Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

''Закрити рот Шредеру'': український дипломат дав пораду Німеччині

Категорія:

МЗС Німеччини не може вимагати від українського уряду закриття приватного сайту "Миротворець", до якого внесли екс-канцлера ФРН Герхарда Шредера за підтримку анексії Криму.

shreder.jpg

Герхард Шредер

"Якщо у німецькому дипломатичному відомстві цим питанням займатимуться люди, що мислять прагматично, вони повинні розуміти, що будь-який діалог з урядом України про закриття приватного сайту, який не порушує міжнародне право, законодавство України, це абсолютно марна справа.

Це так, якби МЗС України вимагало від МЗС ФРН закрити рота Шредеру, щоб той відстоював офіційну позицію Німеччини, яка не визнає анексію Криму", — сказав у коментарі OBOZREVATEL український дипломат Богдан Яременко.

"Сайт "Миротворець" не є офіційним органом України, тому вимагати від уряду вживати щодо нього якихось заходів не можна, для цього потрібні підстави. Внесення до переліку когось на цьому сайті, якщо це внесення не порушує приватність, це просто висловлення редакцією сайту власної думки", — додав він.

На думку дипломата, заяви офіційного представника МЗС ФРН, це скоріше робота проросійського лобі, і далі слів не піде. Яременко також вважає, що Україна має реагувати на подібні заяви Шредера залежно від контексту та ситуації, однак більше потрібно пояснювати і просувати свою позицію, а не боротися з різними думками.

"Це залежить від контексту, Шредер на сьогодні не є офіційною особою, і я б реагував залежно від того, який резонанс у Німеччині викликають його заяви. Якщо цей резонанс є, то реагувати потрібно. Українські дипломати у ФРН мають реагувати залежно від ситуації, але, як кажуть, "на каждый роток не накинеш платок". Такі вислови будуть, і з ними не боротися треба, а просто просувати власний порядок денний, пояснюючи як виглядають справжні факти, як виглядають політичні реалії", — пояснив він.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер в інтерв'ю німецькій газеті Aachener Nachrichten, відповідаючи на запитання про Крим, заявив: "Ви серйозно вважаєте, що якийсь російський президент у майбутньому відіграє це рішення? Це реальність, яка одного разу має бути визнана", — сказав він, заявивши, що Крим "був подарований Україні" колишнім радянським лідером Микитою Хрущовим у 1954 році.

Раніше політик відзначився заявами про те, що "Київ воює із Донбасом". Крім того, він прийняв громадянство Росії, а глава Чечні Рамзан Кадиров подарував йому квартиру у Грозному.

Наші інтереси: 

Робота проросійського лобі в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Шредер - це типове політичне ніщо...!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Шредер - це типове політичне ніщо...!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!