Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перший у світі літак-невидимку було створено у Третьому Райху

Усього за десять років гітлерівська Німеччина вийшла на передові позиції в критичних областях озброєнь і створила літаки нового покоління. Ось що дає пасіонарний спалах творчого націоналізму.  

me262.jpg

Ме-262

Після Другої Світової війни виявилося, що в світі було два безперечних технологічних лідера, якими виявилися Німеччина і США. Причому, Німеччина, напевно, була лідером саме за проривними ідеями, які просто не встигли реалізуватися в критичну кількість нових зразків зброї.

В окремих категоріях систем озброєнь розрив міг виявитися настільки істотним, що можна було говорити про випередження конкурентів і противників відразу на покоління.

Власне кажучи, саме після поразки Німеччини і масового вивезення звідти технічної документації, обладнання, зразків озброєнь і фахівців, носіїв технологій, стався стрибкоподібний перехід до нових зразків військової техніки і озброєнь.

Ще в 1944 Німеччина здійснила суборбітальний політ ракети, і якби на той час був би заряд, який мало сенс закинути на тисячі кілометрів, то без сумніву, був би і орбітальний політ.

Відомо, що до кінця Другої світової війни турбогвинтова авіація дійшла до своєї технологічної межі і істотно поліпшити характеристики таких літаків вже заважали закони фізики.

Також відомо, що в Німеччині, вже під кінець війни, з'явилася авіація нового покоління: реактивний Ме-262 став літаком нового покоління, що пішов у серію. При всіх своїх недоліках, це був прорив і нинішня бойова авіація підхопила те, що було розпочато в Німеччині.

Звідси виникає одне просте запитання, яке саме і показує відрив технологій, що вимірюється поколінням. Звучить воно приблизно так: коли і де стався перший навчальний бій реактивних літаків різних типів? Насправді, запитання не дуже просте, оскільки передбачає наявність як мінімум двох різних систем, доведених до такої міри готовності, що між ними можна було влаштувати змагання в формі повітряного бою. Відповідь на нього трохи нижче, а поки - звернемо увагу на одну очевидну відмінність американської і постсовкової авіації.

На відміну від ВВС США, які вже мали кілька реактивних літаків у компонуванні «літаюче крило», ні совок, ні РФ не змогли спорудити чогось такого, що можна було б пустити в серію.

Здавалося б, основа сучасної стратегічної бомбардувальної авіації В-2 показує, що літаку такого типу довіряють найвідповідальніші заходи і, по ідеї, слід було б уже ловити клони, як це було з В-1 і Ту-160, але нічого подібного поки нема і не передбачається. Між іншим, прямо зараз йдуть роботи над наступником В-2, відомим під індексом В-21 і він теж проектується в конфігурації «літаюче крило».

Звідси напрошується висновок, що при дерибані спадщини Третього Райху Штатам вдалося прихопити і щось таке, що дало можливість успішно проектувати літаки зовсім незвичного вигляду.

Так воно і виявилося. Американці стали володарями трофея настільки незвичайного, що тільки з часом змогли оцінити, що саме потрапило їм у руки в плані практичного застосування машин такої конструкції.

Цей літальний апарат встиг втілитися в два прототипи, оскільки перший політ був здійснений уже 8 лютого 1945 і тому не міг бути доведений до серії просто тому, що на територію Німеччини вже увійшли війська союзників і роботи були зупинені.

Приблизно в цей же час відбувся і той самий навчальний бій між двома реактивними літаками. Один з них був добре відомий Ме-262, а другий - Хо-229. Цей літак став результатом роботи братів Хортон і розпочато її було в далекому 1931 році. Описувати історію створення літака нема сенсу, але його конструкція, крім усього іншого, вимагала нових двигунів, і звичайно ж - фінансування. Загалом, сира розробка так і залишалася б футуристичним етюдом, але в 1943 році все змінилося.

