Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп здійснює значно кращу політику, ніж від нього чекали - Курсор (Ізраїль)

Категорія:

На американських виборах в принципі завжди низька явка, тому перемога виходить не від переконання опонентів, а від мотивації прихильників вийти з дому і піти голосувати.

Вся мета різних «ралі» та інших передвиборних кампаній - не в тому, щоб «переконати тих, хто сумнівається» (цим взагалі ніхто не займається), а в тому щоб підняти мотивацію і явку серед своїх прихильників. Тому виграє не «найбільш помірний, прийнятний також і для протилежного боку», а «найбільш харизматичний, здатний підняти ентузіазм».

Найсильніша мотивація це загроза (зокрема, Обама створив настільки сильне почуття загрози, що завдяки йому переміг навіть «непрохідний» Трамп). Тому на проміжних виборах майже завжди виграє та партія, яка програла на президентських - її прихильники більше відчувають загрозу, і виходять голосувати більше ніж ті, що виграли попередні і  відпочивать зараз  на лаврах типу «президент наш, все йде ок».

Трамп втратив на цих проміжних менше, ніж майже всі президенти втрачали на найближчих проміжних за останні 70 років (Трамп втратив 20+, а Обама на аналогічних проміжних втратив 60+). Історії з нападками на Кавена і з «караваном мігрантів з Гондурасу» - дуже допомогли Трампу мотивувати прихильників (відчули загрозу) і зменшити розміри «відкату назад» на проміжних виборах. Трамп геніальний тим, що він вміє боротися айкідо - звертати атаки противника собі на користь.

Збереження за республіканцями  Сенату дозволить Трампу робити всі бажані призначення, включаючи федеральних і верховних суддів, і тому уникнути паралічу влади (невипадково Трамп уже звільнив Сешенса - зможе призначити будь-якого нового).

Конгрес не багато може зробити проти Сенату. На загрозу «відкрити конгресні розслідування» Трамп уже пригрозив «відкрити сенатські розслідування» проти них, і демократи, здається, тут же здулися. Може бути, саме цим пояснюється колишнє небажання Трампа відкривати розслідування проти Клінтон і ФБР - але тримати цей козир про запас як загрозу. Тоді він зовсім геній - бо вміє рахувати в політиці на 3 ходи вперед.

Судячи з моїх розмов з друзями в Америці - ніхто з тих, хто голосував за Трампа, не розчарувався в ньому - навпаки, багато республіканців, перш скептичні до Трампа, побачили що Трамп робить набагато кращу політику, ніж вони від нього очікували, і тепер підтримують його. А ось серед тих демократів, хто сумнівається, почався рух "Walk Away" ("прощай демпартія»), і серед них багато латінос- і афро-американців, які навіть придумали новий термін "Blexit".

Наші інтереси: 

Трамп виправдав надії вибоців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудово!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудово!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!