Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Чи був Ісус Хрестос націоналістом: про що свідчить Євангеліє і церковна традиція (+аудіо)

Наше покоління здійснює постіндустріальний перехід від рабства до волі, від штучного до природного, від соціальних машин до соціальних організмів – націй. Тому в Євангелії така велика увага приділена темі націотворення.

181013-tayemnavecherya.jpg

Апостоли Ісуса - модель постіндустріальних націй
Апостоли Ісуса - модель постіндустріальних націй

Аудіоверсія статті: Чи був Ісус Хрестос націоналістом

У сучасному світі дедалі впливовішими стають праві політичні ідеології. Це ми бачимо і в Європі, і в США Дональда Трампа. До правих ідеологій належать націоналізм, традиціоналізм, консерватизм, республіканізм, фашизм, націонал-соціалізм. Найяскравішим проявом правої ідеології є націоналізм. Понад те, усі інші згадані вище ідеології – це той же націоналізм, лише з наголосом на різні його аспекти: збереження природного порядку, плекання традиції, республіканську форму державного правління, суспільну єдність, національну солідарність. 

Націоналізм завжди опирається на релігійну традицію. Тому важливо знати, а як ставився до націоналізму Ісус Хрестос? І як про це можна дізнатися?

Головний документ, який описує вчення Ісуса Хреста, – це Євангеліє, повна назва «Добра Новина Ісуса Хреста, Сина Божого». Чи є в ньому щось про націоналізм? Для початку нагадаємо, в чому сенс цієї ідеології.  

З погляду сучасної науки, народ – це біосоціальний організм, колективна істота вищого таксономічного рівня. Народ може перебувати в аморфному стані – тоді його позначаємо терміном «етнос». Якщо він перебуває в структурованому стані з власною державною організацією – то це вже «нація». Сенс ідеології націоналізму полягає в тому, щоб перетворити народ з аморфного етносу на організовану націю.

Що говорив Ісус про націоналізм? Він не тільки говорив, а й робив – і Його дії промовляють краще за будь-які слова.

По-перше, він навчав народ, підкріплюючи своє вчення чудесними зціленнями. Йдеться не про «населення взагалі», а конкретно про етнос галілеян. Ісус сам був галілеянином, тому його ще називали Ісусом з Галілеї або Ісусом з Назарету. Майже весь час своєї відкритої діяльності він перебував на території Галілеї.

По-друге, Ісус сформував великий гурт учнів, а з них відібрав 12 найкращих, яких назвав апостолами, тобто посланцями. З них 11 були етнічними галілеянами, і лише Іуда Іскаріот був чужинцем.

По-третє, Ісус організував апостолів у чітку ієрархічну структуру – Церкву. Про це у статті Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі.  

У такий спосіб Ісус показав як аморфний етнос перетворити на структуровану націю. Вчення про перетворення аморфного етносу на структуровану націю називається націоналізмом. Той, хто дотримується цього вчення, є націоналістом. Отже, Ісус був націоналістом. Теоретиком і практиком. 

В основі ідеології націоналізму є визнання народів базовими еволюційними одиницями. Зверніть увагу: не одного «обраного народу», а всіх народів. Тому практика аріохрестиянства полягала в тому, щоб давати різним народам («язикам», «етне») правдивий світогляд і правильну організаційну модель в рамках їхньої оригінальної етнічної традиції. Докладніше у статті: Аріянство і язичництво.

Підтвердженням саме такого підходу є чинна церковна православна традиція, передусім апостольські правила, згідно з якими кожен народ повинен мати власну національну церкву.  

Проте Ісус ставив перед собою вищі цілі, ніж формування ще однієї нації. Його завдання полягало в тому, щоб показати модель націотворення для всіх народів, які захочуть цим скористатися.

І це ще одне підтвердження того, що Євангеліє – це послання нинішньому кризовому людству. Саме нинішньому, яке глобально пов’язане Інтернетом і володіє високими технологіями.

Річ у тім, що будь-яке послання призначене тому, хто спроможний його прочитати. Так от, саме сучасне покоління спромоглося прочитати оригінальну Добру Новину, відділивши пшеницю Слова Господнього від куколю фарисейських вставок. Саме сучасне покоління спромоглося прочитати «П’яте Євангеліє» – світлину воскресіння Ісуса Хреста на Туринській плащаниці. Значить саме сучасне покоління є адресатом Доброї Новини – найважливішого футурологічного документу всіх часів і народів.

