Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Був сільським діджеєм": односельчани впізнали отруйника Скрипаля Петрова-Мішкіна

Спецтема:

Журналісти-розслідувачі із The Insider та Bellingcat 8 жовтня назвали справжнє ім’я другого підозрюваного в отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля. Росіянин на ім’я Олександр Петров виявився уродженцем Архангельської області та військовим лікарем ГРУ Олександром Мішкіним. 

За інформацією розслідувачів, Олександр Мішкін народився 13 липня 1979 року у селі Лойга Архангельської області. Він закінчив одну з російських елітних військово-медичних академій та пройшов підготовку як військовий лікар для військово-морських сил Росії.

Журналісти російської служби BBC одразу ж вирішили зв’язатися із місцевими жителями Лойги для того, щоб дізнатися більше інформації про особу Олександра Мішкіна. Їм вдалося поспілкуватись із односельчанином ГРУвця Денисом Красновим, який стверджує, що навчався із Мішкіним в одній школі. Він впізнав його і на фото з паспорта, яке показали журналісти, і на фото з британської візи, опублікованої правоохоронцями Великої Британії.

"Він старшим на два класи був. Ну, не зовсім близько спілкувалися, жили ми на протилежних боках селища, просто в той час добре знали один одного. Але компанії різні були у нас з ним", - розповів Краснов. За його словами, Мішкін у школі навчався на одні "четвірки та п’ятірки", однак медалі не отримав.

Про мешканця Лойги Олександра Мішкіна чули також й інші односельчани. "Я вчилась з ним у десятому класі, але поїхала, не закінчивши (школу)", - зазначила Вероніка Ротару-Балте.

Краснов розповідає, що Мішкін у школі захоплювався музикою та ігровими приставками. "У той час приставки ігрові були, Sega і тому подібні, (ними і захоплювався). Дискотеки вів у селищі. Більше на західну ухил був у нього. Mo-Do, E-Type, коротше, техно", - зазначає чоловік. Крім цього Мішкін також грав на гітарі, але не "публічно".

За словами земляка, Мішкін у селищі проживав разом з батьками та молодшою сестрою Марією. "Мама у нього не пам'ятаю, де працювала, а батько у нього в конторі в ліспромгоспі працював", - розповідає Краснов. Наприкінці 90-х батьки виїхали із села, а Олександр залишився із бабусею, щоб закінчити школу.

Журналісти BBC з’ясували, що батьків Мішкіна звуть Євген та Тетяна – шлюб вони оформили у 1978 році, а в середині 1990-х переїхали до Ломоватки у Вологодській області. Євген працював на місцевих лісозаготівельних підприємствах, зокрема був директором "Ломовацького ліспромгоспа". У місцевому підприємстві "Ломоватка-ліс" працювала і його мати, на яку досі зареєстрована квартира у цьому населеному пункті. Судячи з її сторінки в соцмережі "Одноклассники", у Олександра Мішкіна може бути дочка.

"Він після 11 класу у військовий (інститут) вступив, тільки не знаю де, ну а потім пішов за фахом. Років як 15 я його вже не бачив, він начебто в Москві живе", - розповідає далі Краснов.

Станом на 2007 рік Мішкін був зареєстрований у Петербурзі на вулиці Академіка Лебєдєва,12. Цей будинок розташований поруч Військово-медичної академії, яку, найімовірніше, і закінчував Мішкін. У російському Міноборони кажуть, що студентів факультету підготовки лікарів для військово-морських сил, який, за даними Bellingcat, і завершував Мішкін, навчають, зокрема, і радіаційній безпеці, роботі  з атомними енергетичними установками та ліквідації наслідків радіаційних аварій. У першій половині 2010-х Мішкін змінив адресу реєстрації на будівлю на Хорошківському шосе в Москві, де розташована штаб-квартира ГРУ.

Односельчанин Мішкіна стверджує, що той також отримав звання героя Росії близько 10 років тому. Документів, які це підтверджують, журналісти знайти не змогли. Під час отримання паспорта на ім’я Петрова, Мішкін вказав своєю адресою будинок у московському районі Чертаново, однак за даними російських реєстрів, там проживав інший Петров. Однак нинішня власниця квартири кілька років отримувала штрафи за порушення правил дорожнього руху на ім’я Олександра Петрова. 

 

 

 

Наші інтереси: 

Розслідування. Викриття злочинів Кремля.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво стежити, як працюють сучасні методи розслідування - переважно на основі відкритої інформації, а також шляхом купівлі службової інформації.

Нерідко використовується й агентурна розвідка, хоча про це воліють не поширюватися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво стежити, як працюють сучасні методи розслідування - переважно на основі відкритої інформації, а також шляхом купівлі службової інформації.

Нерідко використовується й агентурна розвідка, хоча про це воліють не поширюватися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Клубочок потихеньку розмотується!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!