Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Технології прискореного націотворення: організаційний потенціал дуальних стосунків (+ аудіо)

Категорія:

Фундаментом нації є найменші соціальні системи, які складаються з двох людей. Якість цих систем визначається не стільки якостями окремих людей, скільки їх правильною взаємодією. 

180913-cholovikizhinka.jpg

То як, засновуємо дуальний стартап?
То як, засновуємо дуальний стартап?

Аудіоверсія статті: Технології прискореного націотворення: організаційний потенціал дуальних стосунків


Постіндустріальна нація: люди, організація, світогляд

Як і будь-яка система, нація – це організовані люди, спрямовані до спільної мети. Тобто нація має три основні системні компоненти: 1) люди, 2) організація їх взаємодії, 3) національна мета.

У творенні постіндустріальної нації беруть участь наші сучасники, адже інших людей у нас просто нема. За 10–15 років, відпущених «вікном можливостей» для постіндустріального переходу, ми не створимо цілком нових українців. Проте ми можемо дати сучасним українцям правильний світогляд і ефективну організацію. Причому зробити це швидко, адже ідеї нині поширюються миттєво, а наявні інформаційні технології вже реорганізують суспільство.   

Постіндустріальний світогляд основується на ідеї, що Творець Всесвіту постійно і неухильно розширює свою присутність у фізичному світі – про це ми вже говорили у статті «Божественна експансія: аріянство, націоналізм, безсмертя». Бог-Творець постійно гармонізує і структурує наш світ.

Оскільки елементарними еволюційними одиницями є народи, то божественна дія полягає в розвитку народів. В організаційному плані цей розвиток полягає в перетворенні аморфних етносів на структуровані нації з власними державами. Це ідеологічний фундамент постіндустріального націотворення, і ми про нього вже згадували у статті «Аріянство і націоналізм – два крила Великої Гри».

Отже, зі світоглядом більш-менш зрозуміло. А що робити з постіндустріальною організацією суспільства?

Насправді йдеться не про все суспільство, а лише про його активну частину. Це кілька відсотків, спроможних до самостійного мислення і вольових дій. Принципово важливо, що ці люди достатньо вільні у своїх діях: вони на власний розсуд керують своїм життям, відтак спроможні до швидкого творення нових організаційних форм.

16 психологічних типів і стосунки між ними – від повного доповнення до повного несприйняття

Будівництво завжди починається з фундаменту. Фундаментом нації є найменші соціальні системи, які складаються з двох людей. Про це вже згадували у статті «Феномен дуалізації в аріянстві й націоналізмі: Де двоє зібрані в Моє ім’я – там Я серед них». Якість цих систем визначається не стільки якостями окремих людей, скільки їх правильною взаємодією.

Річ у тім, що кожна людина належить до одного з 16 психологічних типів – соціотипів. Між цими соціотипами існує 16 видів міжтипних стосунків – від найкращих (дуальних) до найгірших (конфліктних).

При дуальних стосунках люди не лише доповнюють один одного, а й посилюють свої сильні сторони. Між дуалами виникають взаєморозуміння, резонанс і синергія. Тому дуалізація – це завжди прискорений саморозвиток, взаємне навчання, актуалізація, поліпшення здоров’я, повнота життя. Дуали – це як протилежні полюси магнітів, які притягуються без додаткових зусиль.

Цілком інша ситуація при взаємодії конфліктерів. У конфліктних стосунках виникає взаємне погашення, пригнічення, блокування. Люди бояться виявляти свої сильні сторони, бо це негайно провокує конфлікти. Постійний стрес призводить до психосоматичних хвороб. Для уникнення скандалів люди або замикаються в собі, або припиняють змістовне спілкування. Конфліктери – це наче однойменні полюси магнітів, між якими діє природне відштовхування, незалежно від бажання обох сторін взаємодії.

Організаційний метод перетворення умовного пекла на умовний рай

Проведімо уявний експеримент. Припустімо, що у нас є велика спільнота людей, рівномірно представлена усіма соціотипами. Що станеться, якщо ми об’єднаємо цих людей так, що кожен перебуватиме в парі зі своїм конфліктером? Спочатку буде параліч спільноти, а потім її швидкий розпад. Ті, які не розбіжаться, перебуватимуть у стані пригнічення і депресії. Вимушена взаємодія конфліктерів – це психологічне пекло.

А тепер візьмімо тих самих людей і організуймо їх так, щоб кожен знайшов свого дуала. Ситуація зміниться кардинально! Ті ж самі люди, які ще вчора страждали і переживали хронічний стрес, сьогодні відчувають психологічний комфорт. Ще б пак, адже все, що ти робиш щиро і якісно,  активно вітається дуальним партнером. А все, в чому ти почуваєшся невпевнено, партнер спокійно бере на себе. Як бачимо, проста реорганізація – і для тих самих людей психологічне пекло перетворено на рай.