Наше покоління здійснює перехід від індустріальної до постіндустріальної формації, від рабства до волі, від штучного до природного, від соціальних машин до соціальних організмів – націй. Тому в Євангелії така велика увага приділена темі націотворення.

– А навіщо Ісус ввів чужинця Іуду Іскаріота до апостольського кола галілеян?

– Не просто чужинця, а чужинця, який став зрадником. Сенс цього попередження в тому, що етнічні організації мають складатися з людей одного етносу – мають бути етнічно однорідними. Члени таких організацій будуть ближніми, а тому зможуть виконати заповідь «люби ближнього свого як себе самого». Наявність «нації ближніх» – етнічної нації – дозволяє максимально реалізувати потенціал солідаризму, довіри, синергії.

Натомість наявність чужинців, особливо в керівних структурах, створює ризики ворожого проникнення, підривної роботи, руйнування організації із-середини або перехоплення управління.

Це важливе попередження Доброї Новини для сучасного людства – людства, яке творить цивілізацію вільних етнічних націй, співдружність вільних національних держав.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
 
Аудіоверсія цієї статті: 
 
Наші інтереси: 

Пізнаємо євангельські основи націотворення. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ісус Хрестос був лише тим, ким був - Хрестос. А різні означення йому давало оточення:

  • "Мовив до Нього Пилат: То ти – цар? Відповів Ісус: Ти кажеш, що Я – цар." (162)
  • "Деякі з народу, чуючи ті слова, казали: Він справді пророк. Інші говорили: Він – месія." (119)

Націоналізму тоді ще не винайшли, не означили найменування. Тому, називати Ісуса Хреста "націоналістом" це трохи все одно, що називати чумака - шофером. ))

Серед Євангельських означень постаті Ісуса Хреста маємо ще й:

  • "Ісус відповів їй: Я – воскресіння і життя" [94]
  • "чи ти хрестос – син Божий. Ісус відповів: Ви кажете, що це Я." [159]
  • "Він спитав їх: За кого Мене мають люди? Вони Йому відповіли: Одні – за Іллю, інші – за одного з пророків. А ви, – спитав їх, – що кажете про Мене: хто Я? Озвався Симон Петро й каже до Нього: Ти хрестос – Син Божий." [87]
  • "...Ти – хрестос, син Божий, який гряде у світ цей." [94]

П.С. Хоча... з великою ймовірністю, якби Ісус повторив би своє запитання: "Він спитав їх: За кого Мене мають люди?" [87] зараз, то отримав би ще й таку відповідь - "Націоналістом" ))
Однак, наказав би "...гостро, щоб вони нікому не казали, що Він ..."[87] націоналіст. ;-))))

Володимир Федько каже:
Шановні гравці!
Хочу нагадати всім тему статті: Чи був Ісус Хрестос націоналістом: про що свідчить Євангеліє і церковна традиція
Тобто, обговорювати необхідно свідчення Євангелія та церковні традиції щодо твердження, що Ісус Хрестос був націоналістом! А не зіштовхувати дискусію на теми, які не мають жодного відношення до обговорення (Друга світова війна, расові питання тощо).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Засаднича стаття!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гра у націоналізм це Простір боротьби; максимум Простір пригод...

Ісус Хрестос як Боголюдина творив із Простору Волі (Царства Божого),у якому нема поділу, а Все Єдине у Любові...Тому Хрестос не міг бути націоналістом...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Явсе світ, я вже можу грати в тоталізатор, прогнозуючи твої коментарі.
Дивуюся тільки, що ти зранку це не написав.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Друже,а по суті є що сказати?То Ти вважаєш Ісуса Хреста націоналістом чи ні?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Націоналізм не гра, а вищий прояв організації і духовності нації.

Цитата:
Гра у націоналізм це Простір боротьби; максимум Простір пригод...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не плутай націоналізм і етнічно забарвлене лівацтво. З усією цією "бандерівщиною" ми вже розібралися.

Нація (народ) і натура (природа) мають спільний корінь. Все національне - природовідповідне.

