Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 90
  • Переглядів: 100

Головний редактор медичного журналу The Lancet: «Половина всіх наукових досліджень у світі – фальшивка»

Категорія:

Світ:

Доктор Річард Гортон, головний редактор одного з найдавніших та найвідоміших медичних журналів "Lancet", стверджує, що 50% опублікованих рецензованих досліджень є фальшивими.

Collective-evolution.com пише: «Справа проти науки - проста: велика частина наукової літератури, можливо, наполовину, може бути просто неправдою. Засмучує дослідження з невеликими розмірами вибірки, крихітними результатами, недійсними дослідницькими аналізами та грубими конфліктами інтересів, а також нав'язлива ідея просування модних тенденцій сумнівної важливості. Наука повернулася до темряви».

Це досить турбує, враховуючи той факт, що всі ці дослідження (які спонсоруються галуззю) використовуються для розробки ліків / вакцин, що нібито допомагають людям, для навчання медичного персоналу, студентів-медиків та багато іншого.

Для багатьох є звичним відмовлятися від великої роботи експертів і дослідників у різних установах по всьому світу через те, що вони не "рецензуються" і не з'являються в «авторитетному» медичному журналі. І навпаки, як ми бачимо останнім часом, ті дослідження, що "рецензуються", не є правдивими.

«Авторитетні» медичні журнали продовжують втрачати свою розумність в очах експертів і співробітників самих журналів, таких як доктор Гортон.

Він також продовжив критикувати журнали, стверджуючи, що редактори журналів допомагають висвітлювати погані дослідження, що є тривожною тенденцією, і що дані фабрикуються, аби відповідати бажаній теорії.

Він продовжує спостерігати, що важливі дослідження часто відкидаються і мало що робиться для виправлення поганих практик. Але ще гіршим є те, що багато чого з того, що відбувається, навіть можна вважати порушенням на межі зі злочином.

Доктор Марсія Енджелл, терапевт і головний редактор журналу New England Medical Journal (NEMJ), який вважається одним з найпрестижніших медичних журналів у світі, викладає свій погляд на цю тему досить просто:

"Зараз просто неможливо вірити більшості опублікованих клінічних досліджень або покладатися на думку довірених лікарів і авторитетних медичних рекомендацій. Я не відчуваю ніякого задоволення від цього висновку, до якого я повільно і неохоче дійшла за два десятиліття в якості редактора журналу New England Journal of Medicine".

Існує багато просто анекдотичних доказів, що підтверджують ці твердження, включаючи документи, представлені PhD Люсією Томлєнович з групи досліджень нейронної динаміки в Департаменті офтальмології та візуальних наук Університету Британської Колумбії, які показують, як фармацевтичні компанії та органи охорони здоров'я знали про численні небезпеки, пов'язані з вакцинами, але вирішили приховати їх від громадськості. Це наукове шахрайство, і їх співучасть свідчить про те, що ця практика продовжується й донині.

Це лише один з багатьох прикладів опущення даних, який доктор Хортон має на увазі. 

"Медична професія купується фармацевтичною промисловістю не тільки з точки зору медицини, а й з точки зору викладання та досліджень. Академічні установи цієї країни дозволяють собі бути платними агентами фармацевтичної промисловості. Я думаю, що це ганебно", - писав Арнольд Сеймур Релман (1923-2014), професор медицини Гарвардського університету та колишній головний редактор журналу New England Medical Journal.

Це дійсно дивовижний час, щоб бути живим. Протягом людської історії наша планета пережила декілька змін парадигми, і всі вони зустрічалися з жорстким опором. Чудовим прикладом є те, що ми зрозуміли, що Земля не плоска. Сьогодні ми бачимо, що подібні зміни в мисленні відбуваються в декількох сферах одночасно. Це може здатися переконливим для тих, хто звертає на це увагу, особливо, враховуючи той факт, що багато цих ідей суперечать існуючим системам переконань. Завжди існуватиме опір новій інформації, яка не вписується в існуючі рамки, незалежно від того, наскільки обґрунтованою (або фактичною) може бути ця інформація.

