Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уляна Супрун розповіла про переваги інтервального голодування

Практика голодування, завдяки якому організм очищається від шлаків і яка здобула наукове підтвердження та Нобелівську премію з медицини, може бути корисною не лише протягом одного дня на рік, під час посту. 

Про це у Фейсбуці повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, білки, які неправильно “згорнуті”, старі органели, віруси та бактерії, які могли поглинути клітини імунної системи, потрапляють в лізосоми і піддаються знищенню. Цей процес називається автофагія — тобто “самопоїдання”.

Автофагія відбувається в тілі постійно, але мляво, й активує її низка чинників, з-поміж яких — голодування, обмеження калорій та фізичні навантаження.

Окрім того, автофагія та голод, який її запускає, виявилися ефективними в полегшенні хвороб, пов’язаних із запаленням, серцево-судинних, нейродегенеративних і метаболічних хвороб, ожиріння та раку, сповільнення старіння та подовження тривалості життя.

Автофагія допомагає знищувати мієлоїдні бляшки в нейронах при хворобі Альцгеймера. Періоди голодування допомагають нормалізувати вагу та баланс холестерину.

Обмеження калорій — це модна та науково обґрунтована дієта. Для найкращого запуску автофагії голодування має тривати впродовж 18-24 годин. Тобто для “очищення клітин від шлаків” слід робити розвантажувальний день або пропускати вечерю і сніданок. Можна їсти лише в певний період дня: наприклад, з 11 години до 18-ої.

Докладніше у статті Античне харчування – постіндустріальний тренд, рух до омолодження і безсмертя

 

Наші інтереси: 

Повертаємось до арійської традиції правильного харчування. 

В тему: 
Вчені назвали продукти, які найкраще зміцнюють психічне здоров'я людиниОсновна маса спожитих харчів має бути рослинного походженняЩо більше кольорових продуктів споживатимемо, то здоровішими будемо - дієтолог30 корисних напоїв для вашого здоров’я, які очищають організм5 продуктів без вмісту сої, у яких білка більше, ніж в яловичиніТиждень побути веганом: як прожити без молока і м'ясаЯк здорова їжа може вплинути на наші гениЇжа безпосередньо впливає на товщину гаманцяПаразитична індустрія шкідливої їжі буде ліквідована - новини постіндастріалуСніданок, обід та вечеря: чи завжди ми так харчувалися?Секрет здорової вечері: то їсти чи не їсти після шостої?Бутерброд з ковбасою — їжа нездорова, некорисна і досить дорогаЇжа, що вбиває здоров’я і сили: перелік продуктів, які варто виключити з раціонуВчені заявили, що сніданок насправді не допомагає худнути
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

кваліфікована лікарка, розумна жінка.ще й приємний бонус-пластунка!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

кваліфікована лікарка, розумна жінка.ще й приємний бонус-пластунка!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тільки назва невдала, адже це не голодування, а впорядковане харчування.

Все, що робиться з власної волі, – добро!