Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Синод УПЦ КП вніс до повного титулу Філарета Києво-Печерську і Почаївську лаври

Світ:

Священний синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП, затвердивши повну й скорочені форми титулу, повідомляє прес-служба церкви.

Згідно з рішенням, повний титул має таку форму: «Святійший і Блаженнійший (ім’я), Архієпископ і Митрополит Києва – Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит».

Скорочений титул: «Святійший (ім’я), Патріарх Київський і всієї Руси-України».

Як пояснив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря), Печерська і Почаївська лаври «давно є ставропігіями Київського престолу – згідно з соборними рішеннями ще 1991 і 1993 років!»: «Тож означення цього факту в повному титулі предстоятеля – лише констатація того, що і дотепер було».

 

 

11 жовтня синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу) постановив, що продовжує процес надання автокефалії помісній Українській православній церкві.

Синод також постановив відновити канонічний єпископський сан глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета і глави Української автокефальної церкви митрополита Макарія, а також підпрядкованого їм священства, а «їхні вірні відновлені у спілкуванні з Церквою».

 

 

Далі, як пояснив патріарх Філарет, представники українських православних церков, УПЦ КП, УАПЦ і, як очікують, частина з УПЦ (МП), повинні скликати Собор, на якому буде ухвалене рішення про об’єднання церкви й обрано її предстоятеля. Саме йому в майбутньому мають дати томос про автокефалію.

Наші інтереси: 

Все стає на свої місця. Правда бере гору.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дуже приємна новина!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дуже приємна новина!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!