Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Посол США в ФРН закликав Берлін припинити підтримку "Північного потоку-2"

Посол США в Німеччині Річард Гренелл закликав уряд ФРН припинити підтримку будівництва газопроводу "Північний потік - 2". 

posol.jpg

Річард Гренелл, посол США в Німеччині

Проект є "бесцеремонною спробою російського уряду посилити удушення європейських союзників і партнерів в плані енергопостачання", пише Гренелл в авторській колонці для газети Rheinische Post.

У той же час російська сторона "продовжує свою кампанію з підриву суверенітету і територіальної цілісності України", додає він.

Газопровід дозволить Росії посилити вплив на Європу, стверджує дипломат. На його думку, Москва спрямує отримані мільярди євро на "дестабілізуючу зовнішню політику і підтримку на східному фланзі НАТО своєї поведінки", в якій "зростає агресивність".

Міністр економіки ФРН Петер Альтмайер раніше заявив, що не має наміру поступатися закликам США і України, а також політиків Християнсько-демократичного союзу (ХДС) відмовитися від будівництва "Північного потоку-2". Прокладка газопроводу можлива, якщо при цьому збережуться ключові інтереси Києва, підкреслив Альтмайер. Берлін відносить до них збереження транзиту газу через територію України після 2019 року.

Як повідомлялося, депутати Європарламенту в резолюції від 12 грудня назвали проект з будівництва газопроводу "Північний потік-2" "політичним, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці".

У той же день Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, у якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року. Nord Stream 2 AG, компанія-оператор газопроводу "Північний потік-2", повідомила, що понад 200 кілометрів морської частини трубопроводу вже побудовано.

Планується, що з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2"  транспортуватиме близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Противники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Наші інтереси: 

"Північний потік-2" - це загроза енергетичній незалежності всієї Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тиск на Німеччину і Росію посилюється!

Що тепер скаже пані Меркель!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тиск на Німеччину і Росію посилюється!

Що тепер скаже пані Меркель!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Гайдар.
0
Ще не підтримано

Протидія російській залежності допоможе гуртуванню Польщі, країн Балтії, України, Молдови...

Сидить козак в кобзу грає, що замислить – то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Протидія російській залежності допоможе формуванню потужного військового блоку: Україна, Польща, Румунія, країни Балтії, Молдова...

А український ВПК може налагодити для цього блоку випуск озброєнь по стандартам НАТО.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!