Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський сподівається, що Росія «відновить контроль» над бойовиками

Президент Володимир Зеленський прокоментував повідомлення про артилерійські обстріли поблизу Новолуганського в районі проведення Операції об’єднаних сил. Він вважає, що обстріли свідчать «про втрату Росією контролю над найманцями».

Про це йдеться у повідомленні Адміністрації президента, повідомляє Радіо Свобода.

«Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами», – цитують Зеленського у прес-службі.

Також глава держави назвав обстріли спробою зірвати переговори щодо припинення вогню.

Формулювання Зеленського вже викликало критику з боку окремих українських політиків та громадських діячів. Зокрема висловилася віце-голова Верховної Ради Ірина Геращенко: «Адміністрація президента України в своєму офіційному повідомленні знімає відповідальність з Росії за вбивство українських солдатів».

Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила:

«Якщо Президент вважає, що на окупованих територіях Сходу України щось може відбуватися без відома Кремля, то це катастрофа. Ще більший жах полягає в тому, що Росія у заяві Президента виглядає мало не стабілізуючою стороною. Це те, що хоче чути Путін. Ось де треба негайне службове розслідування, якщо хтось наважився порадити сказати таке Президентові. Пояснення Глави держави мають бути швидкими і вичерпними, інакше це капітуляція, яку суспільство не сприйме», – заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вранці 7 червня штаб Операції об’єднаних сил повідомив спершу про чотирьох загиблих в наслідок обстрілів військових Збройних сил України. Згодом штаб оновив дані, повідомляючи про двох вбитих, чотирьох поранених і чотирьох травмованих військових. 

Наші інтереси: 

Потрібно вибрати відповідальну Верховну Раду, яка б сформувала компетентний уряд, щоб той не допустив, або хоча б компенсував всі помилки і "ляпи" новообраного президента. Добре, що інституції та уряд України працюють в перехідний період.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

За минулу добу було 28 разів обстрілно позиції ЗСУ, загинуло двоє військових, п'ятеро були поранені, семеро отримали бойові травми. На вчора двоє вбитих, на сьогодні.... "Нє стрєлять", кажете?

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

За минулу добу було 28 разів обстрілно позиції ЗСУ, загинуло двоє військових, п'ятеро були поранені, семеро отримали бойові травми. На вчора двоє вбитих, на сьогодні.... "Нє стрєлять", кажете?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Генеральний прокурор Юрій Луценко: "- Попрередження для реваншистів та капітулянтів: закон один для всіх".
https://www.facebook.com/100005675529100/posts/1203418979857275/?app=fbl

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Депутат Борислав Береза, 7/6/19 : "Жодного пострілу на Донбасі не відбувається без рішення з Кремля, тому президенту Володимиру Зеленському варто зважувати кожне своє слово.

Жодного пострілу не відбувається без вирішення командирів.
Всі командири – це кадрові військові, які призначаються з Москви.

Це інформація, яка підтверджена дослідниками, західними дослідниками, на підставі інформації з соціальних мереж або інформація, яку вони отримали з відкритих джерел.

Береза побажав президенту більше спілкуватися з профільними фахівцями, зважувати кожне своє слово і розуміти, що будь-яке слово, яке він каже, орієнтоване на внутрішнє, може бути інакше сприйнято на зовнішньому фронті.

https://prm.ua/zhodnogo-postrilu-na-donbasi-ne-vidbuvayetsya-bez-rishennya-z-kremlya-bereza/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

От і ще раз переконуємося, що сподівання - гарний сніданок, але погана вечеря. А тим більше, у політиці. А тим більше, якщо неправильна політика тягне за собою людські жертви. Сумно...

Поки дихаю - сподіваюсь!