Хо-229

Командувач Люфтваффе Герман Герінг висунув перед конструкторами і промисловістю технічне завдання, відоме як «3х1000».

Розшифровувалося це приблизно так. Літак повинен був нести 1000 кілограмів бомбового навантаження за 1000 кілометрів і потім - повернутися на базу, подолавши ті самі 1000 кілометрів, і при цьому в його баках повинна була залишатися третина палива для непередбачених маневрів. Тоді-то незвичайна машина Хортон і отримала «зелене світло».

Уже в березні 1944 року були проведені випробування планера літака і постало питання про силові установки. Оскільки на той час була всього одна цілком надійна модель реактивного двигуна Jumo 004B, то його встановили як на Ме-262, так і на Хо-229.

Однак за свідченнями учасників випробувань, літак Хортон виявився більш стійким і маневреним і той самий перший навчальний бій залишився за ним. Всі описи складнощів по боротьбі авіації союзників з Ме-262 стають однією рекламою Хо-229, оскільки він справлявся з противником куди більш успішно, і якби він дійшов до серії, то про панування союзників в повітрі можна було сміливо забути, оскільки машина була з наступного покоління за всіма характеристиками.

Крім того, машина показала ще одну властивість, яку просто не встигли оцінити її творці. Справа в тому, що прототипи створювалися саме для демонстрації можливостей, і при їх створенні використовувалася велика кількість не металевих деталей. В результаті, завдяки незвичайній формі і матеріалами, літак став майже невидимим для радарів.

У 2008 році Northrop Grumman спільно з каналом National Geographic справили повну реконструкцію Хо-229 за кресленнями оригіналу і з використанням оригінальних матеріалів для того, щоб встановити, наскільки літак був потайним, і з'ясувалося, що він на 80% був менш помітним, ніж будь-які його однолітки.

Тож не дивно, що перший серійний літак, який спочатку проектувався з урахуванням стелс-технологій, обрисами дуже схожий на Хо-229.

За результатами випробувань Герінг розпорядився поставити літак в малу серію і виготовити 40 екземплярів літака. На це не вплинуло навіть те, що один із прототипів зазнав аварії, але сталося це через несправність одного з двигунів.

Загалом, ця машина пройшла прискорений (як це буває під час війни) комплекс випробувань і вже була затверджена в серію, а значить можна говорити вже про досить зрілий виріб.

Очікувалося, що серійні машини будуть мати швидкість  975 км / год і з невеликими модифікаціями випускатимуться як у варіанті бомбардувальника, так і у варіанті винищувача.

Це зараз вже важко зрозуміти, як позиціонувати конкретну машину, ті ж Ф-22 або Ф-35, оскільки вони несуть озброєння як для повітряного бою, так і ракети і бомби для ураження наземних цілей, а тоді було чітке розділення на бомбардувальники і винищувачі. Вони відрізнялися всім - формою, розмірами, швидкістю, вантажопідйомністю і іншим, а у німців вийшла багатофункціональна машина, приблизно в тому ж розумінні, як і сьогодні.

Загалом, коли американські війська увійшли до Фрідріхроде, вони виявили чотири примірники Хо-22 на різних стадіях готовності і найповніший екземпляр машини був тут же відправлений в США.

Наскільки були запозичені рішення братів Хортон в розробці новітніх авіаційних систем в США - важко сказати, але в тому, що цей вплив був - сумніватися не доводиться. Досить просто подивитися на фото і на компоновку основних вузлів, агрегатів і систем.

Якщо взяти будь-який літак, виконаний за схемою літаючого крила і подивитися дату запуску його в серію, то можна згадати лютий 1945 року, коли Герман Герінг дав добро на серію, і порахувати, наскільки Німеччина всіх обігнала в цьому плані і наскільки тоді Хо-229 не мав аналогів.

Ось істинний зміст виразу «не має аналогів». Він означає, що вдалося створити щось таке, що ніхто не може відтворити, навіть знаючи про існування чогось подібного.

