Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 16

«Вхід для жінок безоплатний, для леді — один пенс»: чому так важливо платити за себе

У чому різниця між справжньою леді і звичайною жінкою або між істинним джентльменом і просто чоловіком? Виявляється, вся справа в маленькій монетці, за якою криється глибокий зміст, вважає психолог Анна Кір'янова.

Цей текст дає просту і зрозумілу відповідь на питання, чому краще заплатити за себе, ніж прагнути отримати щось безкоштовно, пише Ukr.Media.

Є жінки і чоловіки. А є леді і джентльмени. Спочатку так називали аристократів у Вікторіанську епоху. А потім так стали називати вихованих, освічених людей, які мають почуття власної гідності і визнають його в інших. Поважають себе і поважають інших. А різниця між чоловіком і джентльменом і між леді і жінкою — всього один пенс. Дрібна монетка. Хоча не в монетці справа, звичайно.

Одна письменниця давним-давно приїхала в Лондон. І побачила, вибачте, громадський туалет — будівля з двома входами. Над кожними дверима був напис: «Вхід для жінок безоплатний. Для леді — один пенс», «Вхід для чоловіків безоплатний. Для джентльменів — один пенс». Поки здивована письменниця роздумувала про відмінність леді від жінок, до неї підійшов поліцейський і делікатно запитав, чи не дати їй пенс. Може, у неї проблема з дріб'язком, так він готовий прислужитися леді, як справжній джентльмен.

Ось вже дійсно, дивні вони, ці манірні англійці. Але в цій історії є глибокий сенс: леді і джентльмени завжди платять за себе. Не біжать, пхаючи інших ліктями, щоб схопити щось задарма, навіть якщо це можна зробити. Не користуються безкоштовним, якщо в змозі заплатити. І завжди дякують за послугу, нехай навіть ніхто не вимагає подяки. Вони не звикли користуватися «халявою». Не тому, що їх змушують платити. А тому, що плата за послугу або за річ дозволяє зберегти почуття власної гідності. Самоповага. Іноді лише пенс потрібно віддати. Але одні не платять навіть дрібну монетку. А інші вважають своїм обов'язком заплатити за себе. Віддячити, розрахуватися, дотримати негласні правила, навіть якщо це ніхто не побачить і не оцінить. Та ще делікатно допоможуть тому, хто опинився в скрутному становищі.

Бути чоловіком або жінкою можуть всі. Ніяких зусиль зазвичай докладати не треба. А от бути леді або джентльменом не всі можуть. Хоча різниця іноді у дрібній монеті, яку можна віддати. А можна зберегти або просто забути заплатити. Але з цього грошика починається наша самооцінка. Самоповага і повага до інших людей...

Є один простий спосіб підняти самооцінку — заплатити, якщо можеш заплатити. Віддячити, якщо можеш віддячити. Навіть якщо плати та подяки не вимагають і не чекають. Леді і джентльмени завжди платять за себе.

 

Наші інтереси: 

Суть криється в деталях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Чудове використання гонору в добрих цілях

Коментарі

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Чудове використання гонору в добрих цілях

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Іноді це питання суто внутрішнє, до самого себе: заплатити, чи відкупитися. І іноді відповідь саме на це питання у світі, де все продається і купується, визначає, хто ти - джентльмен / леді, чи чоловіча / жіноча особина.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо людина поводиться шляхетно, вона вмикає відповідну роль і піднімається у вищий простір подій.

Зокрема, це спосіб підвищити свій матеріальний статок: граючи роль леді або джентльмена, людина автоматично піднімає свій метафізичний статус і притягує до себе гроші, адже леді і джентльмени забезпечені грошима.

Про різні життєві ролі розповідається у статті Як увімкнути архетип безсмертя, або Ельфи рулять!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре!

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Фарід Закарія в своїй книзі "Майбутнє свободи" пише:

"... Коли затонув "Титанік", серед тих, хто врятувався з пасажирів першого класу, було практично 100% жінок і дітей.

Серед пасажирів другого класу відсоток жінок і дітей досягав 80%.

А серед наброду, який їхав у третьому класі, вижили одні чоловіки, тобто найсильніші. Вони, відштовхуючи жінок і дітей, зайняли рятівні шлюпки.

А що ми бачимо у Камерона у фільмі "Титанік"?
Все навпаки!
У кіно саме багаті пасажири хижо відштовхують жінок і дітей на шляху до шлюпок.

Просто якби Камерон зняв, як було насправді, глядач режисерові не повірив би: надто вже в'їлася в кров ця формула: "бідні - лагідні і добренькі, а багаті - злі, жадібні хижаки".

Все, що робиться з власної волі, – добро!