Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 121
  • Переглядів: 127

Понеділкування – прадавній звичай освячення, оздоровлення і омолодження, шлях до безсмертя (+аудіо)

Категорія:

Один день на тиждень, а саме щопонеділка, наші предки підживлювали свій організм лише водою і молитвою. Навіщо вони це робили?

ponedilkuvannya-2.jpg

А ти вже понеділкуєш?
А ти вже понеділкуєш?

Аудіоверсія: Понеділкування – прадавній звичай освячення, оздоровлення і омолодження, шлях до безсмертя

Понеділкування – це одна з найдавніших аріянських практик. Вважалося, що людина, яка кожний понеділок проводить у посиленому пості та молитві, освячує душу і плоть, омолоджується і рухається до фізичного безсмертя.

Ця потужна практика оновлення підтверджена сучасною наукою. Вона основана на механізмі автофагії – це коли клітина перетравлює те, що у ній є  шкідливе або непотрібне. Головні наслідки автофагії:

1. Клітина позбувається відходів власної життєдіяльності («сміття») і своїх зіпсованих складників.

2. Клітина знищує чужорідні віруси й бактерії, які потрапили в неї іззовні.

3. Якщо потрібно швидко себе перебудовувати (наприклад, при ембріональному розвитку), то клітина розкладає ті свої частини, які вже виконали потрібну функцію, і будує з них актуальніші органоїди.

4. Утилізуючи «сміття», клітина отримує додаткове джерело живлення.   

За відкриття автофагії японський клітинний біолог Йосінорі Осумі у 2016 році став лауреатом Нобелівської премії.

Процес автофагії активується при відсутності звичної їжі протягом 12–13 годин. Якщо ж не вживати їжу з вечора до післязавтрашнього ранку (36 годин), то користь від автофагії стає дуже відчутною. Саме така тривалість утримання від їжі й використовується у прадавній традиції понеділкування.

– Чому понеділкування має супроводжуватися посиленою молитвою?

Для енергетичної компенсації. Якщо ми не вживаємо звичну їжу, то варто це компенсувати їжею, яку наша синтезуюча мікрофлора творить з повітря, яким ми дихаємо. У повітрі є все для того, щоб синтезувати жири, білки, вуглеводи та інші корисні речовини. Живленням для самої синтезуючої мікрофлори є «концентрований ефір» (прана) – для його отримання й потрібна посилена молитва.

– Чому для очищення використовується саме понеділок, а не інший день тижня?

Це пов’язано з арійською нумерологією і традиційним чергуванням діяльності протягом тижня.

Арійський тиждень починається з Дня господнього – неділі, «нульового дня». Це день, коли людина має поводитися як господь (центр сили) – втілена божественна сутність, володар свого життя, потенційна боголюдина. Це найкращий день для спілкування зі своїм божественним Я, світлими однодумцями – духовними братами і сестрами, а також для ухвалення важливих рішень і планування майбутнього. Сенс неділі відбиває «Цифрона Нуль» технології оновлення «Живе Слово»: 

Цифрона 0
Вишній Батько
Живим Словом
Світло Спрямував!
Творця Всесвіту
З Братами-Сестрами
Обєднав!
Знання та Віру
Прославив!

Перед тим, як оновлювати навколишній світ, треба оновитися самому. Тому нові рішення, ухвалені під час Дня господнього, треба виконувати після попередньої підготовки, а саме після внутрішнього очищення  й освячення. Ось як про «внутрішнє прибирання» говорить Цифрона 1, що відповідає саме понеділку – першому дню тижня: 

Цифрона 1
Обмежити обломити
       мізерний малий
млявий дрібний
      вилучити прибрати
одиницею розчинити
Розчиняємо!

Для здійснення посиленої молитви потрібен деякий спокій, тому в цей день не варто робити важкі справи. Пізніше це профанічно пояснювали тим, що «понеділок – важкий день».

Виконувати рішення Дня господнього, тобто починати нові справи,  арійська традиція рекомендувала у вівторок, про що відверто говорить Живе Слово:

Цифрона 2
Дебют вхідний
        Успішно просувався
Поступливо відкрилась
       Щасливо відчинилась
               Ведуча Брама
           Здійснилось!

