Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США відмовляються від нафти з Ірану, Дональд Трамп підписав меморандум

Президент США Дональд Трамп підписав меморандум, згідно з яким дається офіційний дозвіл профільним відомствам США  відмовитися від поставок нафти з Ірану. Меморандум опублікували на сайті Білого дому у середу, 31 жовтня.

"Я дійшов висновку, що у світі добувається достатньо нафти та нафтопродуктів іншими країнами, крім Ірану,  щоб дозволити значне скорочення закупок нафти і нафтопродуктів іноземними фінансовими організаціями", - підкреслив Трамп.

Меморандум буде направлений до Держдепартаменту США, Мінфіну і Міністерства енергетики.

Документ склали після аналізу ситуації на світовому ринку нафти.

Як повідомлялось, в адміністрації Трампа побоюються того, що Росія може допомогти Ірану обійти "нафтові" санкції Вашингтона за допомогою перепродажу іранської нафти на світовому ринку.

Очікується, що США відновлять санкції, спрямовані проти експорту іранської нафти, після 5 листопада.

Ці санкції повинні стати найсерйознішими заходами Вашингтона проти Тегерана після того, як Трамп в односторонньому порядку вийшов з іранської ядерної угоди.

Нещодавно офіційні особи США вперше публічно повідомили, що підготували спеціальні заходи для деяких покупців іранської нафти.

За даними ЗМІ, Іран буде доставляти свою нафту через Каспійське море на російські нафтопереробні заводи. Вже після цього нафта продаватиметься на міжнародному ринку як російська.


Вашингтон, запроваджуючи другий пакет санкцій проти Тегерана, намагатиметься не нашкодити союзникам, зазначив Джон Болтон. Вашингтон йде на "значне скорочення обсягу нафти і нафтопродуктів", що закуповуються у Ірану безпосередньо або за допомогою зарубіжних фінансових структур. Про це йдеться в підписаному президентом США Дональдом Трампом меморандумі, оприлюдненому в середу, 31 жовтня, прес-службою Білого дому.

Як зазначається в меморандумі, ухвалюючи це рішення, адміністрація Трампа, зокрема, керувалася звітами, наданими відомством з енергетичної інформації Конгресу, а також зростанням нафтовидобутку в низці країн світу і наявністю стратегічних запасів нафтопродуктів.

Водночас, незважаючи на другий пакет санкцій США щодо Ірану, що має набути чинності 5 листопада, Вашингтон хоче мінімізувати можливі наслідки для своїх союзників, інформує Reuters. За словами радника президента США з національної безпеки Джона Болтона, адміністрація Трампа з розумінням ставиться до того, що ряд регіональних гравців і інших країн не зможе повністю згорнути закупівлі нафти у Тегерана.

Нагадаємо, що Вашингтон, розширивши санкції проти Ірану, вимагав від держав-союзників припинити купувати іранську нафту та погрожував санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном. На початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною. Угода передбачала зокрема виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій - пояснює Німецька хвиля.

Наші інтереси: 

Ізоляція союзників Москви.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Росія можливо отримає додаткові прибутки якщо від цієї новини нафта просто знову подорожчає...у них і так великий профіцит бюджету цього року від високої ціни на вуглеводні...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо Росія буде перепродувати іранську нафту, вона може нарватися на нові санкції і нафтове ембарго.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Сучасні засоби хімічного аналізу дозволяють чітко визначати з якої країни нафта! Крім чергових санкцій Росія нічого більше не отримає.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Росія можливо отримає додаткові прибутки якщо від цієї новини нафта просто знову подорожчає...у них і так великий профіцит бюджету цього року від високої ціни на вуглеводні...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У тактичному плані Трамп зацікавлений у зниженні цін на нафту, оскільки це сприятиме зростанню економіки і його популярності.

Проте в стратегічному плані не все так просто, адже США вже стали найбільшим виробником нафти, відтак мають зацікавлення у зростанні її вартості. Так, завдяки високим цінам на енергоносії американці розвинули індустрію сланцевого газу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Всі світові події слід розглядати з погляду їх корисності / шкідливості для України. Відповідно до цього слід розглядати і можливу реакцію на ці події з боку України.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!