Джерело 

Наші інтереси: 

Вивчаємо потенціал творчого націоналізму. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Навколо Рузвельта була пряма агентура НКВД і ГРУ, а ними керував Сталін, тому це була сталінська агентура.

Вона була не тільки в адміністрації Рузвельта, а й у великих ЗМІ, партіях, конгресі, банківській сфері, громадських організаціях та й практично у всіх інших структурах.

Явсе Світ каже:
Може якась агентура і керувала Рузвельтом,але точно не сталінська...щоб перехопити владу у такій країні як США,не достатньо керувати лише президентом...
Про впертість,Друже,раджу подивитися у дзеркало...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"Звідси напрошується висновок, що при дерибані спадщини Третього Райху, Штатам вдалося прихопити і щось таке, що дало можливість успішно проектувати літаки зовсім незвичного вигляду."

Те,що США зібрали "вершки" із розробок ВПК гітлерівської Німеччини,ще раз спростовує думку,що "Сталін перехопив управління США"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нічого не спростовує. Чимало технологічних наробок Третього Райху привласнив СРСР, але йому не вистачало мізків для їх практичного застосування.

Наприклад, виробництво атомної бомби за американськими кресленнями СРСР не міг здійснити власними силами, тому вивозив з переможеної Німеччини цілі заводи разом з кваліфікованими робітниками та інженерами.

Варто також згадати історію з автоматом Калашникова, створеного в СРСР полоненим Гуго Шмайсером.

Щодо перехоплення управління. Вже в 1945 році до американців почало доходити, що їх використали, тому в 1946 США і СРСР вже були не союзниками, а ворогами.

Явсе Світ каже:
Цитата:
"Звідси напрошується висновок, що при дерибані спадщини Третього Райху, Штатам вдалося прихопити і щось таке, що дало можливість успішно проектувати літаки зовсім незвичного вигляду."
Те,що США зібрали "вершки" із розробок ВПК гітлерівської Німеччини,ще раз спростовує думку,що "Сталін перехопив управління США"...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У 1945 році Сталін зрозумів,що його використали:Червона армія неймовірною кількістю жертв у Другій світовій війні,навіть не повернула СРСР кордони Російської імперії,не говорячи вже "дійти до Ла-Маншу"...через це при Сталіні навіть не святкувався день перемоги,бо "вождь" трудящих розумів суть цієї піррової перемоги...через якихось 40 років СРСР вже тріщав по швах...ні Калашніков,ні атомна зброя не допомогла...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сталін був незадоволений результатами війни, тому що сподівався легко завоювати всю Європу, а отримав тільки половину Європи, причому з величезними втратами.

Проте з погляду зовнішньої експансії плюсів для Москви було більше, ніж мінусів.

1. Було створено Раду безпеки ООН, в якій комуністичні Росія і Китай отримали право вето на будь-яке глобальне рішення.

2. Лівацька ідеологія, а з нею московська агентурна мережа, підривні рухи і маріонеткові уряди поширилися на весь світ, а націоналізм, в тому числі американський, був затаврований і розтоптаний.

3. За допомогою ленд-лізу, німецьких полонених і вивезеного з Німеччини обладнання Росії вдалося стати ракетно-ядерною державою.

Водночас, з причини перехоплення управління, Штати власними руками знищили своїх головних геополітичних союзників – Третій Райх і Японію, віддали Москві Центрально-Східну Європу і Китай, передали Москві секрети ядерної зброї, внаслідок чого виростили собі екзистенційного ворога, тобто такого, який може їх фізично знищити.

Плюсом для США стало те, що вдалося ослабити Великобританію (свою колишню метрополію і головного військово-економічного конкурента), отримати доступ до її колоній та військових баз, зробити долар світовою валютою. Хоча цього можна було б досягнути і без війни - протягом тривалої цілеспрямованої політики.

