Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 7

Історична місія Володимира Зеленського, про яку він сам не здогадується

Спецтема:

Зараз, коли частина суспільства радіє приходу до влади, як їм здається, “золотої рибки”, а друга частина відчуває через це сум і сором — я спробую відволіктись від емоцій і подивитись на роль Володимира Зеленського з точки зору логіки історичних процесів.

Макросоціальні системи (а етноси і нації є найбільш типовими зразками таких систем) в своєму розвитку регулярно проходять 4 фази.
- поява нової ідеї, задуму, теоретичної конструкції тощо
- створення чорнового зразка
- випробування чорнового зразка на надлишкових навантаженнях, доведення можливих варіантів дії до абсурду, виявлення непомічених раніше “слабких місць”
- усунення виявлених (на третьому етапі) недоліків і створення досконалого зразка.

У житті націй і держав третій етап (випробування чорнового зразка...) являє собою кризу діючої системи, коли на гору висуваються балакуни, шахраї, недоумки тощо, які відкривають і по-повній користуються всіма недоліками існуючої системи (які раніше були непомітні, або просто нікому в голову не приходило так використовувати ці недоліки). Криза може мати м’який характер, коли поступово викриваються слабкі місця і так само поступово ліквідовуються. А може мати прискорений дуже важкий характер. І з цієї кризи є два можливих виходи: або розпад (смерть) існуючого макроорганізму, або стрибок на вищій ривень, коли “серйозні дяді” розганяють цих шахраїв, перебирають владу на себе, усувають ті “слабкі місця”, що шахраї допомогли виявити, і вдосконалюють систему вже без цих “слабких місць”.

Це дуже спрощено про закон чотирьох фаз і соціонічний закон чергування квадр, про які можна багато почитати в літературі.

Додам ще, що на кожному етапі найбільш активізуються і частіше потрапляють “в резонанс” представники відповідної квадри. Це не правило, це тенденція. Адже на кожному етапі будуть активні і успішні представники різних квадр, просто представників відповідної квадри буде більше, і успіхів вони досягатимуть легше.

Процес зміни квадр є нелінійним. Перемагають то ті, то інші, з близької відстані це все виглядає “броуновським рухом”. І тільки якщо подивитись на ці процеси здаля, то стає видно загальну тенденцію розвитку, де окремі відступи і наступи стають непомітними і зливаються в загальну траєкторію.

Прикладом переходу є перемога четвертоквадрівця Дональда Трампа над третьоквадрівкою Гіларі Клінтон.

Чому ж тоді в Україні третьоквадрівський Володимир Зеленський раптом переміг четвероквадрівського Петра Порошенка?

Справа в тому, що у нас процес розхитування і доведення системи до абсурду був несподівано перерваний. Якби не агресія з боку Росії, то у 2014 році скоріш за все пройшов би плановий процес приходу представників третьої квадри, подальше розкладання системи, почате ще при Януковичі, проявлення “слабких місць”. І сам цей процес міг би тривати доволі довго, поки врешті-решт на заміну руйнаторам нарешті прийшли б представники четвертої квадри та виправили б виявлені недоліки.

Проте через зовнішню агресію спрацював інстинкт самозбереження нації. Не очікуючи деградації та розпаду існуючої системи, нація обрала лідером представника четвертої квадри, який зміг піднятись від бізнесмена до воїна і державного діяча. А зараз, коли він захистив від смертельної загрози, нація повернулась доробляти те, що було пропущено. Тобто доведення існуючої системи до абсурду та її деградацію з метою потім створити нову систему, де будуть усунуті всі “слабкі місця”, які зараз розкриє Зеленський.

Щоправда, насолодитись плодами своєї діяльності Володимиру Олександровичу навряд чи вдасться. Він з першого ж дня почав робити відверто руйнівні та провокативні дії, користуючись неоднозначністю і нечітко прописаними нормами законів. Це і є місія третьої квадри — виявити всі слабкі місця. Але активність Володимира Зеленського у руйнації всього і вся, обхід законів, просування неоднозначних персонажів тощо доволі швидко призведуть його до конфронтації  і з суспільством, і з іншими політичними гравцями. На чому його місія закінчиться.

Але це я описав, так би мовити, внутрішньо українську місію. Проте Україна не існує сама по собі, є ще й більш загальний глобальний аспект. Про це — в одному з наступних матеріалів.


