Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Богдан представив першу електровантажівку виготовлену для Євросоюзу

Першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive, представив «Богдан» у стінах луцького ДП «Автоскладальний завод №1».

bogdan.jpg

Нова електровантажівка Богдан

Електромашина ERCV27 призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. Вона працюватиме у містах Європейського Союзу.

«Ця електрична техніка відповідає сучасним технічним стандартам і виготовлена згідно з європейськими екологічними нормами. 

Як відомо, від 2025 року містах Євросоюзу планують заборонити рух автівкам з дизельними двигунами. Тож виробництво таких вантажівок є не просто перспективним напрямком, а й необхідністю в умовах новітнього ринку», – зауважили у прес-службі «Богдану».

У корпорації наголошують, що екологічний транспорт – перспективна для України ніша, яку на теренах держави першим зайняв саме «Богдан». Українська компанія бачить перспективи у виробництві електричного спеціального транспорту для країн ЄС, які наразі проявляють чималий попит на таку екологічну техніку. У перспективі електромашинами можуть зацікавитися і українські міста, для яких питання екологічності транспорту стане визначальним.

Вироблена в Україні електромашина отримала схвальні відгуки у замовника – Banke Electromotive.Після завершення сертифікації у Данії розпочнеться її серійний випуск у рамках масштабного контракту з європейською компанією.

Водночас в українській корпорації звертають увагу, що Україна поки що не виявляє значного Інтересу до подібної техніки, яка в усьому світі замінює застарілі машини, що псують довкілля.

«Поки європейські компанії замовляють в українського виробника екологічні спецмашини для вивезення побутових відходів, наша власна держава пасе задніх у цьому питанні.

Електрична спецвантажівка від «Богдана» випереджає аналоги за характеристиками, а компанія готова виготовляти її і для українських міст», – заявили у прес-службі корпорації.

Спецмашина ERCV27 здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Запас ходу без підзарядки тягових батарей при повній допустимій масі становить 220 км, а термін їх експлуатації сягає 12 років. Вантажівка обладнана комбінованою вентиляцією, водяними опалювачами, системою відеонагляду та кондиціонером.

Нагадаємо, що підприємство має досвід виготовлення найсучасніших тролейбусів для України та Європи, електробусів для Польщі й Чехи та кузовів електробусів для Франції.

Наші інтереси: 

Україна має перспективи у виробництві електрокарів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це напевне добра вантажівка,бо у данців високі вимоги до транспортних засобів...

Та цікаво,чи хоча б гвинтик до цієї вантажівки зроблений в Україні...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це напевне добра вантажівка,бо у данців високі вимоги до транспортних засобів...

Та цікаво,чи хоча б гвинтик до цієї вантажівки зроблений в Україні...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для деяких гравців головним є хоч якось лайнути на українське!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Українське повинно бути достойним і правдивим,а не "соєвою" бутафорією шоколаду...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Українство, якщо воно українство, повинно з повагою ставитися до української культури, науки, досягнень промисловості тощо. І справжній українець, арієць і гравець спільноти "НО", перш ніж писати коментар під будь-якою статтею будь про що, поцікавиться предметом, про який він хоче висловити свою думку!

Коли ж людина пише коментар на кшалт: "Та цікаво,чи хоча б гвинтик до цієї вантажівки зроблений в Україні...", то одразу видно, що: а) ця людина неуважно прочитала статтю / взагалі статтю не прочитала; б) ця людина не цікавиться розвитком промисловості України; в) з цієї людини просто випирає ненависть до всього позитивного, що робиться в Україні. Хоч трошки лайном мазнути українське, хоч трохи натякнути на бізнес Президента. Хоч трохи впорснути свою жовч в організм спільноти "НО".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не потрібно перебільшувати і звинувачувати мене в поганому ставленні до всього українського,а тим більше до сайту "НО"...Потрібно писати правильні заголовки до статті,і не підганяти їх штучно до своїх позитивних фантазій...

Звісно це добре,що в Україні із заводського конвеєра (будь якого власника) сходять такого роду вантажівки...Але коли пишеться,що "Богдан представив першу електровантажівку виготовлену для Євросоюзу" то мені цікаво чи "Богдан" дійсно виготовляє ці вантажівки,чи лише їх збирає із закордонних комплектуючих...Зібрати і виготовити це різні речі в такому виробництві (на замітку гуманітаріям,історикам і т.п...)

Статті,котрі не читаю-не коментую...

Вірю в те, що розумію.