Явсе Світ каже:
У 1945 році Сталін зрозумів,що його використали:Червона армія неймовірною кількістю жертв у Другій світовій війні,навіть не повернула СРСР кордони Російської імперії,не говорячи вже "дійти до Ла-Маншу"...через це при Сталіні навіть не святкувався день перемоги,бо "вождь" трудящих розумів суть цієї піррової перемоги...через якихось 40 років СРСР вже тріщав по швах...ні Калашніков,ні атомна зброя не допомогла...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

"США знищили своїх геополітичних союзників Японію і Німеччину"...Союзників не знищують,а співпрацюють із ними...

США та СРСР в якості союзників знищили своїх ворогів Японію та Німеччину...Після війни вони поділили Європу і таким чином взялися "лікувати" народи Європи від націонал-соціалістичної ідеології...США "лікували" пряником,а СРСР "лікував" Східну Європу батогом...

Цитата:
"Водночас, з причини перехоплення управління, Штати власними руками знищили своїх головних геополітичних союзників – Третій Райх і Японію, віддали Москві Центрально-Східну Європу і Китай, передали Москві секрети ядерної зброї, внаслідок чого виростили собі екзистенційного ворога, тобто такого, який може їх фізично знищити."

Саме так діють союзники,які поділили світ,граючись у протистояння...ніякого перехоплення влади не було;інакше про це би всі вже знали і всіх собак (війкові злочини) повісили б на Сталіна...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, союзників не знищують. Але лише тоді, коли нація живе власним розумом. Якщо ж нею почали керувати іззовні, то вона зможе знищити не лише союзників, а й саму себе.

А щодо визнання злочинів Москви, то все йде саме до цього. Причому з прискоренням. Наприклад, вже відверто говорять про московську брехню у справах агресії проти України, збитого Боїнга, отримання патріархату. А тут ще "Новічок"...

Явсе Світ каже:
"США знищили своїх геополітичних союзників Японію і Німеччину"...Союзників не знищують,а співпрацюють із ними...
США та СРСР в якості союзників знищили своїх ворогів Японію та Німеччину...Після війни вони поділили Європу і таким чином взялися "лікувати" народи Європи від націонал-соціалістичної ідеології...США "лікували" пряником,а СРСР "лікував" Східну Європу батогом...
Цитата:
"Водночас, з причини перехоплення управління, Штати власними руками знищили своїх головних геополітичних союзників – Третій Райх і Японію, віддали Москві Центрально-Східну Європу і Китай, передали Москві секрети ядерної зброї, внаслідок чого виростили собі екзистенційного ворога, тобто такого, який може їх фізично знищити."
Саме так діють союзники,які поділили світ,граючись у протистояння...ніякого перехоплення влади не було;інакше про це би всі вже знали і всіх собак (війкові злочини) повісили б на Сталіна...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Країна,котру захопили із ззовні не стає переможцем і головним вигодоодержувачем у війнах...Так що версія немає основи...

Щодо бомбування Дрездена і японських міст,то я дивився вашу передачу...не переконливо...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

До приходу Рузвельта Росія була маргіналом, з якою не хотіли мати справу (за винятком американських комуністів), адже вона відмовилася віддавати борги царської Росії, здійснювала репресії всередині і підривну діяльність назовні.

Після війни Росія стала членом ради безпеки ООН, розширила свої кордони (зокрема, відхапала Польщу і Східну Німеччину), отримала ядерну зброю, поширила свою присутність на половину світу і стала глобальним гравцем. Вигода очевидна.

Щодо США, то завдяки Рузвельту і війні відбулося різке гальмування розвитку, зокрема поширення внутрішнього зіпсуття лівизною. Після 60-х років США перестали бути націоналістичною державою білих людей. Тому сьогодні такий шалений опір правим реформам Трампа.

Щодо бомбардування міст - то це вже були наслідки втягування у війну. Нагадаю, що війну США з Японією організував агент НКВД Гаррі Декстер Вайт, про що написав у своїй книзі генерал розвідки Павлов.

