Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко вибачився за свої слова про швидке завершення війни в 2014 році

Президент Петро Порошенко вибачився за те, що у 2014 році заявив про швидке завершення антитерористичної операції на Донбасі. Про це він сказав 23 серпня у Дніпрі під час урочистостей до Дня українського прапора.

"Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані. Не важлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже і дуже швидко",  - сказав Порошенко.

"Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок",  - додав глава держави.

За його словами, "від самого початку треба було націлити всіх на тривалу і виснажливу боротьбу за те, щоб звільнити кожен клаптик української землі".

Але, за словами Порошенка, тоді "багато хто не усвідомлював реальної глибини тієї катастрофи, яка сталася ще до війни: а саме українську армію знищували, роззброювали, роздягали, розкрадали".

Водночас глава держави наголосив, що Україна доволі швидко зібрала в кулак всі наявні на той момент ресурси, за лічені тижні звільнила велику частину територій, а "АТО наблизилося до переможного фіналу".

"Але Росія в серпні вдерлася до України вже своїми регулярними підрозділами. А це докорінним чином змінило військово-стратегічну ситуацію І всі наші розрахунки щодо ресурсів часу, інтенсивності операції були зруйновані", – сказав президент.

Водночас Порошенко висловив упевненість, що "мир обов’язково настане на нашій землі".

"Забезпечити його може єдність українського народу, боєздатне військо, яке день за днем стає дедалі сильнішим. Спільними зусиллями ми це точно зробимо", – запевнив він.

 

 

Наші інтереси: 

Мир обов’язково настане на нашій землі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тоді дійсно не можна було передбачити, що отрутою сепаратизму інфікована значна частина населення Донеччини та Луганщини, і що Росія наважиться на військове вторгнення в Україну.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тоді дійсно не можна було передбачити, що отрутою сепаратизму інфікована значна частина населення Донеччини та Луганщини, і що Росія наважиться на військове вторгнення в Україну.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Усе навпаки...Читав одне дослідження про те,що російські спецслужби мали розрахунок на те,що біля двадцяти відсотків чоловіків Донбасу візьміться за зброю проти київської "хунти"...на практиці виявилося приблизно біля двох відсотків...а деякі,стали на сторону України,такі як Юлдашев Тимур,і почали крошити вату і російських диверсантів...тож прийшлося поспіхом вводити "іхтамнєтов"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Тепер Петру Олексійовичу треба подумати про цитату Лі Кван Ю, яку він часто цитував - а саме про те,що посадить трьох своїх друзів за грати. Чотири роки садить...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Роман Блискавка.
0
Ще не підтримано

Так ,напевне, у нього друзів нема. Тому і саджати нікого.