ознаками високого зросту і навичками рукопашного бою, то це якесь вельми специфічне «бюро».  

Добір кадрів для новітньої нації?

Як ми вже з’ясували у статті «Третій параметр», під час президентських виборів 2019 року відбулась інформаційна селекція електорату за двома ознаками: 1) спроможність до самостійного мислення (16%), 2) належність до українського етнічного ядра (25%).

Характер цих параметрів у поєднанні з політичними амбіціями Руху-25 дозволяє висловити припущення про мету даного добору. По-перше, йдеться про український етнічний проект. По-друге, йдеться про формування вертикальної структури: українці (25%) – розумні українці (11%) – самостійно мислячі українців (5%). Вертикально структурований етнос з політичними цілями – це вже протонація, тобто нація на ранньому етапі формування.  

В ході парламентських виборів в середовищі 25% відбувається селекція за третім параметром – перебування у просторі позитивних подій. Видимою ознакою перебування в цьому просторі подій є позитивне мислення – світлий реалізм. Відтак селекція за третім параметром формує підгрупу світлих розумних українців. Організаційне оформлення цієї групи дозволить створити керівну структуру, спроможну перетворити протонацію-25 на новітню українську націю Золотої ери. 

Зрозуміло, що описаний вище добір за згаданими трьома параметрами є проявом масового етапу «добору кадрів». Якщо це справді так, то далі мав би бути етап «індивідуальних співбесід». На відміну від масової селекції, відстежити етап співбесід буде значно важче. 

Доцільність і розумність описаних вище трьох кроків масової селекції не викликає сумнівів. Якби хтось із нас поставив перед собою завдання заснувати націю, то він би діяв за цією схемою. 

Хто здійснює добір?

Принципово важливим є питання про причину реалізації описаної схеми націотворення. Це випадковість, закономірність чи прояв цілеспрямованої волі?

Масовій свідомості найлегше сприйняти пояснення, що це випадковість. Тоді про неї можна більше не думати і, відповідно, нічого не треба робити. Але з таким же успіхом можна сказати, що ця стаття також виникла випадково – автор хаотично тицяв у клавіатуру і за дивним збігом обставин отримав осмислений текст.

А може це така соціальна закономірність? А може під час деяких особливих соціальних криз обставини неминуче вилаштовуються так, що формується вертикально структуроване етнічне ядро, на вершині якого опиняються світлі реалісти? Думка цікава і приваблива. Подібно до версії про випадковість вона також ні до чого не зобов’язує, проте може когось підштовхнути до пошуку подібних прецедентів в людській історії.

А може це відбулося пряме втручання з небес, тобто зі світу духів? Подібно до двох попередніх версій, це нас також ні до чого не зобов’язує, проте утішає надія на те, що хтось там, нагорі, добре до нас ставиться.

А може це американці?

Тепер перейдімо до більш земних версій. Перше запитання: Хто з потужних політичних гравців зацікавлений в новітньому українському націотворенні? Московію і олігархат одразу ж відкидаємо, адже нова українська нація є загрозою для самого їхнього існування.

А може це зробили США? Річ у тім, що американці зацікавленні в постанні сильної та економічно розвиненої української держави – союзника США. Це тому, що потужна Україна є ключовим гравцем майбутнього Міжмор’я – Балто-Чорноморського союзу, або Нової Європи. Лише такий союз спроможний відсікти Західну Європу від Росії та Китаю і не допустити формування Континентального блоку – смертельної загрози для США. Тобто американці мають надпотужну мотивацію. Але чи спроможні вони до прихованого здійснення таких масштабних проектів? У нашому світі все можливо, проте здійснення такої грандіозної спецоперації без витікання інформації виглядає занадто чудесно. Продуктивність цієї версії в тому, що вона заохочує українців активніше вивчати США і налагоджувати з ними тіснішу співпрацю.  