Переклад з англійської статті "Lancet Editor: Half Of All Scientific Studies Are False"   

Наші інтереси: 

Глобальні фальсифікації мають вийти на поверхню, щоб люди знали, що ліки, які вони вживають, можуть бути небезпечними.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Правда виходить назовні.

Жнива почалися, браття!

Коментарі

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Правда виходить назовні.

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Всі ліки лужні. Людина помирає не від хвороб а від загущення крові а луги її якраз і загущують.Цей факт настільки простий як їсти вдень а спати у ночі.Цікаво скільки людей прозріють? Мабуть 5%.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Хіба "Ацетилсаліцилова кислота" теж лужна?

Творю, отже існую.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Є хороші ліки але вони закоксовані у крейду або глину(теблетка). Ліків долі мілігрмів а крейди з глиною в рази більше.Хімія і біохімія ,як відомо, несумісні.Навіть лімонна кислота складається десь з 40% лужної сполуки.Шлункового соку виробляється в організмі людини до 9 літрів на добу. Для травлення необхідно пару столових ложок. Запитання для чого стільки кислот , амінокислот виробляє організм. Інтригу збільшує той факт ,що жодна тварина на планеті ,крім рептилоїдних, немає волосяного покрову. У рептилоїдних (у варана) структура волосся такаж як у людини. Цікаво ,правда. А серце немає м'язів, як і риба

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Віолетта Подорожня.
0
Ще не підтримано

Я сама медик за освітою. Багато років вже не працюю в медицині. Інколи вживаю ліки за необхідністю. Але маю чітку позицію. Наше здоровя базується на трьох основних складових:
1. Здорова психика. Тобто всі наші болячки від нервів та шкідливих звичок. До них я також відношу негатив, який ми розповсюджуємо. Зараз існує таке поняття, як психосоматика захворювання. Немає сенсу вживати купу ліків, якщо не змінити себе та відношення до інших.
2. Здоровий хребет. Напочатку мене дуже дивувало, коли на мої скарги на головні болі, серцеві, у попереку мене посилали до мануальщика. Але половина наших хвороб можна вирішити, роблячи щодня зарядку, займаючись плаванням і знайти гарного мануальщика при проблемах.
3. Здорове харчування. Переконалась на власному досвіді. Боремося з маминими онкозахворенням та ревматоїдним поліартритом харчуванням. Постійно наводжу приклад. Наші пращури не лікувалися, а не хворіли, бо вони не вживали штучних продуктів. Купую лише домашніх курей, яйця, молочку та органічні крупи. Овочі та фрукти зі своєї грядки. Все інше готую сама, навіть печу хліб на заквасці без дріжджів. Позбулися цукрового діабету. Мабуть ще додам сюди очищення питної води.
Згадайте як харчувалися ваші дідусі та бабусі. Це риба, птиця, інколи велика рогата худоба. Молоко у сирому вигляді та молочні продукти. Крупи та цільнозерновий хліб. Їли багато ягід, інколи фрукти. Овочі були доступні не всім. Пили травяні напої та узвари з сезонних цілющих трав. Не росли ковбаси та майонези, маргарини та чипси, цукерки та печиво ні на городах, ні в садках. А працювали тяжко з ранку до ночі, бо не було можливості сидіти перед телевізором чи смартфоном. Тому й живуть до ста років ті, хто пережив голод та війну.
Мене дивує, що люди звертаються до свого організму, коли він кличе на допомогу. Але не роблять періодичного "техогляду".
Тому ніколи не читаю дослідження, але багато читаю про здоровий спосіб життя. Цікавлять старі українські рецепти страв та нагадування про сезонні очищення травами. До речі, незабаром почнеться сезон амброзії. У минулому році відчула на собі за містом алергію на неї. Тому раджу вже зараз почати пити розторопшу. Вона очищує печінку, яка відповідає за алергічні прояви. 14 днів достатньо, щоб не згадувати про амброзію.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво, пані Віолетто! Повністю з Вами погоджуюся! Я давно казала, що людина має стати сама собі лікарем (тобто вивчити свій організм, чути його і знати, як відповідати на його потреби). Я крім стоматолога, окуліста і ортопеда не зверталася до лікарів вже 19 років!