Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська влада прагне позбутися Порошенка і мовчки підтримує Зеленського – Владислав Інозємцев

Категорія:

Спецтема:

Кремль не так хоче нав'язати свою власну маріонетку на посаду президента України, як позбутись Петра Порошенка. Інша частина московського плану полягає в підтримці опозиційних кандидатів другого ешелону і дискредитації чинного президента.

190327inozyemcevvladyslavleonidovych.jpg

Інозємцев Владислав Леонідович, 1968 р. н.
Інозємцев Владислав Леонідович, 1968 р. н.

Майбутнє України є не менш важливим для Європи, ніж Брекзит, пише російський економіст Владислав Інозємцев на сторінках Independent. Автор наголошує, що цьогорічні президентські та парламентські вибори є своєрідним моментом істини для Києва, адже є ознаки того, що країна втрачає свій проєвропейський імпульс та може обрати "своєрідне примирення" з Москвою.

"В цьому контексті зокрема потрібно звернути увагу на деякі речі: понад 48% українців висловлюють позитивне або переважно позитивне ставлення до Росії; питання відновлення контролю над Кримом - на 16-му місці в списку їхніх найбільших проблем; і лідери кількох політичних партій відкрито закликають до "автономізації" Східної України", - зауважує Інозємцев.

Він вважає, що Кремль має план утримання України в зоні свого впливу.

"По-перше, Кремль не так хоче нав'язати свою власну маріонетку на посаду президента України, як позбутись чинного, Петра Порошенка", - каже експерт і додає, що російська влада "мовчки підтримує" Володимира Зеленського.

"Друга частина московського плану полягає в підтримці кандидатів другого ешелону та їхні партій в надії, що вони проникнуть до нового парламенту та сформують більшість, яка стане опозицією до Порошенка, якщо тому вдасться втриматися в президентському кріслі", - каже Інозємцев.

Третім елементом у стратегії кремля, вважає експерт, є підтримка головних опозиційних кандидатів, а також "дискредитація" чинного президента.

Таким чином, вважає Інозємцев, Кремль діє "майже невидимо", намагаючись зупинити "європеїзацію України". Тому, веде далі експерт, Захід має визнати важливість української політики для балансу у всій Європі.

"Якщо проєвропейські голоси в Україні зрештою заглушать, а російські імперіалістичні прагнення відновляться, Європа стикнеться з набагато більшими викликами, ніж Брекзит чи протести "жовтих жилетів", - попереджає Владислав Інозємцев на сторінках Independent.

 

Наші інтереси: 

Другий термін президентства Петра Порошенка. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Прізвище у Владислава українське - наш козак

Коментарі

Зображення користувача В'ячеслав Пачевський.
0
Ще не підтримано

Прізвище у Владислава українське - наш козак

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Важлива західна аналіза!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Захід має визнати важливість української політики для балансу у всій Європі.

Ось той момент, коли Європа визнає, що Україна є її частиною. Для України це - безперечний бонус. Але, разом із тим - іще більша відповідальність. Тому прагнення рухатися наміченим раніше курсом - невже гірше за бажання побачити "нові лиця" при владі?

Поки дихаю - сподіваюсь!