Явсе Світ каже:
Гра у націоналізм це Простір боротьби; максимум Простір пригод...
Ісус Хрестос як Боголюдина творив із Простору Волі (Царства Божого),у якому нема поділу, а Все Єдине у Любові...Тому Хрестос не міг бути націоналістом...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Націоналізм це чудовий спосіб впорядкувати свою "національну каюту"...як вона врятує Титанік від айсбергу?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Націоналізм починається з перетворення народів на нації. Далі йде об’єднання націй на основі расової спільності, правої ідеології і спільних геополітичних інтересів.

Наприклад, Стів Беннон вже почав формувати європейський "Рух".

Явсе Світ каже:
Націоналізм це чудовий спосіб впорядкувати свою "національну каюту"...як вона врятує Титанік від айсбергу?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

В теорії все здається правильно,та на практиці ідея націоналізму увійде в конфлікт із ідеєю расової спільності...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З ідеєю расової солідарності конфліктує лише лівацький шовінізм. Нація і раса - це єдина цілісність, між ними не може бути конфлікту.

Явсе Світ каже:
В теорії все здається правильно,та на практиці ідея націоналізму увійде в конфлікт із ідеєю расової спільності...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Історичні події в Європі 1930-1940 років показують,що динамічний націоналізм однієї нації,поглинає інші народи тієї ж раси...кого добровільно,кого силою зброї...

До чого це привело? До расової катастрофи,яку маємо зараз у Європі...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кого ти маєш на увазі? Наведи приклад поглинання.

Явсе Світ каже:
Історичні події в Європі 1930-1940 років показують,що динамічний націоналізм однієї нації,поглинає інші народи тієї ж раси...кого добровільно,кого силою зброї...
До чого це привело? До расової катастрофи,яку маємо зараз у Європі...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Наприклад експансійна політика фашистської Італії та Німеччини ще до початку війни...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Третій Райх не вів загарбницької політики до Другої світової війни!

Аншлюс з Австрією був добровільним об'єднанням двох арійських братніх народів! До речі, ідея аншлюсу зародилася ще до Гітлера, але її активно блокувала Англія!

Повернення Судет і вимога повернення Данцігу та земель, відтятих за грабіжницьким Версальським мирним договором, була законною вимогою Німеччини.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже, в чому, на твій погляд, полягає "расова катастрофи,яку маємо зараз у Європі..."?

Цитата:
Історичні події в Європі 1930-1940 років показують,що динамічний націоналізм однієї нації,поглинає інші народи тієї ж раси...кого добровільно,кого силою зброї...

До чого це привело? До расової катастрофи,яку маємо зараз у Європі...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

В загальному можна подивитися на співвідношення кількості представників різних рас до війни і після війни; а ще краще до Першої світової...

Але відсоткові показники це ще не весь негатив в цьому питанні...Після війни вдалося запустити так званий "расовий блендер" із якого має вийти якась новітня людина; без роду і племені,без статі,та із "чіпом" в голові...
Чи вдалося б цього досягнути без братовбивчих двох світових воєн?
Чи вдалося б розпочати війни без використання націоналістичних режимів стравлючи їх із ліваками?

А ти Друже останнім часом бував у паризькому метро...)

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Основним винуватцем Другої світової війни були держави, переможці у Першій світовій війні - Англія і Франція. Хіба в них були націоналістичні режими?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Основним винуватцем Другої світової війни були наднаціональні організації,котрі використали націоналістичні та інші держави,в тому числі Францію і Англію, у цій братовбивчій бойні...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дуже Явсе Світ, розгорни глибше свою тезу! Бо якась мішанина виходить.

Цитата:
В теорії все здається правильно,та на практиці ідея націоналізму увійде в конфлікт із ідеєю расової спільності...

Цитата:
Історичні події в Європі 1930-1940 років показують,що динамічний націоналізм однієї нації,поглинає інші народи тієї ж раси...кого добровільно,кого силою зброї...
До чого це привело? До расової катастрофи,яку маємо зараз у Європі...

Цитата:
експансійна політика фашистської Італії та Німеччини ще до початку війни...

Цитата:
Після війни вдалося запустити так званий "расовий блендер" із якого має вийти якась новітня людина; без роду і племені,без статі,та із "чіпом" в голові...
Чи вдалося б цього досягнути без братовбивчих двох світових воєн?
Чи вдалося б розпочати війни без використання націоналістичних режимів стравлючи їх із ліваками?

