Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найнахабніша брехня Сталіна про сите і заможне життя народу в СРСР

Світ:

Міфи радянської пропаганди.


«Сталина очень заботило мнение о нем потомков, он хотел войти в историю как образцовый вождь. По этой причине он уничтожил всех свидетелей и исполнителей своих преступлений. В глазах всего мира он хотел выглядеть мудрым, справедливым, преисполненным ума и доброты».

(Серго Берія, 2000 р.)



Сталіну не вдалося знищити усіх свідків та виконавців своїх злочинів – перешкодила війна. Але він завжди про них пам’ятав і на Ялтинській конференції, користуючись депресивним станом Рузвельта, Сталіну вдалося протягнути рішення про повернення усіх переміщених з СРСР під час війни осіб знову до СРСР. До складу цього контингенту входили військовополонені; робітники, які добровільно чи по мобілізації виїхали на роботу в Німеччину та країни Осі; громадяни, які покинули батьківщину разом з відступаючими німецькими військами.

До початку німецько-радянської війни (1941-1945) радянській пропаганді досить успішно вдавалося приховувати найстрашніший злочин ХХ століття – штучний Голодомор, організований більшовицьким керівництвом в Україні і який спричинив багатомільйонні жертви нашого народу. В цьому Сталіну і ВКП(б) дуже допомогли Франклін Рузвельт і його Адміністрація, нашпигована агентурою ІНО НКВС та Розвідуправління. Також свій внесок в заперечення Голодомору додали і американські комуністи, що знаходилися на утриманні Комінтерну та радянських спецслужб.

Головною метою, яку переслідував Сталін і більшовицьке керівництво при поверненні переміщених осіб в СРСР, було отримати робочу силу, яку звинувативши у «зраді батьківщини» направити в табори ГУЛАГу для рабського використання, і знищити усіх свідків Голодомору!

***

Як свідчить Серго Берія, «У 1952 році країна перебувала на межі війни. Завдання Центрального Комітету стали зовсім зрозумілі: ми готуємося до третьої світової війни, і це буде ядерна війна. Були мобілізовані всі ресурси країни… Наш військовий бюджет продовжував зростати. У країні фактично був голод, але Центральний Комітет у 1950 році наказав створити величезні стратегічні резерви. Всі консерви, які ми виробляли, відправлялися на склади. Сталін з наполегливістю маніяка акумулював ці запаси».

В цей же час радянською пропагандою була розроблена і здійснена грандіозна пропагандистська спецоперація – випуск «Книги о вкусной и здоровой пище» (1952 р.).

Ця книга повинна була закріпити в пам’яті поколінь міф про сите і заможне життя радянського народу під керівництвом Сталіна і Комуністичної партії!


Видання було великого формату, обсягом більше 400 сторінок, в твердій палітурці.



[Навіть сьогодні, коли магазини та ринки наповнені продуктами, в тому числі і іноземного виробництва, ви не знайдете багато з того, що описано в книзі! – В. Ф.]


Сталін помер, але найнахабніша брехня його продовжувала жити і поширюватися!

Видана вперше у 1952 році, "Книга о вкусной и здоровой пище" перевидавалася у 1953, 1954, 1955, 1961 і 1963 роках. Загальний наклад книги склав 3,5 мільйонів примірників.



У 1964 році книга була знову перевидана накладом в 900 тисяч примірників.

Цю книгу я пам’ятаю з дитинства. Видання 1953 року стояло на книжковій полиці, але книгу дуже мало коли брали в руки. Причина проста – описані в ній страви приготувати було ні з чого!  

Пам’ятаю довгі черги за продуктами і номери, що писали крейдою на одязі. Ми жили в комунальній квартирі і я був єдиною дитиною в цій спільноті. Сусіди брали мене в чергу і говорили продавцю: «Я з дитиною», щоб отримати більше продуктів, ніж на одну людину.

