Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Екс-начальник Генштабу Замана затриманий за підозрою в державній зраді

Світ:

Колишнього начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України Володимира Заману затримали за підозрою в державній зраді, заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час брифінгу в Києві.

19022504.jpg

Прокуратура: розформування Заманою військових частин і підрозділів фактично позбавило Україну протиповітряної оборони

«Колишній начальник Генерального штабу підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»)», – сказав Матіос.

Замані оголосили підозру 25 лютого.

За його словами, внаслідок «особисто підписаних Заманою директив» загалом із Збройних сил України підлягало скороченню на 4 646 осіб більше, ніж передбачалося законом України про чисельність ЗСУ на 2012 рік.

Він додав, що в період роботи Замани на посаді голови Генштабу були розформовані зенітно-ракетні дивізіони, на озброєнні яких перебували зенітно-ракетні комплекси С-300В.

«19 авіаційних військових частин (були розформовані – ред.)… Наголошую: авіаційних військових частин. А також 114 бригада тактичної авіації була переформатована з бригади в ескадрилью. Тобто розформування цих військових частин і підрозділів фактично позбавило протиповітряної оборони всю нашу державу», – вважає Матіос.

Крім того, 27 серпня 2012 року Замана підписав директиву про оперативне підпорядкування командуванню Військово-морських сил військових частин Повітряних сил ЗСУ.

«У результаті чого з 1 вересня 2012 року в оперативне підпорядкування ВМС увійшло управління тактичної групи «Крим» із підпорядкованими військовими частинами, у тому числі 204 бригада тактичної авіації. Ці зазначені частини, які перебували на території Автономної Республіки Крим і були сформовані з найбільш дієздатних, боєздатних, новітніх і нових видів озброєння, мали можливість відбити будь-який напад», – сказав Матіос.

За його словами, це надало значні переваги Росії у контролі та блокуванні дислокованих у Криму підрозділів ЗСУ під час анексії півострова.

Замана очолював Генеральний штаб з лютого 2012 року до лютого 2014 року.​ 

Генпрокурор Юрій Луценко розмістив це фото на своїй сторінці у Фейсбук і написав:

"В період 2012-2014 років він особисто скоротив склад ЗСУ більше, ніж передбачалося Законом, розформував 70 військових частин і з’єднань, в тому числі - зенітні ракетні бригади і дивізіони, 19 авіаційних частин, а бригаду тактичної авіації звів до ескадрильї. В ці роки відбулося знищення військових комісаріатів, що заблокувало мобілізацію в 2014 році. Реформа структури ЗСУ фактично готувала анексію Криму та «Новоросії». Крім цього, саме В. Замана видав директиву, якою підпорядкував керівнику Військово-морських сил (майбутному зраднику адміралу Ільїну) всі частини тактичної групи «Крим» ЗСУ, що фактично паралізувало опір українських військовослужбовців у час російської агресії".

Наші інтереси: 

Розкручується клубок. Подивимося далі, куди він приведе. Але чи "не підставили" Заману? Може. зробили з нього цапа-відбувайла? У своєму інтерв'ю від 2014 року він каже: "На момент мого приходу в Генштаб чисельність ЗС була 184 тисячі осіб, з них 110 тисяч - службовці військкоматів, систем управління та військової освіти, медичні працівники, оркестри, склади, арсенали ... Загалом, повний обоз. Тобто з 184 тисяч осіб 110 ​​тисяч, по суті, обслуговуючий персонал".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті почалася "зачистка" зрадників і агентури Москви в українській армії.

Замана і Лєбєдєв готували здачу Криму і України під повний контроль Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті почалася "зачистка" зрадників і агентури Москви в українській армії.

Замана і Лєбєдєв готували здачу Криму і України під повний контроль Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!