Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вашингтон забороняє закуповувати іранську нафту і вести бізнес з іранськими нафтовидобувними компаніями

Категорія:

Спецтема:

Сполучені Штати ввели в дію нові санкції відносно Ірану. Другий пакет заходів набув чинності о 7.00 за Києвом в понеділок, 5 листопада. Санкції спрямовані в першу чергу проти нафтовидобувної і банківської галузей: Вашингтон забороняє закуповувати іранську нафту і вести бізнес з іранськими нафтовидобувними компаніями. Крім того, цей пакет штрафних заходів охоплює судноплавство і суднобудування. 

Санкції стосуються компаній з третіх країн. Такі фірми тепер будуть позбавлені, зокрема, доступу до фінансової системи США і не зможуть укладати угоди в американських доларах. Під загрозою опинився і бізнес німецьких компаній в Ірані.

Президент США Дональд Трамп назвав нові санкції «найжорсткішими, які коли-небудь існували».

Тим часом агентство Reuters з посиланням на неназваного представника уряду в Сеулі повідомляє, що Південна Корея опинилася в числі країн, тимчасово звільнених від дії ембарго на імпорт іранської нафти. Раніше стало відомо, що від дії санкцій проти Тегерана Вашингтон звільнив вісім держав на термін 180 днів. Про які саме країни йдеться, не повідомляється.

ЄС, а також окремо Німеччина, Франція і Великобританія висловили жаль з приводу нових санкцій США проти Тегерана. «Ми найглибшим чином шкодуємо з приводу вступу в силу нових санкцій США як наслідок виходу Вашингтона з ядерної угоди», - йдеться в спільній заяві європейських країн, поширеній 2 листопада.

У свою чергу Дональд Трамп заявив, що США як і раніше відкриті до укладення нової угоди з Іраном. За словами Трампа, мета Вашингтона - поставити Тегеран перед простим і ясним вибором - припинити «зловмисну поведінку», відмовившись від своїх ядерних амбіцій, або продовжити шлях до економічної катастрофи.

На початку травня Трамп оголосив, що його країна виходить зі Спільного всеосяжного плану дій, укладеного між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною в 2015 році і передбачає виконання Тегераном ряду кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій. Потім Вашингтон розширив санкції проти Ірану і зажадав від держав-союзників припинити купувати у нього нафту під загрозою санкцій для компаній-закупівельників.

Іран у відповідь поскаржився в Міжнародний суд ООН, а також оголосив, що якщо експорт іранської нафти буде блокований, то він перекриє поставки нафти на міжнародний ринок через Ормузьку протоку. Через нього йде близько 20 відсотків усього світового експорту нафти. 

Наші інтереси: 

Мета Вашингтона - поставити Тегеран перед вибором - припинити «зловмисну поведінку», відмовившись від своїх ядерних амбіцій, або продовжити шлях до економічної катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Напевне знову бензин подорожчає...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Напевне знову бензин подорожчає...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

США діють в інтересах збереження миру на планеті!

Країни з ядерним потенціалом і неадекватними громадянами - планетарна загроза!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

В результаті зросте ціна на нафту що дуже на руку Росії, яка дійсно є реальною планетарною загрозою.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Так все напевне і задумано...Не будуть же авіаносці кільку в морі ловити...у нас "путін нападе" ... на Московії "НАТО нападе"...на заході теж голодупим рус Іваном усіх страхають...

Вірю в те, що розумію.