Уявлення про те, що вівторок – найкращий день для початку нових справ, збереглося донині у народних віруваннях, проте раціональне пояснення цієї корисної настанови давно втрачене.

Так само втрачене розуміння звичаю понеділкування. Динаміка уявлень про його сенс однозначно вказує на світоглядно-релігійну деградацію.

Як свідчать етнографічні джерела, вже сто років тому вважалося, що «понеділкування – жіночий звичай», тому його дотримувалися тільки жінки. Але це говорить лише про те, що жінки краще зберегли прадавню традицію, чоловіки ж забули. 

Потім почали говорити, що понеділкування – це уже не для всіх жінок, а лише для заміжніх жінок, бо їм важко вести домашнє господарство, тож мають додатковий день для відпочинку. Про молитву і піст (тобто «очищення») вже й не згадували.

Проте в українських легендах дещо залишилося щодо істинного сенсу понеділкування.  Ось цитата з книги «100 найвідоміших образів української міфології» – Київ, «Орфей», 2002: 

«Про зоління полотна в середу та праведне понеділкування існувала легенда. На праву середу — себто в першу середу по Великодню, жінка взялась до зоління. І вже було завершила роботу та сіла відпочити. Аж тут заходить до хати дід і запитує: "Що ти хочеш собі прийнять: чи худобу велику, чи близнята годувати?". Жінка й відказує йому, що вона одинока, тому хотіла б годувати близнят. Тоді дід покликав до хати дві гадини. Вони й уп'ялися жінці в груди — навхрест, і ссуть, як діти. Заридала, бідна, почала молитися, всім заказувати золити полотно в середу — та все марно. І де не возили ту жінку, до яких знахарів, — нічого не допомагало. Аж ось якось під час молебню священник звернувся до своєї пастви: "Хто понеділкує зроду, озвіться!". Знайшлася дівчина, яка постувала щопонеділка, вона й зняла з нещасної обох гадюк.
Понеділок здавна шанували як день святий. Саме він, вважали на Білгородщині, на тім світі стрічає людину й розпитує про гріхи. "В понеділок роботи не починай і в дорогу не вирушай", — твердять у народі. Власне, всяке діло починали з вівторка. Вівторок, як і четвер, — день чоловічий, а тому благополучний, щасливий. Цього дня добре починати зводити хату, заготовляти цілющі трави, знахарям — зцілювати від переляку». 

Як бачимо, згаданий у легенді священник (мабуть, аріянин) звернувся до всіх – чоловіків і жінок, і запитав, хто понеділкує зроду, тобто з дитинства. А все тому, що первинно понеділкували і чоловіки і жінки, і практикували цей звичай усе життя. У ньому не було нічого важкого, адже звичай – це те, що робиться легко, невимушено, на автоматі, одне слово – звично.  Оновлюймось!

Якщо вас подобалась ця стаття, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.   

Наші інтереси: 

Пізнаємо і застосовуємо арійські звичаї. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ора Світла.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Стаття дійсно чудова!
Я сьогодні вдень згадала, що сьогодні - понеділок і знову пропустила понеділкування. Бо забула свою давню настанову:
"Ранок починається з вечора". Коли я ще ходила на роботу, то ввечері готувала все, що мені потрібним буде вранці, щоб не поспішати і щось не забути. Цій вечірній підготовці до завтрашнього ранку мене навчила моя бабця, вона була мудрою людиною.
Тому, щоб успішно розпочати понеділкування потрібно у неділю запланувати його і внутрішньо настроітись. А ніч, як піч, зладить
Нам гарне понеділкування.
Насправді я люблю голодувати, як не дивно це для когось прозвучить.
На Арійський Новий рік за перші десять днів я здійснила три дні посту. Це були такі радісні дні ! Все проходило так легко! Мабуть в мені проснулась якась дуже давня пам'ять, бо бажання провести таке постування йшло не від розуму, а від усього Єства.
Арії, об'єднуймось ! Приєднуймось до Руху Відновлення
Аріянськоі Традиції Понеділкування !
Творімо Гарні Спільні Справи !!!
Хай Буде Здійсненим !!!

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Коментарі

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Щось я ніяк не можу почати понеділкувати... І навіть не тому, що зранку хочу їсти, просто звичка бере своє і змушує щось тягнути до рота.
Пора з цим покінчити!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дуже просто!

