Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росіяни вважають, що їх об'єднує перемога у "Великій вітчизняній війні" і анексія Криму - результати опитування

Категорія:

Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ) провів опитування, за результатами якого 63% опитаних росіян назвали найважливішою історичною подією, яка об'єднує російський народ, перемогу у "Великій вітчизняній війні". Ще 12% опитаних вважають важливою подією анексію Криму. Про це йдеться у прес-релізі ВЦИОМ від 2 листопада.

Зазначається, що опитування провели напередодні Дня народної єдності, який відзначається у РФ 4 листопада.

Опитані росіяни назвали головними символами РФ народ (9%), любов до батьківщини, патріотизм (по 8%), державний прапор (7%) і герб (6%). 

"Армію і силу РФ відзначають по 5% росіян. Про національний гімн і єдність згадують по 4% респондентів.

Серед інших символів, які уособлюють Росію, опитані називають велику територію, ведмедів, миролюбність, президента і природне багатство (по 3%)", - підкреслює ВЦИОМ.

Майже дві третини опитаних (63%) назвали найважливішою історичною подією перемогу у "Великій вітчизняній війні" 1941-1945 років. Ще 12%  вважають важливою подією анексію Криму.

"8% вважають, що російський народ об'єднує Велика Жовтнева революція. Новий Рік, політ Юрія Гагаріна в космос, події 1812 року і дати розвалу СРСР згадують по 5% росіян", - йдеться у прес-релізі.

Кожен п'ятий (20%) учасник опитування визначає гімн РФ як пісню, яка об'єднує росіян. Друге місце у "музичному" рейтингу посідає пісня "День Победы" (8%), третє - "Катюша" (7%).

Респонденти також називають "Священную войну" і народні пісні (по 3%), "Калинку", "Ой, мороз, мороз", "Офицери" у виконанні Олега Газманова, пісні гурту Любэ, "Подмосковные вечера", радянські і патріотичні пісні про Батьківщину (по 2%).

Серед книг, які об'єднуть жителів РФ, лідирує "Война и мир" Льва Толстого (11%). 

Рідше опитані називають твори Олександра Пушкіна (4%) і роман-епопею Михайла Шолохова "Тихий Дон" (3%).

"Як вважають 2% респондентів, практично кожен із росіян читав такі твори, як "Преступление и наказание" Достоєвського, "Мастер і Маргарита" Булгакова, твори інших російських класиків і Льва Толстого", - зазначається у результатах дослідження.

Найбільш яскравим персонажем, який характеризує російську людину, опитані громадяни РФ вважають Обломова (4%) з роману Івана Гончарова.

Серед інших літературних героїв, які так чи інакше відображають риси російського народу, називали Олексія Маресьєва з твору "Повесть о настоящем человеке", Андрія Болконського ("Война и мир"), Іллю Муромця, Павла Корчагіна ("Как закалялась сталь") і героїв творів Олександра Пушкіна (по 2%).

Фільмом, який об'єднує росіян, опитані вважають "Иронию судьбы, или с легким паром" (9%).

Рідше називають такі фільми, як "Москва слезам не верит" (5%)," Бриллиантовая рука", "В бой идут одни старики", фильмы о войне, "Движение вверх", "Иван Васильевич меняет профессию", "Любовь и голуби", "Операция "Ы" и другие приключения Шурика" (по 4%).

Головною святковою стравою опитані росіяни назвали салат "Олів'є" (51%). 28% опитаних вважають, що росіян об'єднує салат "Оселедець під шубою", ще 25% назвали пельмені. 17% респондентів вважають, що кожен із росіян любить поїсти борщу.

Наші інтереси: 

Яскравий приклад дії державної пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зі сказано випливає, що головний інформаційний удар треба спрямувати на руйнування московського міфу про Другу світову війну.

Нічого вигадувати не треба - просто відкрити правду.

Саме цим ми й займаємось.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дайте вмілим людям у користування Останкінську вежу і через рік більша половина росіян будуть вважати,що їх об'єднує проблема навколишнього середовища чи щось інше...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зі сказано випливає, що головний інформаційний удар треба спрямувати на руйнування московського міфу про Другу світову війну.

Нічого вигадувати не треба - просто відкрити правду.

Саме цим ми й займаємось.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Навіщо? Слід упокорювати через видимість зиску (вигоди). Якщо людина не мислить самостійно, то слід приводити такі аргументи, які зроблять невигідним поклоніння міфам про ВВВ.
Я пропоную брати приклад не з невдах, котрих героїзували не за їх успіхи а як жертв, а з тих, що досягли результату. По цій логіці великий Чінгіз-хан не зазіхав на віру, казки і героїв упокорених народів. Він просто брав з них данину -отримував зиск (вигоду). Досяг він цього шляхом надання значних вигод упокореним. 1.Вони вже не платили місцевому князьку скільки скаже, а мали фіксований податок - десятину (іго) 2. Вони вже не жили по поняттях місцевого рекетира-князька, а жили по єдиному закону -Яса.. Доволі справедливому.
Зупинилися війська Орди на наших теренах. На березі річки Рата є місто Великі Мости. По одну сторону корінні жителі досі народжуються світло-русі, а по другу, на якій спинилось військо, - смагляві, Не взяли вони також фортецю-замок міста Белз навіть через тривалу багатомісячну облогу,
Причиною вважаю наступне. Якщо відкриємо Вікіпедію на сторінці Магдебургське право, то побачимо, що воно на наших теренах рухалося із Заходу на Схід і першими його отримали Західні, (Від описаної І.Франком Тухлі до Бреста) що означає, що в ту епоху вони вже мали Право і не потребували чужинського. Результативні методики перемог минулого після помаранчевої революції описав
покійний батько тут http://maidan.org.ua/arch/arch2008/1227116929.html

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Спільний злочин пов'язує - грабунок Німеччини і Європи, грабунок України!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Насправді росіян об'єднує те, що всі повторюють як навчили і не зазначено в ЖОДНОМУ випадку прояву самостійного мислення. Причини можуть бути 2
1.штучно виведена з інших народів раса не мислячих самостійно (селекція, що проведена шляхом ліквідації національних еліт та їх нащадків )
2.якщо висловлювати особливу думку не є безпечно, то мудра людина-носій її тримає при собі

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В будь-якому випадку, РОСІЯ і її населення є загрозою для мирного життя як навколишніх держав, так і всього світу. Мріяти про зникнення Росії чи про її розпад небезпечно, оскільки надії покладаються не на реальні дії по забезпеченню власної безпеки, а на ілюзію/віру в те, що нібито станеться поза нашою волею і буде нам корисне!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Друже. Мушу зауважити, що небезпека - це лиш природній гартуючий фактор. Результати її відсутності чудово описані і на НО в статті про експеримент Всесвіт-25. Скаржитись на небезпеку - то все одно що на погоду. В дощ мудрий чоловік візьме дощовик і чоботи і з таким самим задоволенням збиратиме в лісі гриби. Дурень - простудиться. Так і до загрози небезпеки і дика звірина і чоловік і ціла держава МУСЯТЬ бути готові. Якщо не готовий, твої скарги і пояснення не змінять наслідку. Тобто - вони зайві.
Загроза не в зовнішньому факторі, а в мізках (дурня), що приймає помилкове рішення. Націоналістичні Арабські Емірати не бачать загроз

В мудрості - сила

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На 90% можу погодитися!

Цитата:
Загроза не в зовнішньому факторі, а в мізках (дурня), що приймає помилкове рішення.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!