Зрозуміло, що описані вище два протилежні стани спільноти, де всі або конфліктери, або дуали, є неможливими. У реальності маємо щось середнє. Тим не менше, з описаного експерименту слідує, що за допомогою підвищення частки дуальних стосунків можна суттєво підвищити гармонійність спільноти.

Проблеми технологічних стартапів і як їм допомагає дуалізація

На користь ідеї цілеспрямованої дуалізації суспільства свідчить ситуація зі стартапами. Не секрет, що з сотні заснованих інноваційних компаній виживають лише одиниці. Дослідники цього явища звертають увагу на три головні проблеми стартапів.

По-перше, це дублювання повноважень і обов’язків між засновниками. При перших серйозних труднощах це призводить до конфліктів і зазвичай закінчується крахом.

При дуалізації такого не буває, адже дуали є носіями компетенцій, які не перетинаються. Понад те, ситуація, коли кожен засновник спеціалізується на виконанні притаманних йому функцій, лише посилює взаємну залежність, а тому працює на збереження цілісності проекту.

Друга поширена проблема стартапів – це слабкість планування. Зазвичай, засновники зосереджуються на творчій частині проекту і нехтують тим, що вважають нецікавою рутиною.

Натомість дуальна пара об’єднує людей з різними психологічними якостями, тож нецікаве для одного є сферою самовираження для іншого. Так, у статті Психологічна структура націонал-соціалізму: постіндустріальна четвірка головних цінностей описана взаємодія дуальної пари «Миротворець»–«Адміністратор». Адольф Гітлер, будучи етико-інтуїтивним інтровертом, взяв на себе теорію, людські стосунки і загальну стратегію. Натомість його дуал Рудольф Гесс, будучи логіко-сенсорним екстравертом і, до того ж, маючи економічну освіту, із задоволенням займався організаційною практикою, контролем виконання і, умовно кажучи, «бухгалтерією». 

Третя поширена причина краху стартапів – це недостатній рівень духовно-психічної єдності засновників. Поки справи йдуть добре, ці «невидимі» чинники не проявляють себе. Проте в кризових ситуаціях, а вони закономірні, персональна несумісність стає головним детонатором руйнування проекту.

Натомість у дуальній парі кризова ситуація лише згуртовує засновників, особливо при наявності релігійної та ідеологічної єдності.  

Як підвищити у спільноті рівень психологічної сумісності

По-перше, необхідно просувати знання про 16 психологічних типів та стосунки, які між ними виникають. Це питання освіти і постійної популяризації психологічної типології. Кроком у цьому напрямку можна вважати книгу «Психологічні аспекти в менеджменті: типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика» 1997-го року.

По-друге, необхідно розробити відповідне програмне забезпечення. Ідея витає в повітрі – і вона буде реалізована.

По-третє, необхідна організована спільнота, яка власним прикладом покаже ефективність дуалізації. Сáме ця спільнота, маючи на порядок вищу ефективність, і стане ядром формування постіндустріальної нації.

Радіймо!

Постіндустріальна нація починається з дуальних осередків
Дідух - символ націоналізму
  
Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Досліджуємо можливості прискореного націотворення. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Такою спільнотою може стати АНСДП!

Цитата:
"необхідна організована спільнота, яка власним прикладом покаже ефективність дуалізації. Сáме ця спільнота, маючи на порядок вищу ефективність, і стане ядром формування постіндустріальної нації".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На мою думку, 80% великих справ відбуваються завдяки дуальним стосункам. На решту 15 видів стосунків припадає 20%.

Тому варто зосередитися на пошуках дуалізації в усіх важливих справах.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо починаєш серйозну справу, то один дуальний партнер важливіший ніж 15 партнерів усіх інших соціотипів разом узяті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Такою спільнотою може стати АНСДП!

Цитата:
"необхідна організована спільнота, яка власним прикладом покаже ефективність дуалізації. Сáме ця спільнота, маючи на порядок вищу ефективність, і стане ядром формування постіндустріальної нації".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті. Її також можна прослухати на Радіо Гартленд у циклі аудіоп’єс Аріянство - релігія Гри

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Ох і важко, я так відчуваю, буде втілювати в життя ці знання тим, у кого теорія розходиться з практикою.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хіба ельфи і інопланетяни не беруть участі у формуванні нації?
Нація, яку підтримають ельфи: три базові принципи розгортання Руху-25
Президентські вибори 2019 року зазнали втручання інопланетян – докази
Зв'язок Ватікану з сірими прибульцями

Цитата:
У творенні постіндустріальної нації беруть участь наші сучасники, адже інших людей у нас просто нема.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дві цитати:

Ігор Каганець каже:
Це кілька відсотків, спроможних до самостійного мислення і вольових дій.

"Фах" Айзека Азімова - про важливість оригінальності мислення

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)