Головною причиною, чому Рузвельт втягнув США у війну, було бажання зберегти свою владу. Він відверто заявляв, що "тепер нас врятує лише війна".

Явсе Світ каже:
Країна,котру захопили із ззовні не стає переможцем і головним вигодоодержувачем у війнах...Так що версія немає основи...
Щодо бомбування Дрездена і японських міст,то я дивився вашу передачу...не переконливо...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Нічого суттєвого Росія (СРСР) після війни не отримала.В якості винагороди за розгром спільного ворога-міжнародне визнання,та тимчасові комуністичні уряди у країнах Східної Європи...про яку Польщу та частину Німеччини іде мова...хіба вони були у складі СРСР?

Відхід від націоналістичної ідеології відбувся не тільки у США...проти цього США разом із СРСР воювали у Другій світовій війні в якості союзників;згодом поділивши Європу...

Головною причиною чому Рузвельт ВЧАСНО,втягнув США у війну,була мета до домінування США у світі.Що вони успішно і зробили,використавши при цьому СРСР як інструмент під час війни,а після війни в якості уявного ворога...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Наша передача базується на опублікованій інформації багатьох дослідників, в тому числі американських і британських. Достатньо погуглити і отримаєш десятки книг і сотні публікацій!

Цитата:
Щодо бомбування Дрездена і японських міст,то я дивився вашу передачу...не переконливо...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Військові злочини вчинили ВСІ ДЕРЖАВИ, які брали участь у Другій світовій війні!

Тому переможці судили переможених, поклавши на них всю вину, і домовившись, що про злочини переможців розмови на МВТ допускатися не будуть!

Цитата:
...ніякого перехоплення влади не було;інакше про це би всі вже знали і всіх собак (війкові злочини) повісили б на Сталіна...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Явсе Світ, ти в своїй упертості :-) не зважаєш на те, що війна закінчилася вже після смерті Рузвельта, яким керувала агентура Сталіна! Новий президент США - Трумен - різко змінив ставлення до СРСР і до Сталіна.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Може якась агентура і керувала Рузвельтом,але точно не сталінська...щоб перехопити владу у такій країні як США,не достатньо керувати лише президентом...

Про впертість,Друже,раджу подивитися у дзеркало...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Навколо Рузвельта була пряма агентура НКВД і ГРУ, а ними керував Сталін, тому це була сталінська агентура.

Вона була не тільки в адміністрації Рузвельта, а й у великих ЗМІ, партіях, конгресі, банківській сфері, громадських організаціях та й практично у всіх інших структурах.

Явсе Світ каже:
Може якась агентура і керувала Рузвельтом,але точно не сталінська...щоб перехопити владу у такій країні як США,не достатньо керувати лише президентом...
Про впертість,Друже,раджу подивитися у дзеркало...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Можливо в США і було багато корисних ідіотів лівої ідеології,особливо після Великої депресії,але вони не помішали США переграти Сталіна...

Вбачати у кожному комуністі агента Сталіна,це як вбачати агента індійських спецслужб у кожному кришнаїті ...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Каждый коммунист Америки - шпион!"
(Сенатор Маккарті)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Кожен комуніст - ворог демократичного суспільства і цивілізації. Історія СРСР наочно показала, що комуніст - це серійний садист, вбивця і мародер! І навіть якщо рядовий комуніст особисто нікого не вбив, то він духовно поєднаний і підтримує своїх товаришів по партії - садистів, вбивць і мародерів!

Найсерйознішим доказом правоти вищесказаного є організація комуністами Голодомору в Україні. До речі, і на сьогодні комуністи не визнають вчиненого ними злочину!

Цитата:
Вбачати у кожному комуністі агента Сталіна,це як вбачати агента індійських спецслужб у кожному кришнаїті ...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Обережніше Друже...почитай біографії сьогоднішніх найвищих українських чиновників...а також їх сімей...

