Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада направила в КСУ зміни до Конституції щодо курсу в ЄС і НАТО

Нардепи відправили на розгляд у Конституційний суд Україги президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

poroshenko11.jpg

Автор закону Петро Порошенко

Так, 321 парламентар проголосував за проект постанови №9037-П про включення до порядку денного та направлення в КСУ даного проекту закону.

Зокрема, законопроектом передбачається абзац п'ятий преамбули після слів "громадянської злагоди на землі України" доповнити словами "та підтверджуючи європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України".

Проектом планується віднести до повноважень парламенту визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і в Організації Північноатлантичного договору.

Також передбачається визначити, що президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Крім того, передбачається, що Кабінет міністрів забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі і НАТО.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, заступник генсекретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, відповідаючи на питання журналістів щодо впливу змін у Конституцію за курсом у ЄС і НАТО, заявив, що це є внутрішньою справою України. "Що стосується Конституції, то це є внутрішнім питанням. Це суто ваше рішення. Я б не хотів втручатися у ваші внутрішні справи", - сказав Альваргонсалес.

При цьому в Кабміні наголосили, що після голосування парламенту за законопроект №9037 будь-які дії, які будуть суперечити стратегічним цілям країни, будуть визнаватися антиконституційними.

 

Наші інтереси: 

Вірний курс України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Логічно і правильно!

Цитата:
після голосування парламенту за законопроект №9037 будь-які дії, які будуть суперечити стратегічним цілям країни, будуть визнаватися антиконституційними.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Логічно і правильно!

Цитата:
після голосування парламенту за законопроект №9037 будь-які дії, які будуть суперечити стратегічним цілям країни, будуть визнаватися антиконституційними.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!