Зображення користувача Віктор Макаренко.
Віктор Макаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сон і активність – другий пункт програми «П’ять вигод» – це удвічі більше балів! (відео)

Продовжуємо проводити самооцінку виконання програми «П’ять вигод». Другий пункт називається «Сон і активність». Подібно до пункту «Їжа і вода», він також складається з трьох етапів – початок, середина і завершення.

Радіймо, друзі!

Продовжуємо проводити самооцінку виконання програми «П’ять вигод». Минулого разу ми досліджувати опанування першого пункту – «Їжа і вода», тож переходимо далі.

Другий пункт називається «Сон і активність». Подібно до пункту «Їжа і вода», він також складається з трьох етапів – початок, середина і завершення.

Оскільки другий пункт має вагу «2», то за кожний етап нараховуємо собі удвічі більше балів, тобто 2, 4 або 6.

Поговоримо про зміст кожного з трьох етапів.

Перший етап: відмовився від звички засинати після двадцять другої години. Після двадцять першої години (тобто після настання «ночі») вже готуюся до сну. За це зараховую собі 2 бали.

Другий етап: виробляю звичку не вживати їжу після шостої вечора, прокидатися о шостій ранку і протягом дня проходити щонайменше 5 кілометрів (тобто забезпечувати достатню фізичну активність). Другий пункт програми виконано на 4 бали.

Третій етап: маю настільки впорядковане життя, що звично засинаю до двадцять другої години, без будильника прокидаюсь до шостої ранку і отримую задоволення від щоденних піших прогулянок, бігу, спеціальних вправ та іншої активності. Програмний компонент “Сон і активність» виконано! Тому записую собі максимальну оцінку, тобто 6 балів.

Яку вигоду отримую?

  • Здійснюю якісне і абсолютно безкоштовне самовідновлення організму, його очищення і омолодження.
  • Оздоровлюю психіку. Під час якісного сну впорядковую здобуті протягом дня знання і враження, звільняюсь від негативних емоцій та іншого інформаційного сміття, отримую натхнення для творчості.
  • Отримую задоволення. Вночі маю гарні сни, удень – інтелектуальну та фізичну активність.
  • Скидаю зайву вагу, виробляю стрункість, бадьорість і красу.
  • Посилюю імунітет і загальну витривалість.

А чи знаєте таке: якщо з шостої вечора до сьомої години ранку, тобто протягом тринадцяти годин, нічого не їсти, то різко активується механізм клітинного оновлення, описаний науково як автофагія.

Його сенс в тому, що наші клітини можуть автоматично позбуватися відходів власної життєдіяльності і своїх зіпсованих складників, тобто фактично вони ремонтують себе.

Також клітини знищують чужорідні віруси й бактерії, які потрапили із-зовні.  Утилізуючи внутрішнє «сміття», клітини отримують додаткове джерело живлення. Крім того, клітини перебудовують себе: розкладають те, що вже виконало потрібну функцію, і будують актуальніші органоїди.

До речі, за відкриття автофагії японський клітинний біолог Йосінорі Осумі у 2016 році став лауреатом Нобелівської премії.

Радіймо!

Далі буде.

Наші інтереси: 

Рух в активне довголіття

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Чудове відео! Матеріал само-собою корисний і добре відібраний. Картинки додають натхнення. Але крім всього ще й дуже сподобалася музика, підібрана на фоні!

Коментарі

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Чудове відео! Матеріал само-собою корисний і добре відібраний. Картинки додають натхнення. Але крім всього ще й дуже сподобалася музика, підібрана на фоні!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Написане перегукується з тезами, що висловлені в книзі "Магія Ранку"

В мудрості - сила