Володимир Федько каже:
Кожен комуніст - ворог демократичного суспільства і цивілізації. Історія СРСР наочно показала, що комуніст - це серійний садист, вбивця і мародер! І навіть якщо рядовий комуніст особисто нікого не вбив, то він духовно поєднаний і підтримує своїх товаришів по партії - садистів, вбивць і мародерів!
Найсерйознішим доказом правоти вищесказаного є організація комуністами Голодомору в Україні. До речі, і на сьогодні комуністи не визнають вчиненого ними злочину!

Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Вбачати у кожному комуністі агента Сталіна,це як вбачати агента індійських спецслужб у кожному кришнаїті ...</blockquote>

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, ти чомусь пропустив великий пласт відомої інформації про агентуру в США. Але добре, що дав привід ще раз нагадати:

Агенти Сталіна у Вашингтоні. Нові дослідження, нові факти

Читай, там багато посад і прізвищ.

Явсе Світ каже:
Можливо в США і було багато корисних ідіотів лівої ідеології,особливо після Великої депресії,але вони не помішали США переграти Сталіна...
Вбачати у кожному комуністі агента Сталіна,це як вбачати агента індійських спецслужб у кожному кришнаїті ...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Схоже ти пропустив мій коментар під тією статтею...

Хоча дійсно,можу і щось пропустити на НО,бо окрім як бути антитезою (за твоїми словами) і тролем (за словами Федька) у мене багато інших приємних справ у таку казкову погоду...

Я вже писав,ваші висновки не переконливі і суперечать дійсності...для мене на даний час думка про те,що Сталін перехопив керування США через Рузвельта та інших,є помилковою...Ця тема зараз мені цікава лише тим,із якою метою поширюються на НО ліві висновки на рахунок доленосних для людства подій...Відповідь на своє питання недавно отримав..по крайній мірі так думаю...

Тож не потрібно тратити свій час на одні і ті ж коментарі по третьому кругу...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо Сталін перехопив владу у США;а від підтримки США також залежав і Черчилль,то чому Другий фронт відкрився не тоді коли це було потрібно Сталіну...?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тому що будь-яка система має власну інерцію і безпечний для неї темп діяльності. Якщо ти керуєш своїм тілом, то це зовсім не значить, що ти робиш з ним що завгодно.

Явсе Світ каже:
Якщо Сталін перехопив владу у США;а від підтримки США також залежав і Черчилль,то чому Другий фронт відкрився не тоді коли це було потрібно Сталіну...?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Хіба в моєму запитанні щось було про тіло чи якусь систему?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друзі, я хочу нагадати всім учасникам дискусії (і собі насамперед), що існує певна етика інтернет-спілкування і поведінки на дискусіях та форумах.

Темою даної публікації є створення першого в світі літака-невидимки у Третьому Райху. Таким чином, обговорення повинно йти по темі розвитку авіації в Третьому Райху і використання технічних винаходів Третього Райху в цій галузі іншими країнами - США, ВЕЛИКОБРИТАНІЄЮ, СРСР, ФРН. Крапка.

Приплітати сюди політологію недоречно! На сайтах та форумах коментарі не в тему вважаються флудом і тролінгом, з відповідною реакцією адміністратора ресурсу (авторів флуду просто банять).

Мої слова стосуються як автора флуду, так і тих гравців, які йому відповідають!

Якщо гравець хоче ухилитися від теми статті і висловити свою думку, він має право написати власний блог, в якому висловити свої думки і запросити до обговорення.

Хочу сказати, що у зв'язку з заснуванням Інституту Третього Райху ми будемо чітко дотримуватися загальноприйнятих правил спілкування на інтернет-форумах і обговореннях! Коментарі можуть поглиблювати тему статті або дискутувати з автором по темі статті, наводити джерела по темі статті. Коментарі не в тему статті будуть вважатися флудом/тролінгом.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

От тобі й НЛО!!!

Гарний висновок, Друже Володимире! Дякую за цікавий матеріал, Оксано Колосовська.
Прошу подати линк на першоджерело

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)