В нашій сім'ї книга 1953 року не збереглася, а видання 1964 року збереглося в сім’ї моєї дружини і з нього я зробив фотографії для блогу.


Наші інтереси: 

Знати все про комуністичну пропаганду і породжені нею міфи про «щасливе життя» в СРСР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Важливим моментом є те, що ГОЛОД був в СРСР у 1932-1933-му і у 1947-му, тобто в часи правління комуністичної номенклатури і, зокрема, правління Лазаря Кагановича в Україні.

Під час тимчасової окупації України військами Третього Райху, у 1941-1944 рр., людям жилося важко, але голоду на окупованих теренах не було!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

У п'ятидесяті роки моя родина харчувалась вкрай бідно і примітивно, але зазначена вище книга у нас була. Вона ніби давала нам надію на краще майбутнє.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Публікація викликала увагу пана Віктора Нокіда, який повідомив мені цінну інформацію, що вперше "Книга о вкусной и здоровой пище" була випущена в СРСР у 1939 році.

Пан Віктор не тільки повідомив мене про наявність такого видання, але і дав посилання по якому я завантажив цю книгу у форматі *pdf. Щиро вдячний пану Віктору за увагу і інформацію.

Як повідомляється у передмові:

"По указанию тов. А. И. Микояна редакция газеты "Пищевая индустрия" выпускает "Книгу о вкусной и здоровой пище" - первую в Советском Союзе большую поваренную книгу, рассчитанную на самые широкие слои населения".

В редакційній статті "К СОЦИАЛИСТИЧЕСКОМУ ИЗОБИЛИЮ" стверджується:

"Проблема питания - одна из основных проблем человеческой культуры. Правильное питание является важнейшим фактором здоровья. [...]

Капиталистический мир, с его делением людей на богатых и бедных, на сытых и голодных, беспомощен в разрешении проблемы питания народа. Голод и недоедание - мрачные спутники капитализма. [...] Быть сытыми - вот о чем мечтают миллионы людей. [...]

Только в Советском Союзе, в стране победившего социализма, проблема питания, как и все другие проблемы человеческой культуры, успешно разрешается. На нашей родине нет голодных, нет недоедания и нищеты, у гражданина Страны Советов нет тревоги о завтрашнем дне.

"Чтобы можно было жить хорошо и весело, - говорил товарищ Сталин, - необходимо, чтобы блага политической свободы дополнялись благами материальными. Характерная особенность нашей революции состоит в том, что она дала народу не только свободу, но и материальные блага, но и возможность зажиточной и культурной жизни".

Большевистская партия, советское правительство, великий вождь народов товарищ Сталин уверенно ведут корабль Страны Советов к сверкающим вершинам коммунизма, к еще более радостной и счастливой жизни всех народов, к социалистическому изобилию!"
***

Книга була випущена великим форматом (72х110 1/16), обсягом 436 стор. (27 1/4 друк. арк), накладом 100 тисяч примірників.

ПИЩЕПРОМИЗДАТ
Москва 1939 Ленинград

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Таким чином документально встановлено, що найнахабніша брехня Сталіна про "сите і заможне життя народу в СРСР" була запушена в світ у 1939 році, як пропагандистська спецоперація по запереченню Голодомору!

Характерно, що ця книга готувалася одночасно з "Кратким курсом истории ВКП(б)" - сталінською фальсифікованою версією історії більшовицької партії, що побачила світ у 1938 році.

(Згідно вихідних даних "Книга о вкусной и здоровой пище" була здана в набір 20 жовтня 1938 року, підписана до друку 25 липня 1939 року.)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Важливим моментом є те, що ГОЛОД був в СРСР у 1932-1933-му і у 1947-му, тобто в часи правління комуністичної номенклатури і, зокрема, правління Лазаря Кагановича в Україні.

Під час тимчасової окупації України військами Третього Райху, у 1941-1944 рр., людям жилося важко, але голоду на окупованих теренах не було!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!