Вішаєте на холодильник замок, а ключ віддаєте чоловіку.

Доступ до водички вільний (5 стаканів на день), ну і молитву можете прочитати.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Оксано, запрошую зробити те, що зроблю сама:

20/5 о ~ 18.00 ввечері морально підготуюся, перечитаю у понеділок рано цю Ігореву статтю, а також ту, яку ти вивісила 19/5 на цю тему, підійду до цієї дії молитовно, матиму на увазі, що ми це робимо разом, і, можливо, захочемо поділитися своїми враженнями...!

Так і заведемо нову "звичку" :) !!!

Оксана Колосовська каже:
Щось я ніяк не можу почати понеділкувати... І навіть не тому, що зранку хочу їсти, просто звичка бере своє і змушує щось тягнути до рота.
Пора з цим покінчити!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нині для лікувальних цілей оптимальним вважається 60-годинне голодування, тобто на одну добу більше (36+24).

Розповідають, що римські легіонери голодували щомісяця по три дні поспіль: схоже, що це були тіж самі 60 годин.

Ми ж можемо почати з найпростішого - з понеділкування (36 годин).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Цікава інформація.
Ким вважається? Для кого лікування?
Чоловікам чи жінкам, товстим чи худим?
Дорослим чи маленьким? Взимку чи влітку?

Узагальнені рекомендації для середньостатистичної чоловікожінки можуть не бути такими вже ефективними.

Чітко знаю від своїх вчителів з Аюрведи, що безпечним для всіх є 36-годинне голодування, мокре чи сухе - в залежності від людини.
Ще варто згадати, що періоди входу і виходу з голодування дорівнюють по терміну самому голодуванню

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

60 годинне лікувальне голодування - мається на увазі для лікування від певних хронічних хвороб під наглядом медиків.

А 36-годинне доступне і безпечне для всіх, навіть дітей, в будь-яку пору року.

Микола Погорілець каже:
Цікава інформація.
Ким вважається? Для кого лікування?
Чоловікам чи жінкам, товстим чи худим?
Дорослим чи маленьким? Взимку чи влітку?
Узагальнені рекомендації для середньостатистичної чоловікожінки можуть не бути такими вже ефективними.
Чітко знаю від своїх вчителів з Аюрведи, що безпечним для всіх є 36-годинне голодування, мокре чи сухе - в залежності від людини.
Ще варто згадати, що періоди входу і виходу з голодування дорівнюють по терміну самому голодуванню

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Колись проводив сухі голодування на дні екадаші...зараз бачу,що робив багато помилок; був брак інформації на той час...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ора Світла.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Стаття дійсно чудова!
Я сьогодні вдень згадала, що сьогодні - понеділок і знову пропустила понеділкування. Бо забула свою давню настанову:
"Ранок починається з вечора". Коли я ще ходила на роботу, то ввечері готувала все, що мені потрібним буде вранці, щоб не поспішати і щось не забути. Цій вечірній підготовці до завтрашнього ранку мене навчила моя бабця, вона була мудрою людиною.
Тому, щоб успішно розпочати понеділкування потрібно у неділю запланувати його і внутрішньо настроітись. А ніч, як піч, зладить
Нам гарне понеділкування.
Насправді я люблю голодувати, як не дивно це для когось прозвучить.
На Арійський Новий рік за перші десять днів я здійснила три дні посту. Це були такі радісні дні ! Все проходило так легко! Мабуть в мені проснулась якась дуже давня пам'ять, бо бажання провести таке постування йшло не від розуму, а від усього Єства.
Арії, об'єднуймось ! Приєднуймось до Руху Відновлення
Аріянськоі Традиції Понеділкування !
Творімо Гарні Спільні Справи !!!
Хай Буде Здійсненим !!!

