Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські санкції проти Ірану вже в дії

Перша хвиля американських санкцій проти Ірану, які відновив президент США Дональд Трамп після виходу з «ядерної угоди» 2015 року, набули чинності.

Санкції стосуються іранських фінансових транзакцій в американських доларах, іранської автомобільної індустрії, купівлі комерційних літаків і металів, включно із золотом, а також продажів перських килимів.

«Кожен, хто має бізнес із Іраном, не матиме бізнес зі Сполученими Штатами. Я прошу про міжнародний мир, ні про що інше», – написав президент США Дональд Трамп у Twitter.

Більше санкцій проти Ірану, ціллю яких є нафтовий сектор і центральний банк, будуть відновлені в листопаді.

6 серпня Трамп наказав повернути широкі економічні й фінансові санкції проти Ірану з 7 серпня – після того, як збіжать три місяці з часу виходу США з багатосторонньої «ядерної угоди» з Тегераном.

У заяві з цього приводу Трамп повторив свою давню позицію, що угода від 2015 року – яка надала Іранові полегшення чи скасування санкцій в обмін на значні обмеження його ядерної програми – була «жахливою» і «односторонньою».

За кілька годин до оголошення Вашингтона Європейський союз, який різко критикував повернення американських санкцій щодо Ірану, ухвалив низку заходів, щоб країни Євросоюзу і компанії з ЄС могли не виконувати обмежень за санкціями США.

Президент Ірану Хасан Роугані у відповідь на рішення повернути широкі економічні санкції проти Тегерана заявив, що його країна залишиться вірною ядерній угоді.

Президент США оголосив про вихід своєї країни з «ядерної угоди» 8 травня, пообіцявши відповідно повернути всі санкції щодо Ірану, що перестали діяти після її ухвалення 14 липня 2015 року. Дональд Трамп при цьому стверджував, що Іран не виконує умов угоди. Інші учасники угоди – Франція, Німеччина, Велика Британія, Росія і Китай, а також Європейський союз – різко критикували цей крок і заявляли, що Іран повністю дотримується умов угоди, і вони теж продовжать дотримуватися її, доки її виконує Тегеран.

Наші інтереси: 

Трамп виконує обіцяне. Військову ядерну програму фанатичного Ірану треба зупинити.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Світ повертається до нової двополярності.
На одному полюсі - Мир, Справедливість, Віра і Традиція.
На іншому - Велика Брехня, імперські амбіції і війна.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Світ повертається до нової двополярності.
На одному полюсі - Мир, Справедливість, Віра і Традиція.
На іншому - Велика Брехня, імперські амбіції і війна.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!