Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні буде моніторинг використання сільськогосподарських земель, який ведеться з космосу

Світовий банк за фінансової підтримки ЄС запустив пілотний проект супутникового моніторингу використання сільськогосподарських земель в рамках глобальної 5-річної програми з підвищення прозорості та ефективності управління земельними активами в Україні «Land Transparency». На даний момент пілот реалізовано в трьох областях: Львівській, Київській та Миколаївській.

Проект реалізує з використанням космічних технологій американська компанія EOS, яка виграла тендер на обслуговування цієї складової програми «Land Transparency», повідомляє Агроперспектива

Продукти компанії успішно працюють на світовому ринку як в держсекторі, так і в приватному бізнесі з 2015 року. В Україні компанія має декілька офісів та R&D центр, співпрацює з провідними університетами та науково-дослідними інститутами.

В рамках програми компанія EOS на основі даних космічного моніторингу провела аналіз рослинного покрову земної поверхні, що дозволило створити карту посівів с/г культур, визначити точні межі полів, а також виділити усі основні типи покриття за період з 2016 до 2018 року.

Також були ідентифіковані невідповідності в кадастрових даних та факти відсутності сівозміни. Ведеться моніторинг великого масиву полів, на яких протягом декількох років вирощується одна і та сама культура. 

Для роботи над проектом були залучені співробітники Інституту космічних досліджень НАН та ДКА України, визнані експерти з використання систем космічного спостереження. Згідно з їхньою оцінкою, точність карт класифікації складає понад 90%, що вважається високим показником, особливо враховуючи велику кількість малих полів.

Наші інтереси: 

Найбільше багатство України має бути під контролем.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Питання: чи можливо виправити неправильне / шкідливе / нечесне
використання української землі ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Питання: чи можливо виправити неправильне / шкідливе / нечесне
використання української землі ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікаво, а скільки людей сьогодні бажає бути фермерами!?

Батько дружини з Полтавщини, Козельщанський район. Але з повоєнних часів жив в Києві. Десь наприкінці 1980-х тесть купив в селі, де народився, хату, а з нею був шматок землі в 1 га. Іноді тесть з тещею жили там 2-3 роки поспіль, іноді на зиму поверталися в Київ. Але час прийшов... помер тесть, потім теща. І хата стояла пустою, бо за відсутності власного авто мені з дружиною їздити туди було складно. В кінці 90-х ми пропонували переписати хату з землею на родичів тестя, які жили в селі. Вони відмовилися. Тоді ми побажали продати цей спадок. Ціна була смішною - $500 за все! Потім $300. І ніхто в селі не бажав купити. Хоча хата була тепла, і був проведений газ. Коротше, ми плюнули на цю затію. І потім вже сестра дружини якось продала цю хату з землею комусь як дачу.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!