Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німецько-російський альянс поглиблює конфлікт між Євросоюзом і США, – Nowe Państwo (Польша)

В Європі все більш чітко формується новий розклад сил. З одного боку знаходяться Росія, Німеччина, пара держав старої Європи, а також частина єврократів, з іншого - США, Польща, Україна, більшість держав Центральної Європи і Скандинавії плюс Великобританія.

Розпадається модель «Захід проти Росії», євроатлантичний союз і ЄС переживають кризу. Західний світ, судячи з усього, вже не зможе звернути з цього шляху, тому Польщі доведеться знайти своє місце в новій геополітичній реальності, фундаментом якої стануть, скоріше, двосторонні контакти, ніж міжнародні договори, що обмежували свободу більшості учасників як у внутрішній, так і у зовнішній політиці.

Геополітичний світ Заходу руйнують зсередини дії Німеччини. Саме Берлін своєю імміграційною політикою спровокував одну із найсерйозніших криз європейської спільноти, саме він не хоче змиритися з частковою втратою впливів в Центральній Європі, яскравим прикладом чого служить безпрецедентна кампанія, спрямована проти Польщі та Угорщини (наївно припускати, що Брюссель міг розв'язати її, не отримавши вказівок з Німеччини).

Саме Берлін будує разом з Москвою газопровід, який змусить Східну і Центральну Європу залежати від російсько-німецького газового диктату.

Саме Берлін не може (або не хоче) нічого зробити для вирішення конфлікту між Росією і Україною.

Саме Берлін сприяв перемозі прихильників Брекзіту у Великобританії, а зараз робить все для того, щоб процес розлучення цієї країни з ЄС не пройшов швидко і гладко.

І, нарешті, найважливіше: саме Берлін став головним європейським ворогом американської адміністрації, що не може не посилювати конфлікт між Євросоюзом і США.

На наших очах союз Америки з Європою (ЄС) починає тріщати по швах. У самому Євросоюзі наростають суперечності між двома утвореними в ньому таборами. З одного боку ми бачимо ворогів Трампа і США, яких влаштовувала ситуація до 2016 року, а з іншого - країни, які прагнуть зміцнити двосторонні відносини з американцями через кризу Євросоюзу, який перестав виступати для них гарантом безпеки, але почав втручатися в їхні внутрішні справи .

Зрозуміло, чому в такій ситуації починають звучати думки, що реальна гарантія безпеки - це не п'ята стаття Вашингтонського договору, а присутність баз американської армії в тій чи іншій країні (навіть якщо за них доведеться щедро заплатити).

Колишня формула, в якій Захід протистояв Сходу (Росія плюс частина пострадянських республік), поступово відходить у минуле. Вона продовжила своє існування після холодної війни, а події 2014 року, як здавалося, лише закріпили її. Зараз ми бачимо, що це не так.

З'являються нові лінії вододілу, які проходять абсолютно в інших місцях і, що важливо, не збігаються зі старою формулою, що існувала в епоху холодної війни. Більш того, ці лінії часом перетинаються або розмиваються.

У нас є німецько-російський газовий союз, спрямований проти США. У цій битві сторону американців займає Польща, а не Угорщина, наприклад, яку, в свою чергу, пов'язує з Варшавою проблема нападок з боку Брюсселя. При цьому до Росії вони відносяться по-різному. Подібних ситуацій буде все більше.

Ми вступаємо в еру двосторонніх відносин. Польське керівництво швидко це усвідомило, тому, зокрема, воно прагне зміцнити союз з США, навіть ризикуючи викликати на себе критику з боку тотальної опозиції і частини ЗМІ.

Зміцнілий польсько-американський союз загрожує не тільки Росії, але і Німеччині. З одного боку, нарощування американської присутності завдає удару по німецьких амбіціям в регіоні і в усій Європі, а з іншого - тісні контакти з США зміцнюють позицію польського керівництва, з яким практично у відкриту веде боротьбу Берлін.

Німеччина вважає, що без підтримки Москви вона не зможе домогтися ключових для себе цілей: завершення конфлікту в Сирії (який вважається каталізатором масової міграції в Європу) і політичного вирішення «української кризи» (через що з'явилися санкції, що викликають суперечки), а також, що не менш важливо, не забезпечить собі надійні поставки вуглеводнів.

У цьому дуеті саме Берлін виступає тією стороною, яка активно шукає рішення і пропонує їх. Росіяни продовжують займати вичікувальну позицію, вважаючи, що раз німці знаходяться в слабкій переговорній позиції і так намагаються чогось досягти, значить, час працює на Москву, і незабаром вона почує від німців ще вигідніші пропозиції. Поки ж Росія (хоча і неофіційно) повернула Німеччині статус «найпривілейованішого партнера» в Європі.

Підтримка проекту «Північний потік - 2» і критика концепції, умовно званої «Форт Трамп», - ось фундамент, на якому будується німецько-російське співробітництво. Як сказав один з відомих «адвокатів» Кремля, науковий директор Німецько-російського форуму Олександр Рар, «деякі європейські держави, вважаючи Росію новою загрозою Європі, закликають НАТО озброюватися і розміщувати додаткові війська вздовж східного кордону ЄС. Це в першу чергу Великобританія, Польща і країни Балтії. Німеччина, в свою чергу, показала цією зустріччю, що вона бачить для Європи новий шлях - повернення до нормалізації відносин з Москвою».

Берліну буде не так складно це зробити, адже у Євросоюзу, якщо не брати до уваги санкції, нема єдиної або хоча б узгодженої політики щодо Росії.

Найвиразніше це видно в сфері енергетики. Берлін саботує європейське ринкове законодавство, що спирається на так званий Третій енергетичний пакет ЄС, і вважає за краще діяти самостійно.

Не дивно, що його приклад наслідують деякі інші країни, теж роблячи ставку на Росію. Однак, наприклад, газова співпраця Угорщини з Путіним,  з невідомих причин зустрічається з більш різкою критикою, ніж німецько-російські відносини в цій галузі.

Наші інтереси: 

Німеччина вважає, що без підтримки Москви вона не зможе домогтися ключових для себе цілей. На зміну ЄС повинно прийти нове міждержавне утворення, що успішно протистоятиме континентальному блоку ЄС-РФ-КНР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Німецько-російський альянс не тільки поглиблює конфлікт мід США і Євросоюзом, але і вносить розкол в НАТО.

Німеччина не платить свій внесок в НАТО у повному обсязі, але платить Росії мільярди за енергоносії, чим, фактично, підтримує агресію Росії проти України, Грузії, Молдови.

Це нонсенс! Член НАТО фінансово підтримує ворога НАТО і міжнародний тероризм!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Німецько-російський альянс не тільки поглиблює конфлікт мід США і Євросоюзом, але і вносить розкол в НАТО.

Німеччина не платить свій внесок в НАТО у повному обсязі, але платить Росії мільярди за енергоносії, чим, фактично, підтримує агресію Росії проти України, Грузії, Молдови.

Це нонсенс! Член НАТО фінансово підтримує ворога НАТО і міжнародний тероризм!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Німці вирішили побудувати Четвертий Райх (економічний) на ресурсах Московії...

Виходить,що мир в Україні залежить від переговорів між Німеччиною та США...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Який "Четвертий Райх"... Німеччина перетворилася в колонію Росії.

А мир залежить від перемоги над ворогом!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Колоніями Московії являються Якутія,Дагестан,Республіка Комі і т.д.

Німеччина не являється колонією Росії...У Німеччині присутні військові бази США...Рівень життя в Німеччині говорить сам за себе...Колонія це колонія,а метрополія це метрополія...

Вірю в те, що розумію.