Цитата:
Основним винуватцем Другої світової війни були наднаціональні організації,котрі використали націоналістичні та інші держави,в тому числі Францію і Англію, у цій братовбивчій бойні...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

В чому мішанина?...це відповіді на різні питання...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Явсе Світ, ти плутаєш абсолютно різні речі!

РАСА

Новітнє визначення за генотипом трактує термін раса як сукупність певних генетичних показників, які притаманні тій чи іншій популяції. Традиційно виділяються три великі раси: європеоїдна, негроїдна, і монголоїдна. За класифікацією XIX ст. їх також називали відповідно білою, чорною та жовтою. Деякі дослідники виділяють також і австралоїдну та американоїдну (індіанці).

Раса визначає в антропології групу людей з основною сукупністю спадкових прикмет, які відрізняють її від іншої класифікаційної і приналежної до того самого роду одиниці.

Поняття раси є біологічною особливістю, і тому його не треба змішувати з народом і його мовою, релігією, культурою й історичними та економічними умовами, в яких він живе. Оточення впливає винятково на зони, вигляд індивіда й обмежується тільки його життям.

Взаємні схрещування рас витворюють типи, що являють собою посередню форму між двома і більше расами (мулати, метиси, креоли тощо) та у пізніших спадкових процесах повертаються загалом до батьківського виду або устабілізовуються.

НАЦІОНАЛІЗМ

Націоналізм - це ідеологія!
До правих ідеологій належать націоналізм, традиціоналізм, консерватизм, республіканізм, фашизм, націонал-соціалізм. Найяскравішим проявом правої ідеології є націоналізм. Понад те, усі інші згадані вище ідеології – це той же націоналізм, лише з наголосом на різні його аспекти: збереження природного порядку, плекання традиції, республіканську форму державного правління, суспільну єдність, національну солідарність.
***

Націоналізм може входити в конфлікт з расовою спільністю, і досить часто входить в конфлікт навіть в межах однієї держави.

Наприклад, після військового розгрому Третього Райху і розділення Німеччини на ФРН і НДР, німецький народ (расово єдиний) виявився розділеним на два табори: націоналістичний (ФРН) і інтернаціональний (НДР).

Расово єдиний український народ теж розділений на два табори: націоналістичний і інтернаціональний, хворий на лівацтво та лібералізм.

Цитата:
В теорії все здається правильно,та на практиці ідея націоналізму увійде в конфлікт із ідеєю расової спільності...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тут варто уточнити. Все ж таки людина - це не лише біологія (як у рослин), а й психіка (як у тварин) і, головне, дух.

Тим не менше, раса - це спільнота, яка за сукупністю фізичних (генетичних) ознак відрізняється від інших спільнот і спроможна до стійкого самовідтворення у нащадках.

За великим рахунком, кожна нація - це раса. Саме так розглядали націю націонал-соціалісти. І це правильний підхід. «Народ, або краще раса», – так поєднував ці поняття Адольф Гітлер. Вища раса формується шляхетними людьми, бо дух облагороджує матерію.

Володимир Федько каже:
Друже Явсе Світ, ти плутаєш абсолютно різні речі!
РАСА
Новітнє визначення за генотипом трактує термін раса як сукупність певних генетичних показників, які притаманні тій чи іншій популяції. Традиційно виділяються три великі раси: європеоїдна, негроїдна, і монголоїдна. За класифікацією XIX ст. їх також називали відповідно білою, чорною та жовтою. Деякі дослідники виділяють також і австралоїдну та американоїдну (індіанці).
Раса визначає в антропології групу людей з основною сукупністю спадкових прикмет, які відрізняють її від іншої класифікаційної і приналежної до того самого роду одиниці.
Поняття раси є біологічною особливістю, і тому його не треба змішувати з народом і його мовою, релігією, культурою й історичними та економічними умовами, в яких він живе. Оточення впливає винятково на зони, вигляд індивіда й обмежується тільки його життям.
Взаємні схрещування рас витворюють типи, що являють собою посередню форму між двома і більше расами (мулати, метиси, креоли тощо) та у пізніших спадкових процесах повертаються загалом до батьківського виду або устабілізовуються.
НАЦІОНАЛІЗМ
Націоналізм - це ідеологія!
До правих ідеологій належать націоналізм, традиціоналізм, консерватизм, республіканізм, фашизм, націонал-соціалізм. Найяскравішим проявом правої ідеології є націоналізм. Понад те, усі інші згадані вище ідеології – це той же націоналізм, лише з наголосом на різні його аспекти: збереження природного порядку, плекання традиції, республіканську форму державного правління, суспільну єдність, національну солідарність.
***
Націоналізм може входити в конфлікт з расовою спільністю, і досить часто входить в конфлікт навіть в межах однієї держави.
Наприклад, після військового розгрому Третього Райху і розділення Німеччини на ФРН і НДР, німецький народ (расово єдиний) виявився розділеним на два табори: націоналістичний (ФРН) і інтернаціональний (НДР).
Расово єдиний український народ теж розділений на два табори: націоналістичний і інтернаціональний, хворий на лівацтво та лібералізм.

Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">В теорії все здається правильно,та на практиці ідея націоналізму увійде в конфлікт із ідеєю расової спільності...</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Не можу повністю погодитися.

За науковим підходом МИ, українці, належимо до однієї раси з німцями, поляками, чехами, румунами, італійцями і, навіть, з частиною населення Росії.

В той же час, духовні і психічні ознаки, роблять нас, українців, нацією, відмінною від інших народів європеїдної раси (німців, поляків, чехів, румунів, італійців і тих же росіян).

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ми з ними належимо до однієї великої раси, яку називають європеоїдною або арійською. Велика раса - це сім’я споріднених рас.

Сьогодні терміном "раса" зазвичай позначають саме великі раси.

Володимир Федько каже:
Не можу повністю погодитися.
За науковим підходом МИ, українці, належимо до однієї раси з німцями, поляками, чехами, румунами, італійцями і, навіть, з частиною населення Росії.
В той же час, духовні і психічні ознаки, роблять нас, українців, нацією, відмінною від інших народів європеїдної раси (німців, поляків, чехів, румунів, італійців і тих же росіян).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

За умови "відновлення найменувань", і правильної розстановки акцентів, конфлікту не буде.

Конфлікти бувають лише через непорозуміння. Щоб його уникнути людство придумало одне з правил гри - Просвіта!

Цим і займається Стратег та його команда. Ти ж також - через спонукальні запитання ;-)

Явсе Світ каже:
В теорії все здається правильно,та на практиці ідея націоналізму увійде в конфлікт із ідеєю расової спільності...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ісус показав схему формування нації:
1) народна освіта,
2) створення середовища учнів,
3) добір кращих та їх організація в правильну структуру - Церкву.

Ми зараз в основному перебуваємо на стадії народної освіти - НО, проте вже відбувається формування середовища учнів.

Народний Оглядач - це Народна Освіта.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У масовій свідомості високі і святі ідеї націоналізму підмінені збоченим примітивним шовінізмом. Тому уявлення про Ісуса як націоналіста видаються дуже незвичними.

Але це тільки тимчасово. Незабаром ми повернемо терміну націоналізм його істинний сенс.

Щоб було легше це зробити - пригляньтесь до націоналізму Андрея Шептицького.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ідея про Ісуса Хреста як націоналіста здається незвичною не через збочене розуміння націоналізму,а через те,що правильні націоналісти не розуміють,що світ за 2000 років трохи змінився і біблійні герої їм не допоможуть отримати владу...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

...таки це важко...
Але не неможливо.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для націоналізму не властива агресивна експансія - на відміну від шовінізму, наприклад, московського.

Ідеолог націонал-соціалізму Вернер Дайц стверджував, що єдність нації з рідною природою є засобом протидії зазіханням інших держав - див. : Три арійські закони життя. Він мріяв не про експансію, а про сім’ю європейських народів.

Ще чіткіше на цю тему висловлювався Отто Дітріх - див.: Національна Держава як духовна основа Нової Європи

Гітлер, після повернення більшості анексованих (внаслідок Версальського договору) земель, планував зосередитися на внутрішньому розвитку Третього Райху протягом багатьох десятиліть. Проте війна не дала можливості зайнятися чисто внутрішньою роботою.

