Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чим англійці всіх дратують

Будь-хто, хто жив у комуналці, знає, що сусіди - це в кращому випадку головний біль. Вони можуть бути непоганими людьми (і в такому випадку вам дуже пощастило), але вони завжди щось роблять не так і діють вам на нерви своїми звичками.

Те ж саме і з сусідніми країнами. Те, що в одній країні вважається природним і не викликає питань, по іншу сторону кордону сприймається як незрозуміле дивацтво або навіть безпардонне порушення всіх правил пристойності.

Є на світі така країна - Англія.

Так, Англія - це країна, через те, що Сполучене Королівство - союз чотирьох країн: Шотландії, Уельсу, Північної Ірландії та Англії. Свого уряду у Англії немає, на відміну від інших трьох країн, але це досі нікому не заважало.

І ось в Англії задумалися - якими звичками англійці дратують своїх сусідів?

Телеканал History , щоб знайти відповідь на це питання, провів опитування в Уельсі, Шотландії, Франції, Ірландії, Німеччині і про всяк випадок - в самій Англії теж.

З'ясувалися відразу кілька цікавих речей.

Приблизно кожен третій француз якщо не ненавидить, то дуже погано ставиться до англійців. У Німеччині ж, попри все, що сталося в XX столітті, - такі почуття має лише приблизно кожен сьомий.

Хуліганство і дорожній рух

Що ж конкретно дратує сусідів Англії?

Список досить довгий, при цьому французів і німців нервує приблизно одне й те саме.

Англія

І тим, і іншим не подобається лівосторонній рух в Британії. Англійці це помітили: з'їхавши на автомобілі з порома у британському Дуврі, на перших кілометрах дороги ви побачите знаки на неправильній правій стороні. На них написано, що їхати треба зліва.

В обох країнах Англія асоціюється з футбольними хуліганами. Хоча це явище майже викорінено в сучасній Англії, і в Голландії або Польщі навколо стадіонів тепер б'ються набагато частіше, ніхто не забув, що цей феномен - англійське явище.

Говорять тільки англійською

Французам і німцям не подобається, що англійці переконані: всі іноземці говорять або повинні говорити англійською. При цьому самі вони не поспішають вивчити іноземну мову.

Для багатьох іноземців англійці асоціюються саме з пивом

Строго кажучи, це не упередження, а реальність. Практично в кожному куточку Європи можна побачити англійців, що заходять в кафе, магазин або ресторан і з ходу починають говорити з персоналом англійською.

Якщо їх не розуміють, англійці починають говорити голосніше, бо впевнені, що незнання англійської - річ настільки неймовірна, що їхній співрозмовник, очевидно, просто погано чує.

У Німеччині та Франції також переконані, що англійці дуже багато п'ють, а коли напиваються, починають поводитись агресивно. Наприклад, хором щось співати на вулиці і по можливості - посеред ночі.

Англійські діти, вважають французи і німці, теж надзвичайно невиховані і поводяться жахливо.

Чай і картопля фрі

У Франції та Німеччині вважають, що англійська їжа несмачна і саме з цієї причини англійці заливають будь-яку страву кетчупом і наполягають на тому, що їжа без картоплі фрі - не їжа.

Це упередження і правда має певні підстави. Однак, не все тут так погано: Лондон давно вже став однією з кулінарних столиць світу.

кухня

Улюблена їжа англійців, якщо судити за статистикою продажів - це каррі, піца і кебаби. Однак так - іноді в Англії можна знайти і те, і друге, і третє, створене разом з картоплею фрі.

І французи, і німці вважають, що англійці дуже зарозумілі, надто пишаються королівською сім'єю і постійно п'ють чай.

чай

У тому, що стосується чаю, вони мають рацію. В Англії дійсно вважають, що чай - універсальний засіб на всі випадки життя. Наприклад, перше, що сказала акушерка моїй дружині відразу ж після того, як народився наш син: "Чи не хочете чаю?".

У Німеччині народ також вважає, що англійський гумор занадто витончений і тому незрозумілий. Ось тут англійці лише сміються, причому не надто голосно, якщо тільки вони не випили як слід, а на дворі не третя ночі.

Жителі обох країн також щиро не розуміють, чому англійці проголосували за "брекзит".

Не забудемо і не пробачимо

Коли справа доходить до найближчих сусідів англійців, все стає ще складніше.

Ірландці скаржаться: англійці вважають жителів Ірландії п'яницями і коротунами, обзивають Лепреконами попри на їхній реальний зріст. Лепрекони - це такі кремезні і сонливі чарівні чоловічки з місцевого фольклору.

Ну і, звичайно, всі пам'ятають складну і криваву історію відносин між двома країнами.

У Шотландії теж не забувають англійських завойовників, але в цілому англійців за минуле не сильно критикують.

Найбільше шотландців обурює те, що шотландські фунти стерлінгів часто відмовляються приймати в англійських магазинах, незважаючи на те, що це законна валюта у всьому Сполученому Королівстві.

Ллівелін Останній - по ліву руку англійського короля

Багато валлійці на питання про англійців відповіли: "Вони вбили принца Уельського".

Не хвилюйтеся, принц Чарльз живий і здоровий. Йдеться про Ллівеліна Останнього. У 1282 році він оголосив війну Англії, тому що йому набридло, що англійський король Едвард I постійно намагався завоювати його батьківщину.

Це була смертельна помилка. Через вісім місяців війну він програв, і англійці відрубали йому голову. З тих часів Уельсом правлять вони.

А щоб посипати рану сіллю, Едвард I присвоїв своєму синові і наступнику титул принца Уельського. Спадкоємці престолу носять цей титул до цього дня.

З того часу пройшло сім з гаком століть, але валлійці образи не забули дотепер.

Інтроспекція

Опитування проведене на прохання англійського коміка Ела Мюррея, який запускає цілу серію телепередач під заголовком "Чому не люблять англійців?"

На його ж прохання опитали і самих англійців. Вони відповідали на питання, що їм не подобається в самих собі.

Англійці зазвичай в собі не копаються, але тут результати опитування виявилися цікавими. Список вийшов майже таким же, як в Німеччині або Франції.

Англійці незадоволені незнанням іноземних мов, футбольними хуліганами, п'яними піснями на вулицях ночами, погано вихованими дітьми і тим, що картопля фрі супроводжує будь-яку страву.

Але є і відмінності. Англійцям не подобається, що в цій країні люди автоматично і не замислюючись шикуються в чергу, що всі постійно розмовляють про погоду і вибачаються один перед одним.

Останній пункт можна перевірити емпірично: якщо ви наступите комусь на ногу в метро, потерпілий негайно вибачиться.

Якщо, звичайно, перед вами не п'яний футбольний хуліган, разом зі своїми невихованими дітьми кричить пісню, в якій неможливо розібрати жодного слова.

Наші інтереси: 

цікавитися культурою інших народів

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Англія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікава і пізнавальна стаття!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікава і пізнавальна стаття!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!