Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росіяни вважають, що їх об'єднує перемога у "Великій вітчизняній війні" і анексія Криму - результати опитування

Категорія:

Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ) провів опитування, за результатами якого 63% опитаних росіян назвали найважливішою історичною подією, яка об'єднує російський народ, перемогу у "Великій вітчизняній війні". Ще 12% опитаних вважають важливою подією анексію Криму. Про це йдеться у прес-релізі ВЦИОМ від 2 листопада.

Зазначається, що опитування провели напередодні Дня народної єдності, який відзначається у РФ 4 листопада.

Опитані росіяни назвали головними символами РФ народ (9%), любов до батьківщини, патріотизм (по 8%), державний прапор (7%) і герб (6%). 

"Армію і силу РФ відзначають по 5% росіян. Про національний гімн і єдність згадують по 4% респондентів.

Серед інших символів, які уособлюють Росію, опитані називають велику територію, ведмедів, миролюбність, президента і природне багатство (по 3%)", - підкреслює ВЦИОМ.

Майже дві третини опитаних (63%) назвали найважливішою історичною подією перемогу у "Великій вітчизняній війні" 1941-1945 років. Ще 12%  вважають важливою подією анексію Криму.

"8% вважають, що російський народ об'єднує Велика Жовтнева революція. Новий Рік, політ Юрія Гагаріна в космос, події 1812 року і дати розвалу СРСР згадують по 5% росіян", - йдеться у прес-релізі.

Кожен п'ятий (20%) учасник опитування визначає гімн РФ як пісню, яка об'єднує росіян. Друге місце у "музичному" рейтингу посідає пісня "День Победы" (8%), третє - "Катюша" (7%).

Респонденти також називають "Священную войну" і народні пісні (по 3%), "Калинку", "Ой, мороз, мороз", "Офицери" у виконанні Олега Газманова, пісні гурту Любэ, "Подмосковные вечера", радянські і патріотичні пісні про Батьківщину (по 2%).

Серед книг, які об'єднуть жителів РФ, лідирує "Война и мир" Льва Толстого (11%). 

Рідше опитані називають твори Олександра Пушкіна (4%) і роман-епопею Михайла Шолохова "Тихий Дон" (3%).

"Як вважають 2% респондентів, практично кожен із росіян читав такі твори, як "Преступление и наказание" Достоєвського, "Мастер і Маргарита" Булгакова, твори інших російських класиків і Льва Толстого", - зазначається у результатах дослідження.

Найбільш яскравим персонажем, який характеризує російську людину, опитані громадяни РФ вважають Обломова (4%) з роману Івана Гончарова.

Серед інших літературних героїв, які так чи інакше відображають риси російського народу, називали Олексія Маресьєва з твору "Повесть о настоящем человеке", Андрія Болконського ("Война и мир"), Іллю Муромця, Павла Корчагіна ("Как закалялась сталь") і героїв творів Олександра Пушкіна (по 2%).

Фільмом, який об'єднує росіян, опитані вважають "Иронию судьбы, или с легким паром" (9%).

Рідше називають такі фільми, як "Москва слезам не верит" (5%)," Бриллиантовая рука", "В бой идут одни старики", фильмы о войне, "Движение вверх", "Иван Васильевич меняет профессию", "Любовь и голуби", "Операция "Ы" и другие приключения Шурика" (по 4%).

Головною святковою стравою опитані росіяни назвали салат "Олів'є" (51%). 28% опитаних вважають, що росіян об'єднує салат "Оселедець під шубою", ще 25% назвали пельмені. 17% респондентів вважають, що кожен із росіян любить поїсти борщу.

Наші інтереси: 

Яскравий приклад дії державної пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дайте вмілим людям у користування Останкінську вежу і через рік більша половина росіян будуть вважати,що їх об'єднує проблема навколишнього середовища чи щось інше...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дайте вмілим людям у користування Останкінську вежу і через рік більша половина росіян будуть вважати,що їх об'єднує проблема навколишнього середовища чи щось інше...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зі сказано випливає, що головний інформаційний удар треба спрямувати на руйнування московського міфу про Другу світову війну.

Нічого вигадувати не треба - просто відкрити правду.

Саме цим ми й займаємось.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Навіщо? Слід упокорювати через видимість зиску (вигоди). Якщо людина не мислить самостійно, то слід приводити такі аргументи, які зроблять невигідним поклоніння міфам про ВВВ.
Я пропоную брати приклад не з невдах, котрих героїзували не за їх успіхи а як жертв, а з тих, що досягли результату. По цій логіці великий Чінгіз-хан не зазіхав на віру, казки і героїв упокорених народів. Він просто брав з них данину -отримував зиск (вигоду). Досяг він цього шляхом надання значних вигод упокореним. 1.Вони вже не платили місцевому князьку скільки скаже, а мали фіксований податок - десятину (іго) 2. Вони вже не жили по поняттях місцевого рекетира-князька, а жили по єдиному закону -Яса.. Доволі справедливому.
Зупинилися війська Орди на наших теренах. На березі річки Рата є місто Великі Мости. По одну сторону корінні жителі досі народжуються світло-русі, а по другу, на якій спинилось військо, - смагляві, Не взяли вони також фортецю-замок міста Белз навіть через тривалу багатомісячну облогу,
Причиною вважаю наступне. Якщо відкриємо Вікіпедію на сторінці Магдебургське право, то побачимо, що воно на наших теренах рухалося із Заходу на Схід і першими його отримали Західні, (Від описаної І.Франком Тухлі до Бреста) що означає, що в ту епоху вони вже мали Право і не потребували чужинського. Результативні методики перемог минулого після помаранчевої революції описав
покійний батько тут http://maidan.org.ua/arch/arch2008/1227116929.html

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Спільний злочин пов'язує - грабунок Німеччини і Європи, грабунок України!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Насправді росіян об'єднує те, що всі повторюють як навчили і не зазначено в ЖОДНОМУ випадку прояву самостійного мислення. Причини можуть бути 2
1.штучно виведена з інших народів раса не мислячих самостійно (селекція, що проведена шляхом ліквідації національних еліт та їх нащадків )
2.якщо висловлювати особливу думку не є безпечно, то мудра людина-носій її тримає при собі

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В будь-якому випадку, РОСІЯ і її населення є загрозою для мирного життя як навколишніх держав, так і всього світу. Мріяти про зникнення Росії чи про її розпад небезпечно, оскільки надії покладаються не на реальні дії по забезпеченню власної безпеки, а на ілюзію/віру в те, що нібито станеться поза нашою волею і буде нам корисне!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Друже. Мушу зауважити, що небезпека - це лиш природній гартуючий фактор. Результати її відсутності чудово описані і на НО в статті про експеримент Всесвіт-25. Скаржитись на небезпеку - то все одно що на погоду. В дощ мудрий чоловік візьме дощовик і чоботи і з таким самим задоволенням збиратиме в лісі гриби. Дурень - простудиться. Так і до загрози небезпеки і дика звірина і чоловік і ціла держава МУСЯТЬ бути готові. Якщо не готовий, твої скарги і пояснення не змінять наслідку. Тобто - вони зайві.
Загроза не в зовнішньому факторі, а в мізках (дурня), що приймає помилкове рішення. Націоналістичні Арабські Емірати не бачать загроз

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На 90% можу погодитися!

Цитата:
Загроза не в зовнішньому факторі, а в мізках (дурня), що приймає помилкове рішення.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!