Що стосується Беніто Муссоліні, то там треба конкретно розбиратися з причинами його авантюр. Фашистська Італія не мала чіткої націоналістичної концепції, все трималося на емоціях, відтак її політична практика була доволі сумбурною.

Та й німці мали занадто мало часу для розробки цілісної націоналістичної концепції, хоча з порівнянні з іншими народами вони просунулися найдалі.

Явсе Світ каже:
Наприклад експансійна політика фашистської Італії та Німеччини ще до початку війни...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Аріянство і націоналізм - це два аспекти божественної експансії у наш фізичний світ.

Колективний Творець Всесвіту зацікавлений в еволюції людства, а носіями свідомої еволюції є нації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На мою думку носіями свідомої еволюції є окрема людина..."Спасись сам і навколо спасуться інші"...

Також незрозуміло навіщо Творець здійснює експансію у матеріальний світ,який Він створив...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це подібно до того, як людина будує дім, а потім починає в ньому жити.

Явсе Світ каже:
Також незрозуміло навіщо Творець здійснює експансію у матеріальний світ,який Він створив...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Людина є носієм свідомості.

Мінімальною одиницею еволюції є народ.

Нація - це свідомий народ.

Тому носієм свідомої еволюції є нація.

Явсе Світ каже:
На мою думку носіями свідомої еволюції є окрема людина..."Спасись сам і навколо спасуться інші"...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тобто,якщо окрема людина розвинулась за своє земне життя від гобіта до ельфа,чи до Боголюдини,то це не еволюція...?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А яким чином вона розвинулась? Детальніше, будь ласка.

Цитата:
Тобто,якщо окрема людина розвинулась за своє земне життя від гобіта до ельфа,чи до Боголюдини,то це не еволюція...?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Наприклад так,як Ісус Хрестос до того часу коли почав проповідувати...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже Явсе! Хтось сказав, що людина таки соціальна тварина (від "створена")... Тому, окрема людина отримує можливість розвитку до Ельфа таки у взаємодії і єднанні з собі подібними.
Подібно, як ознакою дороги є узбіччя, так і ознакою людини є сприйняття нею її оточення. А це еволюція. ...або деградація.

Опубліковано Явсе Світ 18 Жовтень, 2018 - 08:54 каже:
Тобто,якщо окрема людина розвинулась за своє земне життя від гобіта до ельфа,чи до Боголюдини,то це не еволюція...?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Людина стає Ельфом або Боголюдиною завдяки усвідомленню свого Божого Духу через свої індивідуальні зусилля...Взаємодія з іншими це вже додатковий процес,який може прискорити,а може і заблокувати (частіше всього) рух в цьому напрямку...

Пам'ятаєш Друже Арсене історію про вузеньку стежину,якою ідуть до Простору Волі...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Оскільки ми зараз є людьми і говоримо про людей, то наші суто особисті досягнення зникнуть з нашою смертю - якщо не стануть набутком національної культури.

Явсе Світ каже:
Тобто,якщо окрема людина розвинулась за своє земне життя від гобіта до ельфа,чи до Боголюдини,то це не еволюція...?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Я мав на увазі справжні досягнення Людини:

"Не складайте собі скарбів на Землі, де міль та іржа знищать їх, де злодії можуть вдертися й викрасти їх.Краще збирайте скарби для себе на Небі, де ні міль, ні іржа не понівечать їх, де злодії не вдеруться й не викрадуть їх.Бо де багатство ваше, там і серце ваше буде."

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це індивідуальні духовні скарби - чесноти людського духу.

Проте під час наступних втілень їх можна втратити: якщо народна культура протидіятиме їм, то може відбутися духовна деградація.

Тому повертаємось до того ж самого висновку: особисті здобутки мають еволюційну цінність тільки тоді, коли вони формують національну культуру.

Явсе Світ каже:
Я мав на увазі справжні досягнення Людини:
"Не складайте собі скарбів на Землі, де міль та іржа знищать їх, де злодії можуть вдертися й викрасти їх.Краще збирайте скарби для себе на Небі, де ні міль, ні іржа не понівечать їх, де злодії не вдеруться й не викрадуть їх.Бо де багатство ваше, там і серце ваше буде."

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Шановні гравці!