В тему: 

Роль Порошенка і Зеленського в сучасному націотворенні – Азбука націоналізму (відео)

Національний солідаризм, або Коли бик Дгарма стоїть на чотирьох ногах (про закон чотирьох фаз)

«Козаки» і «свинопаси»: що насправді відбулося на виборах і як діяти далі (+аудіо)

Нація-25: структура, ідеологія, символіка, перспективи

25% виборців - це нова українська протонація (відеоканал Гартленд)

Рудольф Гесс (Rudolf Hess): соціотип, дуалізація, шлях, доля

Адольф Гітлер (Adolf Hitler): соціотип, психологічна характеристика, місія

Психологічна структура націонал-соціалізму: постіндустріальна четвірка головних цінностей

Психологічні аспекти в менеджменті: типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика

Наші інтереси: 

Треба вчитись бачити процеси у широкому контексті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Так, Олено, мені теж хотілось у це вірити. Проте недопрацьована робота і незасвоєні уроки мають властивість повторюватись.

Прихід четвертої квадри, як правило, усуває відкриті на попередньому етапі "дірки в програмі" і створює більш вдосконалену систему. Якщо відкриті не всі дірки, то є небезпека консервації недосконалої системи. Відкриття "дірок" може відбуватись поступово, з такою самою поступовістю їхньої нейтралізації. У нас же відбулась консервація невиправленної системи, тому Надсистема зараз примушує нас на власній шкірі відчути "не по трішки", а одразу цілий комплекс "дірок" - щоб примусити нас мобілізуватись і міняти систему більш радикально.

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Помилка Порошенко, наприклад в тому, що сказавши (давши обіцянку): "АТО закінчиться за два/три тижні"... він при зміні ситуації (коли Росія здійснила потужне військове вторгнення...) не звернувся до нації до народу/населення з відозвою, в якій розказав про дійсні масштаби вторгнення та не закликав до розуміння складності моменту і перспектив перемоги.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А це вже "помилка на помилку попередню, головну".

Володимир Федько каже:
Помилка Порошенко, наприклад в тому, що сказавши (давши обіцянку): "АТО закінчиться за два/три тижні"... він при зміні ситуації (коли Росія здійснила потужне військове вторгнення...) не звернувся до нації до народу/населення з відозвою, в якій розказав про дійсні масштаби вторгнення та не закликав до розуміння складності моменту і перспектив перемоги.

Помилка, що не покаявся за попередній огріх? )))

  1. сказавши (давши обіцянку)
  2. не звернувся до нації до народу/населення з відозвою

Наступнику не треба буде цього робити (каятися), бо:

Брудні думки і брехливі слова вказують на брудну душу, яка, проте, має шанс очиститися і оновитися. Натомість хуцпа вказує на зіпсовану, темну, потворну, закам’янілу духовну сутність, неспроможну до покаяння – визнання своїх гріхів і волі до оновлення свідомості, а без покаяння нема прощення. Тому хуцпа – хула проти Святого Духа Істини – це єдиний з гріхів, що не має прощення. Бо для прощення потрібне покаяння, а хуцпісти на нього вже не здатні.(ХУЦПА – ХУЛА ПРОТИ СВЯТОГО ДУХА)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, перше, що повинен був зробити Петро Порошенко ставши президентом - звернутися до народу з промовою про реальний стан справ у державі, який склався після втечі Януковича, анексії Криму Росією і війської агресії Росії проти України!

Як історичний приклад можу послатися на промову Йозефа Геббельса про "тотальну війну!

Петро Порошенко не звернувся до народу, і в цьому його помилка, якою і скористалися вороги української державності, звинувачуючи його у "невиконнні обіцянок".
***

14 лютого 1943 року міністр пропаганди доктор Йозеф Геббельс надиктував перші начерки промови, яка повинна була стати справжнім шедевром. І сьогодні вона вважається найбільш відомою промовою Геббельса. Він неодноразово переробляв текст і деякі занадто гострі моменти промови пом'якшив. Фрагменти, що стосуються зовнішньополітичних питань, він обговорив з дипломатами Вильгельмштрассе. У цей день все повинно було пройти без сучка і задирки.

Грандіозний пропагандистський захід у Палаці спорту почався о п'ятій годині вечора18 лютого. У залі знаходилося 14 тисяч осіб. Широкий прохід, трибуна, прапори зі свастикою, гасло на всю стіну над головою оратора: «Тотальна війна – найкоротша війна!»

