Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Ритуальний календар Гартленду: мета, логіка, структура, практика застосування

Найбільшу користь приносить те, що розумієш. Найкраще розумієш те, що сам створив. Істинно твоїми є лише ті знання, які тримаєш у своїй пам’яті.

kalendar-8.jpg

Ритуальний календар Гартленду
Ритуальний календар Гартленду
Попередня стаття:

Календар – це надпотужний чинник організації життя, постійного нагадування про життєву мету та засоби її досягнення. Мета є головним чинником формування будь-якої системи. Доля людини – це її шлях до мети, відтак яка мета, така й доля.  

Мета календаря (надзавдання)

За допомогою календаря ми спрямовуємо всю нашу активність на боголюдське перетворення людини і суспільства. Умовами цього перетворення є:

1) піднесення у Простір волі, або Царство боже – згідно з євангельською заповіддю «Шукайте найперше Царства божого, а все інше вам додасться»;

2) індивідуальне самовдосконалення всієї триєдиної сутності людини – її духу (світоглядно-вольових якостей), душі (психіки) і плоті з наступним переходом від людини до боголюдини;

3) формування сприятливого соціального середовища з друзів та однодумців, що в перспективі має привести до формування нової раси (боголюдства).

На політичному рівні це означатиме формування першої постіндустріальної держави, яку ми називаємо Вільна Українська Держава, або Третій Гетьманат. Це буде держава нової раси, тому що вона сприятиме масовому переходу своїх громадян на вищий еволюційний рівень.

Відтак метою ритуального календаря Гартленду є здійснення частиною людей еволюційного стрибка і заснування ними держави нового циклу.

Завдання календаря

Ритуальний календар Гартленду виконує цілий ряд важливих функцій:

1. Синхронізація і синергія прихильників Великого Переходу, адже спільні свята дозволяють зосереджуватися на принципово важливих темах, активніше спілкуватися під час реальних і віртуальних зустрічей.

2. Орієнтація на постійне творення нового згідно з наукою про стартапи, обмін ідеями і досвідом, спільне плекання стартап-культури.

3. Спонукання до постійного самовдосконалення і безперервного навчання шляхом циклічного проходження ролей учня-шукача, вчителя-дослідника, організатора-господаря, державника-воїна.

4. Заохочення колективного очищення і освячення задля наближення до боголюдського стану згідно з заповіддю «Щасливі миротворці, бо вони синами божими стануть».

Технологія творення календаря

Послідовність творення календаря можна простежити за допомогою статей, опублікованих у спецтемі «Календар Гартленду», та їх обговорення в коментарях.

Вихідною точкою було уявлення про те, що нинішній етап творення постіндустріальної цивілізації типологічно подібний до етапу заснування Трипільської цивілізації в районі 5508 року до н.е. Відтак реконструкція первинного арійського (гіперборійського) календаря дасть поштовх для творення сучасного календаря.

Важливим є принцип практичності, згідно з яким календар завжди створюється з суто практичних міркувань: він поліпшує наше життя і нагадує нам про вищі цілі. Відтак сучасний календар, подібно до первинного прототипу, має сприяти культурному, політичному, економічному, расовому розвитку спільноти.   

Структура календаря

Календар має чотири кола ритуальних свят, які опишемо в послідовності від зовнішнього до внутрішнього, від периферії до центру, від земного до божественного, від людського до боголюдського.

1. Сезонні свята відзначають початок зими, весни, літа і осені. Святкуються у перший день початку кожного сезону.

2. Сонячні свята відзначають чотири фази стартап-процесу: народження мети, формулювання проекту досягнення мети, творення організації однодумців і досягнення результату – отримання «урожаю». Святкуються на сонцестояння і рівнодення – у перший місяць сезону – протягом 5 днів: 21 (підведення підсумків попереднього циклу), 22, 23, 24 (планування нового циклу), 25 (затвердження і освячення плану).   

3. Рольові свята вшановують чотири ритуальні ролі, які ми можемо проходити щороку: учень, вчитель, організатор, державник. Відзначаються кожної другої неділі другого місяця сезону.       

4. Ельфійські свята, які вшановують чотири фази боголюдського перетворення: очищення, освячення, спасіння (метаморфоза), вдячність. Ці свята називаємо ельфійськими тому, що вони призначені для перетворення смертної людини на безсмертного ельфа (боголюдину). Відзначаються кожної першої неділі третього (останнього) місяця сезону. 

5. Свято Гартленду вшановує головну життєву мету сучасного шляхетного українця – творення нової української нації, нової Вільної Української Держави і нової раси. Його святкуємо після свята Спасіння, а саме 25 серпня (одразу після Дня Незалежності 24 серпня). Окрім того, про свято Гартленду згадуємо під час кожного з 16 свят – як постійне нагадування про надзавдання (стратегічну мету) нашого руху.

Оскільки свята можуть припадати на робочі дні, то додаткове їх вшанування здійснюємо у найближчу наступну неділю.   

Структура сонячних свят       

Кожне сонячне свято – Різдво, Паска, Купало, Урожай – святкуються у грудні, березні, червні та вересні протягом 5 днів.