Ельфійський варіант

Проте існує ще одна версія. Вона не суперечить попередній, адже допускає використання впливу США як один з компонентів загальнішої спецоперації. Йдеться про втручання організованої групи землян, які значно випередили у своєму розвитку решту людства. Вони зацікавлені у формуванні шляхетної людської спільноти, з якої можна «добирати кадри» для розширення їхньої високорозвиненої спільноти. Про це розповідається у статті Президентські вибори 2019 року зазнали втручання інопланетян – докази.  Згідно з нашою класифікацією, це гомо сапієнси четвертого рівня. Для позначення людей цього рівня ще використовуємо термін «універсальна людина», індоарійський термін «ганса» («либідь»), а також ігровий термін «ельф». Саме такі люди могли, здійснюючі «голкові», а тому малопомітні втручання, вкоренити декому у свідомість ідею «Слуги народу» і надати аномальних рис передвиборчій кампанії Петра Порошенка.

Продуктивність цієї версії полягає в тому, що вона заохочує нас до активного саморозвитку, адже для того, щоб подружитися з «ельфами», треба наблизитися до їхнього рівня. Дослідження і пізнання «ельфійської» стратегії допоможе нам виробити власну ефективну стратегію.

 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Пізнаємо ельфійську стратегію, виробляємо власну. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Є класичний інженерний анекдот:
- Як знайти голку у стозі сіна?
- Треба спалити стіг, а потім провіяти попіл у магнітному полі.

Задача виконана, голку знайдено, а те, що при тому знищено сіно, вже нікого не хвилює.

Пошук розумних людей методом знищення держави Україна є такою самою невдалою ідеєю, як вищеописаний пошук голки.

Уявимо собі, що я розумна, духовна людина. Для формування комфортного середовища я маю по-перше, знайти собі подібних розумних, духовних людей, а по-друге, підвищувати рівень навколишніх людей, які власне і формують середовище навколо. Якщо я почну шукати розумних людей методом дебілізації населення кварталу/району/країни, то я знайду окремих розумних людей, які не піддались на дебілізацію. Проте більшість людей навколо опуститься в своєму розвитку. І середовище стане набагато менш комфортним. Бо ми з розумними людьми, яких вдалось знайти, опинимось у гетто серед не тих, хто тягнеться в гору, а серед дебілів.

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пишіть у коментарях, який варіант виглядає найвірогіднішим.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Селекцію здійснює Ігор Каганець :)

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ризикну припустити, що:
- Незвичність гіпотези "про ельфійське втручання" для більшості спільноти НО, вочевидь, пов'язане з нерозумінням того, як сприймати ельфів? Чи через окремі неорганізовані особистості, чи організаційну спільноту?

Всі ставлять під сумнів, думаю, саме організовані дії ельфів за типом того, як діють неельфи - таємні організації, змови, партії, втручання у вибори тощо. Такого, думаю, немає.

Натомість, окремішність боголюдських індивідів розвинених до рівня "ельфів" можуть впливати на події шляхом їх формування, наприклад, молитвами. Невидимо впливаючи на вищих планах/планетах.
Для запитальників на зразок "Які інопланетяни?! З глузду з'їхали! Звідки "інопланетяни"?! - ще раз перечитаю разом з Вами про простори буття/плани/планети".

Цитата:
Дослідження і пізнання «ельфійської» стратегії допоможе нам виробити власну ефективну стратегію.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Думка про можливість формування згаданих подій силою молитви дуже правильна. У багатьох з нас є досвід формування подій за допомогою Живого Слова. Якщо ми можемо це робити, то ельфи це роблять ще ефективніше.

Якщо це так, то подію могла сформувати силою думки навіть невелика група - причому навіть не встаючи з власних диванів.

Арсен Дубовик каже:
Ризикну припустити, що:
- Незвичність гіпотези "про ельфійське втручання" для більшості спільноти НО, вочевидь, пов'язане з нерозумінням того, як сприймати ельфів? Чи через окремі неорганізовані особистості, чи організаційну спільноту?
Всі ставлять під сумнів, думаю, саме організовані дії ельфів за типом того, як діють неельфи - таємні організації, змови, партії, втручання у вибори тощо. Такого, думаю, немає.
Натомість, окремішність боголюдських індивідів розвинених до рівня "ельфів" можуть впливати на події шляхом їх формування, наприклад, молитвами. Невидимо впливаючи на вищих планах/планетах.
Для запитальників на зразок "Які інопланетяни?! З глузду з'їхали! Звідки "інопланетяни"?! - ще раз перечитаю разом з Вами про простори буття/плани/планети".
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Дослідження і пізнання «ельфійської» стратегії допоможе нам виробити власну ефективну стратегію.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Амадео Райт.
0
Ще не підтримано

Sapienti Sat

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як бачимо, добір кращих - це звична практика. Ельфи можуть робити те ж саме, тільки масштабніше.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Цілком підтримую гіпотезу Ігоря Каганця, що майбутнє формується нашими думками. Навіть невелика кількість людей з високими вібраціями силою думки можуть матеріалізувати світлі події. Напевно, потрібно давати підказки. "Думаємо разам про здійснення такої-то події".

