Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 17
  • Переглядів: 17

Статуя Свободи є уособленням аріянської ідеї вільної людини і вільного громадянського суспільства

Категорія:

Ця символіка з’явилася майже одночасно у Нью-Йорку і Львові. Це не просто символ свободи. Це зображення боголюдини, яка несе людству світло істинних, божественних знань: «І пізнаєте істину, і істина визволить вас» (Іван 8.32).

180506statuyasvobody.jpg

Статуя Свободи у Нью-Йорку
Статуя Свободи у Нью-Йорку

Статуя Свободи у Львові

Скульптурна композиція «Ощадність. Рільництво. Промисловість» з’явилася на приміщенні Галицької ощадної каси (сьогодні – Музей етнографії та художнього промислу, Львів, проспект Свободи, 15) у 1891 році. Тоді у Галичині високо цінувалась така якість, як ощадність, а тому під Галицьку ощадну касу віддали одну з найкрасивіших будівель старого Львова.

Статуя Свободи у Львові
Статуя Свободи у Львові

Автор львівської статуї – відомий скульптор Леонард Марконі. Власне львівська Пані Ощадність мали би берегти кошти, споглядати за їх, як кажуть сьогодні, цільовим використанням, примножувати та слідкувати за ними. Двоє чоловіків, яких вона міцно обіймає, символізують промисловість і рільництво – дві галузі, що приносять прибуток – пояснює Львівський портал. На думку істориків, сім променів «корони» скульптури вказують на 7 континентів (хоча насправді їх 6. – І. К.) і свободу у фінансах та політиці – додає ZIK.UA

Схожість символізму цієї композиції до постулатів американського капіталізму та зовнішня схожість львівської Ощадності до американської Статуї Свободи породили багато ідей щодо походження цієї скульптури. Подейкували, що Фредерік Бартольді (батько американської Статуї Свободи) вкрав у Марконі ідею. Втім історія все-таки довела, що символ Америки з’явився на 5 років раніше львівської статуї. Водночас і доказів, що Леонард Марконі створював львівську композицію за прикладом Бартольді, теж нема, хоча схожість цих скульптур помічають усі історики-скульптори.

Статуя Свободи у Нью-Йорку

Американська Ста́туя Свобо́ди (англ. Statue of Liberty, повна назва – Свобо́да, що ося́ює світ, англ. Liberty Enlightening the World) – національний пам'ятник США, символ свободи, демократії та справедливості. Це одна з найзнаменитіших скульптур в США та у світі, часто звана «символом Нью-Йорка і США», «символом свободи і демократії», «Леді Свобода». Це подарунок французьких громадян до сторіччя проголошення незалежності США, яке відбулося 4 липня 1776 року. Статую було змонтовано на острові Свободи у Нью-Йорку 28 жовтня 1886 року. Існує версія, що французький скульптор Фредерік Огюст Бартольді зобразив у цій своїй статуї Ізіду – доньку бога Ра, богиню мудрості, плодючості і достатку, безсмертну «доньку Божу».

Статуя Свободи у Парижі

У Франції в Парижі на західному краю Лебединого острова встановлена зменшена копія Статуї Свободи (оригінал – 46 м, паризька копія – 11,5 м), подарована Парижу в 1889 році американцями на подяку французам за оригінал. Статуя повернена в напрямі нью-йоркської статуї, в лівій руці вона тримає табличку з написом «IV Juillet 1776 = XIV Juillet 1789» – датами, що позначають відповідно День незалежності США і День взяття Бастилії.

Аріянська символіка Статуї Свободи

Сім променів у короні Статуї Свободи означають гармонію (7 основних нот, 7 кольорів райдуги, 7 чакр, 7 чудес світу, 7 небес, чарівні «семимильні чоботи» тощо).

