Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

NASA відправило в космос 3D-принтер, який працює на відходах

У понеділок вантажний корабель Cygnus компанії Northrop Grumman пристикувався до МКС, доставивши 3,4 тонни припасів і дослідницького обладнання. Серед іншого корабель доставив на борт «Refabricator» — машину, яка, можливо, допоможе людству рухатися далі в космос.

prynter.jpg

Рефабрикатор

Згідно прес-релізу NASA, «Рефабрикатор» — це перший універсальний гібрид: переробна система і 3D-принтер в одному пристрої. Він був створений компанією Tethers Unlimited як частина програми космічного виробництва.

 

 

Астронавти на борту МКС можуть просто завантажити всі пластикові відходи і сміття в машину, вона розплавить все завантажене, виготовивши з цих відходів дріт для тривимірного друку. Після цього можна доручити «Рефабрикатору» надрукувати нові інструменти або необхідні пластикові запчастини.

Таким чином, можна знизити кількість дротів, які зараз відправляють на МКС, тим самим знизивши вартість подальших вантажних польотів.

Якщо «Рефабрикатор» виявиться корисним на МКС, одного разу він може допомогти астронавтам у більш довгих і далеких місіях. Людям не потрібно буде зберігати всі інструменти на космічному кораблі, у астронавтів з’явиться можливість виготовити все необхідне, лише завантаживши в машину пластикове сміття.

З часом «Рефабрикатори» можна буде використовувати і на Землі, знижуючи кількість пластикового сміття, яке людство виробляє кожен день. Тобто лише один пристрій може значно вплинути не лише на життя нашої планети, але і на існування поза її межами.

Наші інтереси: 

Технології постіндастріалу. Просто неймовірно!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це нагадує автофагію, коли клітини переробляють власне сміття для виробництва енергії або утілізують неактуальні чи зіпсовані органоїди задля створення нових.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це нагадує автофагію, коли клітини переробляють власне сміття для виробництва енергії або утілізують неактуальні чи зіпсовані органоїди задля створення нових.

Все, що робиться з власної волі, – добро!