Радіймо!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Точковий зсув рівноваги в потрібному напрямі цілком можливий і має бути дуже ефективним, навіть про те десь вже читав, хоча і дуже давно. Проте через аналіз інформації про параметри системи і пошук через логіку мав би бути непідйомним навіть при наявності надпотужних суперкомп'ютерів, задача надскладна. Скоріше за все йдеться про інші методи, нам зараз невідомі. Може йтися про дуже розвинуту групову інтуїцію. Але це дійсно не справа наявних урядових структур сучасних держав. Дуже все виглядає нестандартним...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Серед рівноймовірних варіантів треба вибирати найпродуктивніший. Саме він і буде істинним. "Істинне те, що продуктивне" (Гете).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цитата зі статті про "Cicada 3301":

"Цілком правомірне припущення, що Cicada 3301 — це проект спецслужб по залученню до співпраці талановитої молоді.

На користь цієї версії говорять масштаби гри (майже на всіх континентах), — хоча, з іншого боку, справжнім ентузіастам під силу і не такі штучки.

Вікіпедія

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Амадео Райт.
0
Ще не підтримано

Селекція Cicada3301 зайвий раз показує, що США ( припускаю, що коріння звідти) завжди мали прогресивні, продуктивні методи набору кадрів, і що у важливих сферах вони надавали пріоритет якості замість кількості і стимулам замість залякуванню. В СССР тим питанням не парились: нагло "по-наводці" викрадали талановитих дітей з інтернатів. Я не сумніваюсь, що учасники cicada3301 зараз сидять собі на крутих зарплатах і по-тихенько працють, забезпечуюючи себе і свої родини.

Sapienti Sat

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Є класичний інженерний анекдот:
- Як знайти голку у стозі сіна?
- Треба спалити стіг, а потім провіяти попіл у магнітному полі.

Задача виконана, голку знайдено, а те, що при тому знищено сіно, вже нікого не хвилює.

Пошук розумних людей методом знищення держави Україна є такою самою невдалою ідеєю, як вищеописаний пошук голки.

Уявимо собі, що я розумна, духовна людина. Для формування комфортного середовища я маю по-перше, знайти собі подібних розумних, духовних людей, а по-друге, підвищувати рівень навколишніх людей, які власне і формують середовище навколо. Якщо я почну шукати розумних людей методом дебілізації населення кварталу/району/країни, то я знайду окремих розумних людей, які не піддались на дебілізацію. Проте більшість людей навколо опуститься в своєму розвитку. І середовище стане набагато менш комфортним. Бо ми з розумними людьми, яких вдалось знайти, опинимось у гетто серед не тих, хто тягнеться в гору, а серед дебілів.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нинішній низький розумовий стан суспільства не виник сьогодні чи вчора - це продукт дуже тривалої деградації і розпаду соціальної структури. Вибори-2019 "миттєво" витягнули це все на поверхню, поставили "остаточний діагноз" і показали напрям, в якому треба шукати вихід. А він - у формуванні структурованого суспільства і аристократичної держави.

Як відбудеться безпечний перехід від вмираючої старої держави до ще не існуючої нової - я опишу в наступній статті.

Володимир Щербина каже:
Є класичний інженерний анекдот:
- Як знайти голку у стозі сіна?
- Треба спалити стіг, а потім провіяти попіл у магнітному полі.
Задача виконана, голку знайдено, а те, що при тому знищено сіно, вже нікого не хвилює.
Пошук розумних людей методом знищення держави Україна є такою самою невдалою ідеєю, як вищеописаний пошук голки.
Уявимо собі, що я розумна, духовна людина. Для формування комфортного середовища я маю по-перше, знайти собі подібних розумних, духовних людей, а по-друге, підвищувати рівень навколишніх людей, які власне і формують середовище навколо. Якщо я почну шукати розумних людей методом дебілізації населення кварталу/району/країни, то я знайду окремих розумних людей, які не піддались на дебілізацію. Проте більшість людей навколо опуститься в своєму розвитку. І середовище стане набагато менш комфортним. Бо ми з розумними людьми, яких вдалось знайти, опинимось у гетто серед не тих, хто тягнеться в гору, а серед дебілів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача В&#039;ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