21 число під час усіх чотирьох свят присвячене підведенню підсумків, аналізу, «розбору польотів», корекції, усвідомленню набутого досвіду.  

Наступні чотири дні – грудня, березня, червня і вересня – відповідно вшановують такі явища та події:     

22 («Новий день») – любов, надія, віра, мудрість.

23 («Просування») – національна ідея, мова, право, релігія.  

24 («Поетапність») – техносфера, природа, родина, нація.

25 («Перемога») – Народження Ісуса Хреста, Воскресіння Ісуса Хреста, Заснування Аріянської Церкви, Перемога Аріянської Церкви. 

Опишемо це докладніше.

Різдво

  • 22 грудня – Свято любові, захоплення, хобі, наміру, мети.
  • 23 грудня – Свято національної ідеї, тобто сенсу існування нації у Всесвіті.
  • 24 грудня – Свято техносфери, штучної природи, роботів.
  • 25 грудня – День народження Ісуса Хреста в Назареті у Галілеї.

Паска

  • 22 березня – Свято надії, Арійський новий рік.
  • 23 березня – Свято української мови – сакральної мови Гартленду, основного етнічного ідентифікатора.
  • 24 березня – Свято рідної природи, екології, біогенічних технологій.
  • 25 березня – День воскресіння Ісуса Хреста (у 31 році н.е.).

Купало

  • 22 червня – Свято віри, тобто духовної сили, основаної на переконаннях, світогляді, точних знаннях.
  • 23 червня – Свято права: божественного, громадського і державного.
  • 24 червня – Свято родини, сім’ї, батьків і дітей, духовної громади, організації однодумців, братства, соціального чи бізнесового проекту, клубу, вари, монастиря.  
  • 25 червня – Свято заснування Ісусом Хрестом Аріянської Церкви.

Урожай

Ідеальна метрика календаря

Ритуальний календар Гартленду налічує 16 свят + суперсвято Гартленду. Порахуймо, скільки в ньому днів.

В ідеалі (згідно з арійською нумерологією) до кожного свята має бути тритижнева підготовка, тобто 21х16=336. Оскільки 21-ше число (день підведення підсумків) вшановується як свято, то маємо 20х16=332. Підготовкою до свята Гартленду вважається весь календарний цикл.

Чотири сонячні свята відзначаються протягом 5 днів – 21, 22, 23, 24, 25 – тому маємо 5х4=20 днів сонячних свят.

Три кола сезонних, рольових і ельфійських свят дають нам 4х3=12.

Суперсвято Гартленду = 1.

В результаті маємо 332+20+12+1=365 днів – саме стільки, скільки має звичайний (невисокосний) рік.

У реальному календарі період підготовки до свята може змінюватися (21 плюс/мінус 4).

Чотири дороги до Гартленда

У рамках кожного сезону послідовно проходимо чотири свята, які наче прокладають чотири дороги від периферії до центральної мети:

  • Зима, Різдво, Учень, Очищення;
  • Весна, Паска, Вчитель, Освячення;
  • Літо, Купало, Організатор, Спасіння;
  • Осінь, Урожай, Державник, Вдячність.    

Чотири дороги, позначені згаданими святами, утворюють атакуючу Сваргу – символ Ісуса Хреста, знак Центру – духовного і цивілізаційного полюса.  

Календар як лабіринт

Кожне коло календаря відповідає відповідній расі Міжмор’я.

Коло гобіта (повторення): Зима, Весна, Літо, Осінь – це початкове, зовнішнє коло лабіринту, яким кружляють гобіти (гомо сімплекс). Коли гобіт перетворюється на людину, він виходить на вищу орбіту – людську.    

Коло людини (економічний розвиток): Різдво, Паска, Купало, Урожай – ці свята допомагають людині реалізуватися і стати арієм (шляхетною, реалізованою людиною).

Коло арія (політичний розвиток): Учень, Вчитель, Організатор, Державник – проходження через ці ритуальні ролі надає людині універсальності, яка є властивістю ельфів.

Коло ельфа (релігійний розвиток): Очищення, Освячення, Спасіння, Вдячність – це релігійне коло, яке впритул підводить людину до перетворення на боголюдину.   

Розширення календаря

До запропонованого вище «календарного каркасу» кожна людина, родина, організація, держава може додавати свої власні свята і творити свій індивідуалізований, унікальний календар.

Окрім того, цей календар можна використовувати як «мнемотехнічний каркас» – засіб для кращого запам’ятовування найважливіших знань про рослинний і тваринний світ, людину, суспільство, технології, Всесвіт тощо.

Головні свята мають бути доповнені ритуалами – це відбуватиметься поступово, див.: Конструктор ритуалів – релігійних технологій постіндустріальної ери.  

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Продовження: 
Наші інтереси: 

Впорядковуємо життя, зосереджуємось на головному. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Дякуємо, Ігоре!

Насправді створений календар є значною подією.
Оскільки він замінить існуючий іудохристиянський -
відбудеться очищення "Авгієвих конюшен".