Геббельс енергійно і з рішучим виразом обличчя підійшов до трибуни і почав свою знамениту промову, яка тривала 109 хвилин…

Промова Геббельса була присвячена оголошенню «тотальної війни» і одним з ключових питань в його промові було питання про соціальну справедливість під час війни:

«…Тотальна війна стала справою всього німецького народу. Ніхто не має права ігнорувати висунуті нею вимоги. Мій заклик до тотальної війни від 30 січня був зустрінутий оглушливими оплесками. Тому я можу вас запевнити, що заходи, на які йде керівництво, перебувають у повній згоді з бажаннями німецького народу – як в тилу, так і на фронті. Народ готовий нести будь-яку ношу, аж до самої важкої, йти на будь-які жертви, якщо тільки це веде до великої мети – перемоги. [Бурхливі оплески.]

Це, природно, означає, що ноша повинна розподілятися порівну. [Гучні схвалення.] Ми не можемо миритися з тією ситуацією, при якій тягар війни несе більша частина народу, в той час як його мала, пасивна частина намагається ухилитися від тягаря і відповідальності. Ті заходи, які ми прийняли, і ті заходи, які нам ще тільки належить прийняти, будуть наповнені духом націонал-соціалістичної справедливості. Ми не звертаємо уваги на клас або положення в суспільстві. Багаті і бідні, люди з вищих і нижчих шарів суспільства повинні розподіляти ношу порівну. Всі повинні виконувати свій обов'язок в цю важку хвилину – хочуть вони того чи ні.

Тому ми змушені прийняти ряд заходів, які самі по собі не є суттєвими для військової економіки, але які є необхідними для підтримки морального духу – як в тилу, так і на фронті. Вигляд війни, тобто те, як речі виглядають зовні, має величезну значимість в цей четвертий рік війни. У світлі надлюдських жертв, на який фронт йде кожен день, буде природно очікувати, що ніхто з тих, хто знаходиться в тилу, не стане відстоювати право ігнорувати війну і її вимоги. І цього вимагає не тільки фронт, а й переважна частина тилу. Старанні громадяни вправі очікувати, що якщо вони працюють по десять, дванадцять, чотирнадцять годин на день, ледар не стоятиме поруч з ними, вважаючи їх дурнями. Тил повинен залишатися чистим і незайманим у всій своїй повноті. Ніщо не повинно порушувати цю картину.
***
У цей вечір я хочу ще раз нагадати всьому народу про його обов’язок. Фюрер чекає, що наші майбутні вчинки затьмарять все, що ми робили досі. Ми не хочемо обдурити його очікувань. Так само, як ми пишаємося ним, він повинен пишатися нами.
***
Великі кризи і потрясіння в народному житті показують, хто справжній чоловік і хто справжня жінка. У нас більше немає права говорити про слабку стать, бо обидві статі виявляють ту ж рішучість і ту ж духовну міць. Народ готовий на все. Фюрер наказав, і ми підемо за ним. У цей час національних роздумів ми твердо і непохитно віримо в перемогу. Ми бачимо її перед собою; нам потрібно тільки простягнути до неї руку. Ми повинні навчитися підкоряти їй все. Такий обов’язок цієї хвилини. І наше гасло повинен бути таким: «Пробудися, народе, і хай гряне буря!» [Прикінцеві слова міністра потонули в нескінченних бурхливих оплесках.]
***

ДЖЕРЕЛА:

Йозеф Геббельс: Пробудися, народе, і хай гряне буря! (Промова 18.02.1943, Берлін)
https://www.ar25.org/node/33013

Йозеф Геббельс: Пробудися, народе, і хай гряне буря! (Промова 18.02.1943, Берлін) – Частина 2
https://www.ar25.org/node/33024

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

....Треба було б друга Володимира вкоренити в оточення П.Порошенка... Радником.
Ще не пізно?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

:-))

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

ЩО?! ВЖЕ ТАМ?! )))))))))))))))))))))

Володимир Федько каже:
:-))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Та ні :-) Я політикою не займаюся :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Точні слова!

Цитата:
Народ готовий нести будь-яку ношу, аж до самої важкої, йти на будь-які жертви, якщо тільки це веде до великої мети – перемоги.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Сторінки

  • <
  • Сторінка
  • of 2