З цього я роблю висновки: якщо хоч один варіант дійсний, то я виявився повним дурнем, що стільки часу втрачав між першим і другим туром президентських виборів на переконування голосувати за Порошенка (краще я б їх агітував зарядку виконувати) . А виявляється президент Зеленський - не катастрофа, а сміливий крок вперед - визнання хвороби, а президент Порошенко - тупотіння на місці і маскування хвороби.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Легко говорити після того, як екзамен закінчився. "Сутність випробування - це криза і спостереження" (Френк Герберт). За результатами тестування ти потрапив у групу "розумних українців" - і це добре!

Порошенко також рухав Україну вперед, але отримував настільки потужний опір, що просування відбувалося занадто повільно.

Зараз усе піде значно швидше, але не завдяки активності і компетентності Зеленського, а завдяки його повній пасивності і повній некомпетентності.

Але це вже тема окремої розмови.

В'ячеслав Пачевський каже:
З цього я роблю висновки: якщо хоч один варіант дійсний, то я виявився повним дурнем, що стільки часу втрачав між першим і другим туром президентських виборів на переконування голосувати за Порошенка (краще я б їх агітував зарядку виконувати) . А виявляється президент Зеленський - не катастрофа, а сміливий крок вперед - визнання хвороби, а президент Порошенко - тупотіння на місці і маскування хвороби.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Віолетта Подорожня.
0
Ще не підтримано

Цікаво, але я робила так само. Поставила собі за мету: кожен день по 5 чоловік, з якими я повинна поспілкуватися. З мене чоловік сміявся, а я вперто робила своє. І саме головне, що я зробила висновок, що "я - глас, вопиющий в пустыне". В нашому місті 85 % за "нєдоразумєніє". Я не можу знати, чи піде політика зелених Україні на користь. Але я знаю тільки одне. Ми 28 років намагаємося робити ремонт у напівзруйнованому будинку. Цей будинок стоїть на добротному (радянському) фундаменті. Але в нього стіни криві та криша поїхала. А ми намагаємося всередині просто переклеювати обої. Це ні до чого не призведе. Для того, щоб можна було жити в цьому будинку, нам потрібно його повністю розвалити і почати будувати по-новому. Як не прискорбно, але я розумію це так. По нашій всій Україні повинен проїхати танк і знищити все. Нам здалось мало тих территорій, які окуповані та анексовані. Ми, лежачи на диванах, втомилися від війни. Тому я це сприймаю, як безвихідь. Я живу в російськомовному місті, де майже всі будуть зустрічати Путіна з хлібом-сіллю. А зараз на парламентських виборах я гадаю, що переможе опоблок та "слуги Коломойського". Я цікавлюсь астрологією та фен-шуй. З українських довіряю тільки Осіпенко та Буянову. Згідно їх прогнозам Україну чекає гарне майбутнє. Це дає надію, що ми таки зможемо все перемогти. Мабуть, тому я тут, на цьому сайті. Це єдиний шанс не зійти з глузду в своєму середовищі і намагатися хоч якось розуміти те, що відбувається.

В'ячеслав Пачевський каже:
З цього я роблю висновки: якщо хоч один варіант дійсний, то я виявився повним дурнем, що стільки часу втрачав між першим і другим туром президентських виборів на переконування голосувати за Порошенка (краще я б їх агітував зарядку виконувати) . А виявляється президент Зеленський - не катастрофа, а сміливий крок вперед - визнання хвороби, а президент Порошенко - тупотіння на місці і маскування хвороби.
Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Продуктивність цієї версії полягає в тому, що вона заохочує нас до активного саморозвитку, адже для того, щоб подружитися з «ельфами», треба наблизитися до їхнього рівня. В ельфійському проекті достатньо інформації для перших кроків, гравці легко можуть їх
провадити в своє життя...