Хочу нагадати всім тему статті: Чи був Ісус Хрестос націоналістом: про що свідчить Євангеліє і церковна традиція

Тобто, обговорювати необхідно свідчення Євангелія та церковні традиції щодо твердження, що Ісус Хрестос був націоналістом! А не зіштовхувати дискусію на теми, які не мають жодного відношення до обговорення (Друга світова війна, расові питання тощо).

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чому тоді сам не відповідаєш на запитання:
https://www.ar25.org/comment/55263#comment-55263

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тому, що я вважаю Ісуса Хреста націоналістом і повністю згоден з усіма доказами, які навів у статті автор, Ігор Каганець. Додати мені нічого.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ісус Хрестос був лише тим, ким був - Хрестос. А різні означення йому давало оточення:

  • "Мовив до Нього Пилат: То ти – цар? Відповів Ісус: Ти кажеш, що Я – цар." (162)
  • "Деякі з народу, чуючи ті слова, казали: Він справді пророк. Інші говорили: Він – месія." (119)

Націоналізму тоді ще не винайшли, не означили найменування. Тому, називати Ісуса Хреста "націоналістом" це трохи все одно, що називати чумака - шофером. ))

Серед Євангельських означень постаті Ісуса Хреста маємо ще й:

  • "Ісус відповів їй: Я – воскресіння і життя" [94]
  • "чи ти хрестос – син Божий. Ісус відповів: Ви кажете, що це Я." [159]
  • "Він спитав їх: За кого Мене мають люди? Вони Йому відповіли: Одні – за Іллю, інші – за одного з пророків. А ви, – спитав їх, – що кажете про Мене: хто Я? Озвався Симон Петро й каже до Нього: Ти хрестос – Син Божий." [87]
  • "...Ти – хрестос, син Божий, який гряде у світ цей." [94]

П.С. Хоча... з великою ймовірністю, якби Ісус повторив би своє запитання: "Він спитав їх: За кого Мене мають люди?" [87] зараз, то отримав би ще й таку відповідь - "Націоналістом" ))
Однак, наказав би "...гостро, щоб вони нікому не казали, що Він ..."[87] націоналіст. ;-))))

Володимир Федько каже:
Шановні гравці!
Хочу нагадати всім тему статті: Чи був Ісус Хрестос націоналістом: про що свідчить Євангеліє і церковна традиція
Тобто, обговорювати необхідно свідчення Євангелія та церковні традиції щодо твердження, що Ісус Хрестос був націоналістом! А не зіштовхувати дискусію на теми, які не мають жодного відношення до обговорення (Друга світова війна, расові питання тощо).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ісус Хрестос, перш за все, був Сином Божим.

Ми ж оцінюємо його з погляду сьогодення. А з погляду сьогодення Він був націоналістом.

До речі, раси і нації були створені Господом. Не будемо забувати про це!

Цитата:
Ісус Хрестос був лише тим, ким був - Хрестос. А різні означення йому давало оточення:

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Засновники Трипільської цивілізації точно були націоналістами. Святий Ной зібрав кращих людей свого етносу і організував їх в націю.

Це ж саме зробив Ісус Хрестос: зібрав галілеян і організував їх у націю-церкву - модель для усіх інших націй.

Свій особистий досвід перетвореня на боголюдину Ісус зробив набутком всієї аріянської релігійної культури. Технологія перетворення на боголюдину увійшла до філософії динамізму.

Арсен Дубовик каже:
Ісус Хрестос був лише тим, ким був - Хрестос. А різні означення йому давало оточення...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію статті "Чи був Ісус Хрестос націоналістом"

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Думка про те, що Ісус Хрестос був націоналістом, на перший погляд дуже дивна. Але це лише тому, що в масовій свідомості панує перевернуте уявлення про націоналізм.

Те, що у нас називають націоналізмом, насправді є етнічним лівим екстремізмом, адаптованим до сучасних реалій і перетвореним на лівий популізм (прагнення сподобатися електорату).

Націоналізм – це теорія і практика перетворення аморфного етносу на структуровану етнічну націю з власною керівною елітою. Вищим проявом нації є організована духовна громада – Церква.

Про те, як її створити, і розповідає Євангеліє, повна назва «Добра Новина Ісуса Хреста, Сина Божого». Ісус Галілеянин (він же Ісус з Назарета) зі своїми галілеянами створив таку Церкву і показав нам Шлях.

Все, що робиться з власної волі, – добро!