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Олександр Огороднік.
0
Ще не підтримано

Дякую!
Дуже вчасна публікація для мене.
Хочу розпочати понеділкування. В голові крутиться вже місяці зо два.
А відтепер маю енергетичну і духовну підтримку!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зверніть увагу, що виконання відомої рекомендації не їсти після 18-00 щодня вмикає механізм автофагії (клітинного самоочищення), адже від вечері до сніданку проходить 12-15 годин.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре, за арґументовану розповідь про давній, мудрий, український звичай!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

ПОНЕДІЛКУВАННЯ
Як у нас усе добре складається:

- сьогодні - неділя - День Господній, Цифрона 0,

- завтра - понеділок - день "внутрішнього прибирання", ПОНЕДІЛКУВАННЯ: Цифрона 1,
і крім того, припадає на 21-ше число > Цифрона 21 ("... Повна корекція") !!!,

- вівторок буде 22-ге число - день "виконання рішень Дня Господнього": Цифрони 2,
і 22 ("Новий День...") :)

Так що готуюся на 36-годинне очищення-освячення Понеділкуванням. Буду якнайбільше на природі вдихати етер (прану), робити легкі вправи, попивати джерельну воду.

Хто ще, крім вас, Побратими, хто висловлювався?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Дякую, Зірко, що написала про Цифрони!
А іх читаємо двічі: вранці і ввечері ?
Дякую.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Гадаю, Оро, що можна читати Цифрони "до схочу":)
Я тільки спостерегла, що вони співпадають з числами днів нашого Понеділкування.
Читати Живе Слово особливо корисне для живлення духу в ці дні.
Не знаю, як ти, але я читаю Програму Ельф 5 вранці й увечері...
Може Ігор має іншу пропозицію?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Отже, Друзі, понеділкувала 37 годин

Останні дні їла менше ніж звичайно (прибутки знизилися:) це одна з причин, яка підсилила мою волю Понеділкувати).

Їла менше як звичайно: яблука, банани, зелену салату, батат, буряк, порей, петрушку, тримбульку, іншу зелень.

Не знаю, чи це через таку підготовку - відчувала холод (на дворі ~ 20 степенів, сонячно)?

Вдалося компенсувати рідкими молитвами і читанням Джерел і Цифрон ЖС, а також уранці й увечері Програми Ельф 5.

Ходила за джерельною водою кілька разів, разом ~ 6 км цього понеділка - це були мої фізичні "вправи". В тому городчику й сіла читати Гартленд на сонці.

Відчуття: бадьора до пополудня, а під вечір - знесилена. Ноччю відчувала слабість ще гостріше, часто прокидалася (спала навсього ~ 4 години), відчувала потребу попивати чистої води. Чи нормально?

Мала волю зліквідувати у собі "сміття", що теж підтримувало мене на дусі.

Хто може відповісти на мої запитання?
Який досвід у громади?

Дякую заздалегідь!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зірко, так усе й має бути. Організм перелаштувався на режим внутрішнього очищення, але це для нього ще в новинку, тож можуть бути і слабкість, і порушений сон.

З кожним разом понеділкування відбуватиметься все легше і легше. А коли стане звичкою (звичайною справою, звичаєм), то відбуватиметься дуже легко. Так, як це було у наших предків. Для них понеділок був святим днем - чистим і радісним.

Зірка Вітошинська каже:
Відчуття: бадьора до пополудня, а під вечір - знесилена. Ноччю відчувала слабість ще гостріше, часто прокидалася (спала навсього ~ 4 години), відчувала потребу попивати чистої води. Чи нормально?
Мала волю зліквідувати у собі "сміття", що теж підтримувало мене на дусі.
Хто може відповісти на мої запитання?
Який досвід у громади?
Дякую заздалегідь!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Хто ще понеділкував?

У мене все відбулося доволі гладко. Позаминулого понеділка боліла голова під вечір, а цього разу - все спокійно. Хоча сон був менш глибокий, ніж зазвичай.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

До речі, слова "голод" і "холод" мають спільне походження. Їхній спільний сенс - нестача енергоживлення.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Страшенно цікаво, Ігоре!
Де більше можна про це довідатися?

Ігор Каганець каже:
До речі, слова "голод" і "холод" мають спільне походження. Їхній спільний сенс - нестача енергоживлення.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Треба пошукати. Проте фонетична і змістовна подібність очевидна.

Зірка Вітошинська каже:
Страшенно цікаво, Ігоре!
Де більше можна про це довідатися?

Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">До речі, слова "голод" і "холод" мають спільне походження. Їхній спільний сенс - нестача енергоживлення.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, ось, що подає http://sum.in.ua/s/kholod (майже вкінці першого абзацу):

Холод і (та) голод; Голод і (та) холод — стан цілковитої незабезпеченості, злиднів. Отак жив Чіпка, ріс, виростав у голоді та в холоді, у злиднях та недостачах (Панас Мирний, I, 1949, 147);

Але це ще не спільне походження самих слів, а понятійне...

Ігор Каганець каже:
До речі, слова "голод" і "холод" мають спільне походження. Їхній спільний сенс - нестача енергоживлення.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олександр Огороднік.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вітаю всіх, хто понеділкував, та тих хто ще не наважився.
Здійснилося, сталося, теж понеділкував - враження незабутні.
Морально готувався з неділі. Вечеряв зелениною десь о 6 вечора.
Зранку прочитав ЖС, зробив легку розминку.
Істи захотілося десь аж після обіду.
До обіду слідкував за тим, щоб не кинути в рота щось за звичкою,
а після обіду щоб не з'їсти щось навмисно.
Насилу дочекався вечора, щоб лягти спати. Робота не клеїлась зовсім.
Переживав чи засну, але на диво заснув легко десь о 10 і спав добре аж до ранку.
Води випив неймовірно багато. Куди вона тільки поділася.
Але саме неймовірне почалося зранку: прокинувся абсолютно без відчуття голоду, бадьорий! І навіть вагався чи з'їсти що-небудь.
Вівторок пройшов дуже інтенсивно: переробив купу роботи і не втомився.

Рекомендую.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Сьогодні - моє друге Понеділкування.
Останніми днями попивала джерельної води.
Вчора-в неділю ходила 6 км, порядкувала кімнату, полагодила масу справ. Повечеряла ківі-яблуками перед 18.00. На жаль почала читати вечірню Ельф-5 після 21.00, а лягла ~ о 22 30!

На відміну від першого (див. вище), пополудень і вечір пройшли легше, як це передбачав (вище) Ігор. Була бадьоріша й веселіша.

Але ніч супроводжувалася неприємностями: корчі в ногах, і майже цілковите безсоння... Запитую себе, чи не через те, що в неділю пила сироватку кислого молока? Хоча знаю, що корчі переважно породжує брак калію й магнію...

І все таки, почуваюся так, що вже перетягнула цього (другого разу) від 37 до 40 годин (а зараз беруся приготувати смусі з помаранчою, буряком, яблуками й ріпою :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Віктор Макаренко поділився своїм досвідом:

http://www.ar25.org/comment/52763#comment-52763

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Понеділкував 28 травня 2018 після тривалої перерви. Останній раз їв у неділю ввечері, потім - у вівторок зранку. Ніякого дискомфорту протягом понеділка не відчував - легке почуття голоду. Воду пив. Ввечері пробігся, трохи підтягнувся. Втратив ваги біля 200 грам. Маю зайву вагу (в порівнянні зі своєю спортивною) 5-7 кг. Поки не сироїд, хоча м'яса не вживаю багато років, рибу - дуже рідко.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Вікторе! А чи родина допомогла-підтримувала, чи ненавмисно "спокушала" тебе, в часі перекусок?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Так "спокушали", їли при мені, пахтіли... А я тримався.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вітаю! А що, власно, допомогло тобі «триматися», про що ти думав ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Ні про що не думав :). Працював!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, я теж відчула, що коли зосередитися над зайняттям - все легше проходить!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Довкілля: зауважила цього понеділка, що люди мені усміхаються, машини перепускають частіше, навіть, коли зупиняюся я...

Чи тому, що я цього разу сумливіше підійшла до Понеділкування - радіючи, що очищаюся, чи то завдяки Матриці-Програмі Ельф-5 - у кожному разі "факт залишається фактом"...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вочевидь, ти піднялася у ще кращий простір подій. Вітаю!

Зірка Вітошинська каже:
Довкілля: зауважила цього понеділка, що люди мені усміхаються, машини перепускають частіше, навіть, коли зупиняюся я...
Чи тому, що я цього разу сумливіше підійшла до Понеділкування - радіючи, що очищаюся, чи то завдяки Матриці-Програмі Ельф-5 - у кожному разі "факт залишається фактом"...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олександр Огороднік.
0
Ще не підтримано

Радіймо!