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Непродуктивність цієї версії полягає в тому, що просуває думку, нібито все задумано і розроблено за нас і без нас. Тобто не треба заважати "серйозним дядям" робити серйозні селекції і плутатись у них під ногами.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це залежить від точки зору. Активна людина бачить потужний стимул для саморозвитку і виходу на контакт з тими, хто випередив її у розвитку. Тим більше, що "ельфи" не всемогутні - вони також потребують союзників і допомоги.

Натомість пасивна людина в усьому бачить виправдання для своєї пасивності.

Володимир Щербина каже:
Непродуктивність цієї версії полягає в тому, що просуває думку, нібито все задумано і розроблено за нас і без нас. Тобто не треба заважати "серйозним дядям" робити робити серйозні селекції і плутатись у них під ногами.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коментар з Фейсбуку - Олександр Васильєв:

В мене був сеанс занурення в себе перед самими виборами. І підсвідоме мені повідомило, що все буде добре, на нашому боці є якийсь значний гравець.

Хто це - сказати не можу. Маю припущення, що це поєднання 3 версії та останньої.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Коли вчений замість того, щоб спиратись на факти, починає спиратись на те, що "він занурився в себе" і щось там собі напридумав, він перестає бути вченим.

Придумані докази не є доказами ані в науці, ані в юриспруденції. Тільки в інквізиції.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Володимире, давай своє наукове пояснення того, що відбулося на цих виборах.

Володимир Щербина каже:
Коли вчений замість того, щоб спиратись на факти, починає спиратись на те, що "він занурився в себе" і щось там собі напридумав, він перестає бути вченим.
Придумані докази не є доказами ані в науці, ані в юриспруденції. Тільки в інквізиції.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Коли популяризатору чергового "вічного двигуна" говориш, що вічних двигунів не існує, його відповідь: "А доведи!".

Ігоре, ти висунув гіпотезу в стилі "вічного двигуна". То сам доведи свою гіпотезу фактами. А не розмовами про те, що хтось у себе занурився і відчув щось (тобто, сам собі придумав). Чи те, що команда Порошенка намагалась звертатись до розумних людей, а люди виявились тупими (тобто, хтось їх примусив думати про людей краще, ніж вони є). Чи те, що хтось мав підказати Коломойському ідею висунути Зеленського (мовляв, сам Беня не здатний таке придумати).

Бо такі докази нагадують докази того, що греки виграли у троянців, тому що на їхньому боці були Гера, Афіна, Посейдон, Гермес, Гефест та Фетіда, а на боці троянців - Артеміда, Афродіта, Латона, Арес, Аполон та Ксанф. І перша команда виявилась потужніше за другу.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Володимире, я у серії статей описав факт цілеспрямованої, на мою думку, соціальної селекції, і запропонував п’ять варіантів пояснення її причин.

Ти можеш або заперечити факт масової селекції, або запропонувати власне бачення.

Давай, це дуже цікаво!

Володимир Щербина каже:
Коли популяризатору чергового "вічного двигуна" говориш, що вічних двигунів не існує, його відповідь: "А доведи!".
Ігоре, ти висунув гіпотезу в стилі "вічного двигуна". То сам доведи свою гіпотезу фактами. А не розмовами про те, що хтось у себе занурився і відчув щось (тобто, сам собі придумав). Чи те, що команда Порошенка намагалась звертатись до розумних людей, а люди виявились тупими (тобто, хтось їх примусив думати про людей краще, ніж вони є). Чи те, що хтось мав підказати Коломойському ідею висунути Зеленського (мовляв, сам Беня не здатний таке придумати).
Бо такі докази нагадують докази того, що греки виграли у троянців, тому що на їхньому боці були Гера, Афіна, Посейдон, Гермес, Гефест та Фетіда, а на боці троянців - Артеміда, Афродіта, Латона, Арес, Аполон та Ксанф. І перша команда виявилась потужніше за другу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Не треба шукати чорну кішку у темній кімнаті, тим більше, якщо її там нема.

Відбувається звичайний політичний процес індустріального суспільства великого мурашника.

1. Команда Коломойського задумує проект просування нікчеми як по-перше, помсти Порошенкові, а по-друге (якщо вдасться), і як можливості великого хапка. При всій неоднозначності Коломойського, він мислить на кілька років наперед. Тож ще кілька років тому починає розкручувати проект з просування позитивного іміджу «президента Голобородька».

