Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Школа гладіаторів-популістів Стіва Беннона захистить західну традицію від наступу лівих

Останні дні увага світової преси знову прикута до Стіва Беннона через його плани відкрити європейську “Школу популістів” в Італії.

bennonitaly.jpg

Стів Беннон під час виступу в римській бібліотеці Angelica 21.03.2019. Фото Associated Press.
Стів Беннон під час виступу в римській бібліотеці "Angelica" 21.03.2019. Фото Associated Press.

Перш за все зауважимо, що в Україні слово “популіст” має зовсім інше значення, ніж те, в якому його вживає Стів Беннон. У нас слово “популіст” використовується для позначення політичного шахрая, такого собі балабола, який обіцяє все і всім тільки для того, щоб сподобатись електорату і виграти вибори. Стів Беннон вживає слово “популіст” в первинному значенні – для позначення політика, котрий працює на користь “populus”, тобто народу.

Завдання “Школи популістів”, яку Стів жартома назвав “Школою гладіаторів” – “захистити західну традицію від наступу лівих”, підготувати самостійно мислячих цілеспрямованих активістів.

Для школи орендовано комплекс 800-річного монастиря Трисулті – у горах в 70 кілометрах на схід від Риму. Місцевість там тиха, малонаселена. Навіть є труднощі з Інтернетом.

Монастир Трисулті. Фото із Wikipedia
Монастир Трисулті. Фото із Wikipedia

Коли стало відомо про плани відкрити таку школу, до монастиря потягнулись ліві активісти з акціями протесту, які називають Беннона “білим супермасистом” і “прихованим фашистом”. Ліві вимагають від уряду Італії заборонити Стіву Беннону організувати цю школу.

Такі шумні акції викликали здивування у місцевих мешканців, які звикли до того, що монастир завжди був символом тиші і покою. Самі мешканці по-різному ставляться до ідей Бенонна, проте вітають відкриття такої школи. Адже комплекс монастиря давно знаходиться у занедбаному стані і тихо руйнується. А наявність там школи “вдихне життя” в монастир. До того ж наявність школи, необхідність ремонту та іншого обслуговування принесе місцевим мешканцям так потрібну роботу.

Наші інтереси: 

Сьогодні Стів Беннон є одною з найпомітних фігур, що протистоїть глобальному лівому збоченню. Тож нам корисно стежити за його діяльністю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Беннон працює фундаментально. Монастир для нової еліти - це саме те, що треба!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Беннон працює фундаментально. Монастир для нової еліти - це саме те, що треба!

Все, що робиться з власної волі, – добро!