Так насправді другий раз було набагато краще.
Ніякого дискомфорту. У вівторок, як і минулого разу, підйом енергії, гарний настрій.

-----------
Трішки не в тему.., але не можу знайти на сайті публікацію про сонячний тепловий колектор. Хто пам'ятає - поділіться будь-ласка посиланням.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Одна тільки я, "біла ворона", серед вас...
Не понеділкую і з великим задоволенням п'ю каву.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Радіймо, арії !

Я постувала трохи більше 36 годин (взяла з запасом, щоб було надійніше).
Мені подобається постування тим, що є можливість присвятити час справам не відволікаючись. Якщо захотілось їсти - проковтнула слину і сказала своєму тілу: ось ти поїв, працюй далі. Це я колись давно придумала, коли ще голодувала, а не постувала. Піст пройшов, як завжди спокійно. Після посту відчуття легкості, настрій чудовий.Одне погано - втрачаю вагу, якої і так мало.Зате з легкістю роблю тибетські вправи і всім раджу, не пожлкуєте! Буде велика користь! Тільки спробуйте - не захочете втратити те гарне відчуття після виконання вправ. Особливо гарна п'ята, остання вправа ! Після якої "хребет співає",
все тіло стає легким і радісним! Можете розпочати з виконання кожної вправи тричі, поступово додаючи ( без фанатизму, слухайте свій організм) , щоб відчували себе в позитиві.
На сайті НО є ці вправи. Один комплекс називається " Тибетська гормональна гімнастика", а другий- "Око відродження" , або " п'ять тибетських перлин".

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Олександр Огороднік.
0
Ще не підтримано

Радіймо Арії!

Це вже в мене 4 понеділок.
Вже входить в звичку!

Раніше не міг зрозуміти, як люди понеділкують все життя?
Тепер усвідомлюю: людина має надзвичайну здатність до адаптації.
Ще трохи і голодування буде в зоні комфорту, і це перетвориться на
звичку, яку організм буде вимагати на автоматі.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Я також понеділкував. Ще важкувато, проте цього разу очікував понеділка з радістю, і все пройшло легше, ніж минулого разу.

Думаю, що для отримання результатів треба, щоб понеділкування увійшло у звичку - так, як це було у аріїв попереднього циклу. На вироблення звички може піти кілька місяців, а може й рік.

Коли справа стає звичною, то вона робиться легко, майже без зусиль.

Звичай - це система звичок.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

3-тє і 4-те Понеділкування для мене теж проходили все легше.
На мойому календарі воно вже зазначене як щотижнева подія, відповідно готуюся до неї напередодні.
Радію щоразу, що буду очищатися, а також тому, що це, підготовка до загадкового праноїдства ☺

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Це вже моє 6-те Понеділкування.
Правда, сьогодні особливий день: 25-те місяця!
До того ж, внесла новинку: майже не п'ю (води:)) все легко, приємно...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

За нами світ !

ПОНЕДІЛКУВАННЯ перекочувало і до Америки, а звіти і в західню Європу.

У Франції науковці, артисти, інтелектуали зібрали підписи, розгорнулася пресова кампанія під гаслом "lundi vert" (зелений понеділок)...

500 з них заявили почати дотримуватися його для свого здоровля і екології планети.

Це коли ПРИРОДА "радить" невігласам познайомитися з ПРАВою... :)

https://www.lemonde.fr/idees/article/2019/01/02/l-appel-des-500-pour-un-lundi-vert-nous-nous-engageons-a-remplacer-la-viande-et-le-poisson-chaque-lundi_5404460_3232.html

https://www.sciencesetavenir.fr/nutrition/aliments/une-campagne-pour-un-lundi-sans-viande-ni-poisson_130587

Невідомо, яким шляхом усі ті знання до них доходять, але ясне одне: наша спільнота НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ - на ПРАВильній дорозі, з повною відповідальністю !

А світ, який за нами йде, це підтвержує !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Додаткова весела побічна дія:

поширення понеділкування не тільки мирно змінить економіку, екологію й т.п.,

але й автоматично знищить (обдере) паразитів, та їхніх московських очільників :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав гарне озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!