2. Протягом кількох років незалежно один від одного команда Коломойського і «команда російських агентів впливу» займаються демонізацією Порошенка.

3. «Команда Порошенка» цього тривалий час не помічає, бо по-перше зайнята нагальними поточними справами (війна, виживання країни), а по-друге вважає людей розумніше, ніж вони є. (Я сам цим регулярно грішу. Бо постійно потрапляю в ситуацію, коли думаю, що ось люди ознайомляться з фактами і самі все зрозуміють, і регулярно дивуюсь, що люди роблять з фактів діаметрально протилежні висновки).

4. «Команда Порошенка» реально не розуміє, як люди, які отримали зупинення ворога на сході, мирне життя в тилу, безвіз, зменшення рівня корупції, зменшення рівня судівського свавілля тощо можуть голосувати за повернення того стану, який був до того. Я, до речі, теж абсолютно не розумію людей, які кричали «Путін, введи війська!», а тепер скаржаться на те, що їм стало погано жити під обстрілами, і звинувачують у тому не себе, не ті війська, які вони закликали, а Україну. Як не можу зрозуміти тих, хто вважає, що війну на сході почав Турчинов (А я знаю особисто чимало таких людей. Аргумент, що дії Турчинова були лише відповіддю на дії Путіна, ці люди просто не сприймають.).

5. В індустріальному суспільстві великого мурашника, в «демократії математичної більшості» врешті-решт перемагають балаболи. В країнах з давньою «демократичною» традицією є різні запобіжні механізми, що допомагають протидіяти балаболам, хоча й у них ці механізми дають все більше збоїв. В посттоталітарних країнах таких механізмів немає, то ж найбільш безпринципний балабол і переміг.

6. «Російські агенти впливу» самі дещо розгубились, бо вони просували інший проект. Проте швидко перебудувались і спробували захопити вплив на проект «зе». Загалом не дуже вдало, бо «команда зе» діє хаотично під впливом різних факторів. Шукати в їх діях логіку – марна справа. Спроба російського впливу – тільки один з факторів. Тому для російських агентів важливий навіть не сам «проект зе», а створення хаосу. Саме цим вони зараз і займаються.

7. Спокійна реакція американців на ці події. У американців потужна дипломатична школа. Вони мають досвід роботи з різними неадекватами. Тож будуть в міру можливостей ставити зе різні «червоні лінії». І гнути свою лінію. Також будуть напряму працювати з різними людьми на різних щаблях влади, які мають вплив, в обхід «команди зе».

8. «Команда зе» в силу своєї повної некомпетентності діє хаотично. Тому одні бачать в її діях російсько-регівський реванш, другі – продовження політики команди Порошенка, треті – захоплення влади олігархами тощо. Насправді, логіки немає.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Супер! Це те, що на поверхні.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це просто емоційний відгук з ФБ - реакція читача на статтю. Без жодних претензій на науковість.

Володимир Щербина каже:
Коли вчений замість того, щоб спиратись на факти, починає спиратись на те, що "він занурився в себе" і щось там собі напридумав, він перестає бути вченим.
Придумані докази не є доказами ані в науці, ані в юриспруденції. Тільки в інквізиції.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вірю в Ельфійський варіянт.
Як би не виглядав чудесним збіг обставин з нашою, тут, розмовою, розкажу про наступне.

Вчора набирала джерельної води. Біля мене набирав і біолог. Почалася розмова про воду.

Він сказав, що не зберігає води біля їжі, щоби перша не набиралася енергії другої.

На моє запитання, звідки він про це знає - адже біологів цього не вчать -, він відповів:

"Ні, нас учать усе навпаки!
Про це я довідався від досвідченого мага-йога"...

Думаю, що це конкретний приклад про науковця, який шукає відповідей від "чарівного"...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Щоб переконатися, чи є чорна кішка в чорній кімнаті, чи там нема нікого, по-перше, науковець формулює нульову гіпотезу - наприклад, "кішки в кімнаті нема", або "кішка в кімнаті є, і кішка чорна, тому слабо ідентифікована", або " кішки в кімнаті нема", або "в темній кімнаті нема нікого".
Наступні кроки передбачають перевірку нульової гіпотези науковими методами.
В одній з відеопередач була сформульована гіпотеза під кодовою назвою "Щурячий король". Її вже перевірено? Дякую.
П.С. На мою думку, щось у тій гіпотезі є схожого на дійсність...

