Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Швейцарія заблокувала 1 млрд франків на рахунках російського олігарха Вексельберга

Спецтема:

Ряд публічних і приватних швейцарських банків заблокували кошти на особистих рахунках Віктора Вексельберга, який потрапив під нові санкції США. Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерело в приватній бізнес-групі "Ренова".

Швейцарські банки заблокували 1 млрд франків на особистих рахунках Віктора Вексельберга. За інформацією джерела, кошти блокували як публічні банки (Credit Suisse, UBS), так і приватні.

Вексельберг має намір звернутися до суду, стверджує джерело. Крім цивільних позовів, які перебувають в процесі підготовки, проти банків можуть бути подані кримінальні позови щодо співробітників, відповідальних за блокування.

Ряд швейцарських банків крім блокування коштів протягом декількох днів відмовляли Вексельбергу в доступі до великих пакетів акцій в промислових компаніях Швейцарії, в числі яких - Sulzer, OC Oerlikon і Schmolz + Bickenbach.

Раніше пакети акцій були закладені в якості забезпечення за двома кредитами на суму понад мільярд швейцарських франків, які російський олігарх отримав від ряду західних банків.

За словами джерела видання, промислові активи були звільнені з-під застави після дострокового погашення кредитів. Раніше Мінфін РФ заявив про видачу групі "Ренова" кредиту на "ринкових умовах" від "Промсвязьбанка".

Сполучені Штати запровадили санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку". До списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Санкції передбачають заборону на операції з компаніями і особами, які потрапили під них, для американських банків. На думку опитаних виданням експертів, банки Швейцарії побоювалися запровадження проти них вторинних санкцій, оскільки більшість з них мають активи на території США.

Наші інтереси: 

Американські санкції працюють навіть на території Європи!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

У російської олігархії (до речі. як і в української) є надзвичайно чутливе місце - гаманець!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

У російської олігархії (до речі. як і в української) є надзвичайно чутливе місце - гаманець!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!