Свастика із свят відіб'ється у внутрішньому просторі людини
і буде допомагати їй в перетворенні. Внутрішнє Сонце буде рухатись по спіралі і вдосконалювати людину.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав докладніший опис Сонячних свят. Зверніть увагу, що кожне слово - Різдво, Паска, Купало і Урожай - позначає групу з п’яти свят від 21 до 25 чисел.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У новому календарі тиждень будемо починати з неділі, адже саме в День Господній (неділю) відбувається програмування і освячення наступної шестиденки.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Дякуємо, Ігоре!

Насправді створений календар є значною подією.
Оскільки він замінить існуючий іудохристиянський -
відбудеться очищення "Авгієвих конюшен".

Свастика із свят відіб'ється у внутрішньому просторі людини
і буде допомагати їй в перетворенні. Внутрішнє Сонце буде рухатись по спіралі і вдосконалювати людину.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Вітаю всіх!
У нас є календар!
Дякую, Ігоре!

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Такий календар був потрібен і ти його створив, Ігоре. Дякую!

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

А можна позначити дати свят на цей рік (або хоча б до кінця цього року) і дати для скачування в PDF картинку календаря (щоб було чітке зображення і більш насичені кольори для друку на ч/б принтері)?

Я би вже роздрукувала і повісила на видноті для візуального сприйняття і запам'ятовування.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гарне візуальне сприйняття календаря (колодару)...На мій погляд можна би було,якщо це можливо,повернути всю схему на тридцять градусів вліво відносно символу Гартленд у центрі.Тоді у центральному фіолетовому колі вийшов би хрест правильної форми,промені якого б збігалися б із променями вертикальної і горизонтальної лінії "штурвалу"...також жовтий колір внутрішнього хреста міг би поступово переходити вже на самих променях Свастики,у кольори щільнішої матерії...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зробив сваргу плавними лініями. Так гармонійніше. Тепер внутрішній хрест у центрі розташований під кутом 45 градусів - це виглядає динамічніше, ніж вертикально-горизонтальний хрест.

Дякую за підказку!

Явсе Світ каже:
Гарне візуальне сприйняття календаря (колодару)...На мій погляд можна би було,якщо це можливо,повернути всю схему на тридцять градусів вліво відносно символу Гартленд у центрі.Тоді у центральному фіолетовому колі вийшов би хрест правильної форми,промені якого б збігалися б із променями вертикальної і горизонтальної лінії "штурвалу"...також жовтий колір внутрішнього хреста міг би поступово переходити вже на самих променях Свастики,у кольори щільнішої матерії...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Цей календар одночасно звертає нас до витоків і помагає переміститись на нові вищі витки спіралі розвитку. Він нас синхронізує і таким чином викликає синергію для нас. А це сила. Вперед!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Виглядає круто і продумано! Якщо подати ретроспективу візуалізації стане зрозумілим як швидко календар пройшов довгий шлях еволюції. Це той випадок коли календар можна просто розглядати, аналізувати отримуючи естетичне задоволення.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Може поставити якусь мітку (наприклад малий трикутничок) що вказує на календарний початок року?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Позначив початок календаря і підписав місяці.

Віктор Макаренко каже:
Може поставити якусь мітку (наприклад малий трикутничок) що вказує на календарний початок року?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Як на мене - цікаво і інформативно!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Підписуюсь під Оксаненим побажанням :

"скачува(ти) в PDF картинку календаря"

і додам: чому б і не друкувати його ?

Я тільки б обумовила грошевою винагородою за авторову творчу працю на наше спільне Благо !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ще в нашому календарі щомісяця будуть позначені числа 6 і 25 - Молитва за Україну.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Треба зробити версію для друку (у форматі *jpg), щоб календар можна було роздрукувати як фото (форматом 18х24 чи 24х30) і повісити над робочим столом.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Годжуся.

І продавати, хоча б за символічну суму, щоби люди відчули вартість цього дива !!!

Володимир Федько каже:
Треба зробити версію для друку (у форматі *jpg), щоб календар можна було роздрукувати як фото (форматом 18х24 чи 24х30) і повісити над робочим столом.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чи, і де готовий календар для роздрукування?

Володимир Федько каже:
Треба зробити версію для друку (у форматі *jpg), щоб календар можна було роздрукувати як фото (форматом 18х24 чи 24х30) і повісити над робочим столом.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Календар ще в роботі. Там ще багато чого треба продумати.

Зірка Вітошинська каже:
Чи, і де готовий календар для роздрукування?

Володимир Федько каже:<blockquote class="bb-quote-body">Треба зробити версію для друку (у форматі *jpg), щоб календар можна було роздрукувати як фото (форматом 18х24 чи 24х30) і повісити над робочим столом.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У неділю 5 серпня святкуємо ельфійське свято Спасіння (Метаморфози, Преображення).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Щоб зберегти логіку написання місяців пропоную "березень" написати догори ногами. В такому разі нижнє півколо з місяцями по написанню назв виглядатиме так само цілісно як зараз верхнє.