Володимир Щербина 7 Липень, 2019 - 23:14 каже:
Не треба шукати чорну кішку у темній кімнаті, тим більше, якщо її там нема.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

З огляду на те, як реагує на дії (та, власне, й сам факт існування) нової влади моя родина, я швидше повірю у втручання орків (ельфів навпаки - можуть бути такі, у принципі?)

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Навіщо оркам прискорювати українське націотворення? Нема мотивації.

Костянтин Струк каже:
З огляду на те, як реагує на дії (та, власне, й сам факт існування) нової влади моя родина, я швидше повірю у втручання орків (ельфів навпаки - можуть бути такі, у принципі?)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Отже, випадковість. Кожен тягнув ковдру на себе, а в результаті відбулась точна дія і сформувалося середовище, сприятливе для українського націотворення на основі 4 квадри.

Пояснення Володимира Щербини логічне і має право на існування.

Одне не зрозуміло: навіщо Порошенко обрав стратегію виборчої кампанії, яка в другому турі гарантовано веде до поразки, оскільки орієнтована на меншість?

Ще більше запитання: для чого він приховував свої реальні переваги і здобутки?: українське походження, фейк про Вальцмана, служба старшого сина на фронті, особиста підтримка армії на майже півтора мільярди гривень, відновлення своїми грошима протиповітряної оборони Києва, новітня індустріалізація (три сотні нових заводів) і багато іншого.

Володимир Щербина каже:
3. «Команда Порошенка» цього тривалий час не помічає, бо по-перше зайнята нагальними поточними справами (війна, виживання країни), а по-друге вважає людей розумніше, ніж вони є.

Виходить, що команда Порошенка принципово не користувалася об’єктивною соціологією - ні своєю, ні сторонньою. Це відверта аномалія.

Я розумію, що все це можна списати на випадковість. Так спокійніше. Це ні до чого не зобов’язує і нікуди не спрямовує. Навіть думати не треба, адже всіх випадковостей не передбачиш.

Володимир Щербина каже:
8. «Команда зе» в силу своєї повної некомпетентності діє хаотично. Тому одні бачать в її діях російсько-регівський реванш, другі – продовження політики команди Порошенка, треті – захоплення влади олігархами тощо. Насправді, логіки немає.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

От ще цікава версія "дивної" поведінки команди Порошенка на виборах. На думку автора, Порошенко прекрасно розумів, що програє, але свідомо відмовився від узурпації влади і працював на майбутнє (і країни, і свого політичного життя).

"Удержание власти" (текст)
"Почему Порошенко не удерживал власть" (озвучка на youtube)

Творю, отже існую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У дебатах на стадіоні він дуже старався - вочевидь, дуже хотів перемогти (звісно, законним шляхом).

Але при цьому протягом всієї кампанії значна частина інформації про його здобутки де-факто була заблокована.

Це прояв або повної некомпетентності Порошенка (що сумнівно), або зовнішнього втручання.

Володимир Щербина каже:
От ще цікава версія "дивної" поведінки команди Порошенка на виборах. На думку автора, Порошенко прекрасно розумів, що програє, але свідомо відмовився від узурпації влади і працював на майбутнє (і країни, і свого політичного життя).
<a href="https://defence-line.org/2019/07/uderzhanie-vlasti-chast-1/" class="bb-url" rel="nofollow">"Удержание власти"</a> (текст)<a href="https://www.youtube.com/watch?v=fC48ajxCNaE" class="bb-url" rel="nofollow">"Почему Порошенко не удерживал власть"</a> (озвучка на youtube)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача В&#039;ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Гарна дискусія, з переконливими твердженнями з боку Ігора та Володимира. Мені не дуже хочеться вірити в ельфів, але дійсно незрозуміло чому Порошенко не піарився. Сам п'ятий президент має бути точно в курсі, може якось "привідкриє завісу".

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Економічний аналітик Михайло Кухар повідомив, що за останні три роки в Україні було відкрито понад 600 підприємств. Україна є найбільш зростаючою економікою у Східній Європі.

https://www.youtube.com/embed/m9V80l7mno0?start=906

Чому Порошенко не хотів про це сказати?

Все, що робиться з власної волі, – добро!