Статуя Свободи (Нью-Йорк, США)
Статуя Свободи (Нью-Йорк, США)

У короні американської Свободи розташовано 25 вікон, які символізують земні коштовні камені і небесні промені, що освітлюють світ. В арійській традиції число 25 символізує боголюдську реалізацію, перемогу, гармонію (2+5=7), оновлення (воскресіння), омолодження і безсмертя. Найпотужніші лікувальні настої традиційно робили з 25-ти компонентів, цьому числу відповідає найсильніша 25-та цифрона технології самозцілення «Живе Слово». 25 – це число Ісуса Хреста, який народився 25 грудня 1 року до н.е., а воскрес 25 березня 31 року. 25 грудня – Різдво нового Сонця.

Факел в руці означає світло божественних знань – згідно з заповіддю Ісуса Хреста «Хай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачачи ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небесах» (Матвій 5.16).

У лівій руці – таблиця або книга з написом на обкладинці «JULY IV MDCCLXXVI» («4 липня 1776») – дата підписання Декларації Незалежності. В аріянській традиції апостоли та інші святі завжди зображуються з книгами – символом знань.

Апостоли в базиліці Хреста Спаса, побудованій аріянським королем готів Теодориком (Північна Італія, Равенна, 504 р.) Аріянські святі завжди зображуються з книгами – символом знань.
Апостоли в базиліці Хреста Спаса, побудованій аріянським королем готів Теодориком (Північна Італія, Равенна, 504 р.) Аріянські святі завжди зображуються з книгами – символом знань.

Одна нога «Свободи» стоїть на розбитих оковах, що означає звільнення з фізичної і духовної неволі.

Кінець 19 століття, коли була споруджена статуя Свободи, був часом поширення в США ідей аріянства. Найавторитетнішим духовним лідером США тоді був (і залишається донині)  Ральф Во́лдо Е́мерсон (англ. Ralph Waldo Emerson, 25 травня 1803, Бостон — 27 квітня 1882, Конкорд) — аріянський священик, духовний батько американської нації, натхненник філософії успіху. Його цитують Наполеон Гілл, Браян Трейсі, Дональд Трамп і багато інших прихильників позитивного мислення.

Таким чином Статуя Свободи є уособленням аріянської ідеї вільної людини і вільного громадянського суспільства. Фактично, це зображення боголюдини, яка несе людству світло істинних, божественних знань.

Продовження: Статуя Свободи чи Статуя Волі? – виправлення імен

Українська Статуя Свободи має те ж саме значення. Її додаткова ідея полягає в тому, що Світло божественних знань є джерелом матеріального достатку, яке твориться у рільництві та промисловості.  

Борогодиця Марія з Ісусом Хрестом дружно вітають нас арійським салютом! Радіймо, арії!
Ісус зображений з книгою в руках, що є характерною ознакою аріянства – релігії знань.
Статуя в селі Лісний Хлібичин Коломийського району Івано-Франківської області (фото SD.ORG.UA).

Довідка

Аріянством називається первинне хрестиянство (аріохрестиянство) – вчення Ісуса Хреста. Зокрема, аріянською була перша хрестиянська держава – Римська імперія за імператора Костянтина Великого та його наступників. Проте аріянство існувало значно раніше, принаймні від початку Арійського циклу (з середини 6 тисячоліття до н.е.) – як світоглядно-релігійна система аріїв (шляхетних). Ісус Хрестос оновив аріянство і підніс його на вищий рівень. Одним із свідчень цього є те, що дві головні заповіді аріянства існували до Ісуса Хреста.    

Найбільшого поширення аріянство досягнуло під час експансії готів, які опанували простір від Каспію до Іспанії і Північної Африки. Надзавданням завойовницьких походів Володимира Великого було відновлення аріянської імперії Аттили.  

Реформація, започаткована 500 років тому Мартіном Лютером, привела до появи та бурхливого розвитку лютеранства, кальвінізму та інших течій іудохристиянства. При цьому відбувся сплеск аріянства, відомого також під назвами социніанство, антитринітаріанство, унітаріанство. Проте якщо сьогодні хтось захоче долучитися до аріянської церкви, він нічого не знайде. «Аріянської церкви» не існує.

Як сталося, що первинне вчення Ісуса Хреста, основане на 5-тисячолітній арійській традиції, безслідно зникло? Хіба це можливо?  

Насправді аріянство існує. Оскільки в Європі, починаючи з 17 століття, відкрите визнання аріянства несло загрозу переслідувань і навіть фізичного знищення (в Англії кримінальне переслідування аріян-унітаріїв було скасоване тільки у 1813 році), аріянство перемістилося в США і реалізувалося у двох формах.

По-перше, у вигляді унітаріанських церков. Вони не мають єдиної організації і віровчення, а являють собою асоціацію громад з різноманітними філософськими і релігійними поглядами. З середовища унітаріїв вийшли 5 президентів США: Джон Адамс (другий президент США), Томас Джефферсон (третій президент США), Джон Квінсі Адамс, Міллард Філлмор, Вільям Говард Тафт.

По-друге, сучасне аріянство реалізується у вигляді філософії успіху, позитивного мислення, бізнес-психології, руху за самовдосконалення, особисте зростання, самодопомогу, самозцілення. Ця «нецерковна» форма діяльності здійснюється у вигляді лекцій, семінарів з розвитку лідерства, творчості, раціонального мислення, бізнес-тренінгів, клубів, шляхом індивідуальної самоосвіти тощо. Представниками цього напрямку є Ральф Емерсон, Джемс Аллен, Чарльз ГанелНаполеон Гіл, Луїза Гей, Лі Керрол, Джон Кехо, Браян Трейсі та багато інших.

Докладніше: Куди поділося аріянство? Воно вийшло з простору боротьби і гарно почувається у вищих просторах

Наші інтереси: 

Пізнаємо аріянську символіку. Статуя Свободи цікава ще й тим, що водночас символізує постіндустріальне суспільство. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Глибока аналіза, Ігоре, ти відповів на мої запитання !
"Пазол" аріянства все чіткіше поповнюється ☺ !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Глибока аналіза, Ігоре, ти відповів на мої запитання !
"Пазол" аріянства все чіткіше поповнюється ☺ !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Блискучий аналіз із зануренням у минуле і майбутнє!

Друже Ігоре, респект!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Типовий пам'ятник,що символізує перемогу матеріального над Божим.Гасло "Ощадність. Рільництво. Промисловість" це підтверджує; "стать" статуї також говорить про це...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Символіка багатоаспектна. Кожен її може трактувати по-своєму, в залежності від того, з чим він резонує. Читаючи символіку, кожен читає себе.

Тому Статуя Свободи для одних - символ вільної творчості, для інших - рахунок в Ощадкасі. Кожному своє.

Явсе Світ каже:
Типовий пам'ятник,що символізує перемогу матеріального над Божим.Гасло "Ощадність. Рільництво. Промисловість" це підтверджує; "стать" статуї також говорить про це...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Для тих,хто творить символіку,і для тих,кому служить "маяком" вона однозначна.А багатоаспектність це для тих,хто грається в Що Де Коли...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Коли на НО з'являється будь-який матеріал, що стосується США, то я безпомильно передбачаю появу певних коментарів.

Така собі гра в політичний тоталізатор.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Та ж сама ситуація Друже.Теж здогадуюся навіть не на крок,а на два вперед,що і як буде коментуватися і куди буде схилятися думка...іноді навіть трохи скучно,хоча,деякі факти є цікавими для такого любителя як я...

А щоб гра була цікавішою,то потрібно не спішити із висновками стосовно певних історичних подій,що стосуються США,бо Правда і так проб'ється...Ну а на рахунок символів можна і погратися у "багатоаспектність"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Подробиці про реставрацію львівської скульптури передає Андрій Юрків http://tvoemisto.tv/news/lvivsku_statuyu_svobody_vidkryly_pislya_restavratsii_foto_video_83377.html

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !