Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Запрошуємо активістів до створення пілотних представництв Центру стартап-культури ГАРТЛЕНД!

Успішне формування Центру стартап-культури ГАРТЛЕНД потребує одночасного заснування регіональних осередків. Запрошую активних членів нашої спільноти взяти участь у створенні представництв і філій.

180406siyach-3nasinnyahoroshogogromadyanstvarokfeller-centr.jpg

Насіння хорошого громадянства (Рокфеллер-центр, Нью-Йорк)
Насіння хорошого громадянства (Рокфеллер-центр, Нью-Йорк)

Як ми вже з’ясували, стартап (зерно, початок) – це соціальний організм, спроможний до самостійного зростання і розмноження. Його основою є дуже ефективна інформаційна модель – настільки ефективна, що її із задоволенням запозичують і застосовують усі бажаючі.

Основою цієї моделі є чітка система правил (статут), яку легко зрозуміти, засвоїти і реалізувати. Якщо наш проект виробить таку систему правил, то Центр стартап-культури ГАРТЛЕНД зможе швидко перетворитися на цілу мережу обласних, районних і місцевих осередків стартап-культури.

Для випрацювання спроможності нашого Центру множитися, потрібно створити кілька пілотних проектів. Запрошую активних членів нашої спільноти взяти участь у створенні місцевих експериментальних представництв і філій.

Якими якостями має володіти засновник такого представництва?

Це випливає з місії Центру і його мережі – формування зародків нової, постіндустріальної цивілізації. Для цього треба зосередитися на трьох головних завданнях нашого стартапу:

1. Генерування Світла – позитивної інформації та енергії, які гармонізують людину і суспільство, оздоровлюють, надихають, підносять у простір позитивних подій і дають людині щастя самореалізації.

2. Формування середовища однодумців, зацікавлених в індивідуальному і колективному розвитку. Груповий розвиток дає великі переваги, оскільки створює нову системну якість: «Де двоє або троє зібрані в Моє ім'я, там Я серед них» (Матвій 18.20). Сила групи ще й у тому, що коли хтось із її членів переживає спад, то інші, перебуваючи на підйомі, спроможні його підтримати і підняти вгору.

3. Створення умов для формування спеціалізованих стартапів: навчання стартап-культурі, допомога у розробці економічної моделі, знайомства з потенційними інвесторами, обмін досвідом між «сіячами» (стартаперами) тощо.   

Звідси три вимоги до засновників-керівників представництв і філій ЦСК «Гартленд»:

1. Досвід самозцілення Живим Словом, перебування у гармонійному просторі подій.

2. Досвід просування інформації про здоровий спосіб життя хоча б у найближчому оточенні.

3. Бажання брати участь у розробці статуту (системи принципів і правил) ЦСК «Гартленд» та його практичній перевірці в роботі своєї філії.  

Представництва підтримуватимуться Центром «Гартленд», зокрема, за допомогою порталу «Народний Оглядач», журналу «Гартленд» та телеканалу Intermarium.TV.

В ідеалі осередок має перейти на економічну самодостатність і мати досить ресурсів для розвитку, зокрема для здійснення власних авторських програм.

Хто бажає взяти участь у програмі створення представництв – пишіть тут у коментарях або мені приватно. Представництва можуть створюватися в будь-яких населених пунктах України і всього світу: головне, щоб там були зацікавлені українці. 

Продовження: Створюємо місцеві представництва Центру стартап-культури Гартленд (опитування)

Наші інтереси: 

Сіємо зерно нового світу! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую за запрошення, хоч я трошки була зайнята іншим і не стежила за розвитком подій на НО.
Треба доганяти, щоб зрозуміти в чому річ. Вибачайте, друзі!
Поділюсь чимось іншим і не кажіть, що не в тему!
Я відстежую події свого життя і хочу сказати те, що
пригодиться для всіх.
Ми самопрограмуємось! Кожне слово, яке кажемо комусь- надалі ми виконуємо цю роль. Тому замовити можна все!
І інша людина, яка щось робить те, що не подобається тобі, то це є дзеркало твоїх дій по відношенню до інших. Навколо нас творчі енергії, треба зрозуміти .. Ось такий прогрес, що думки реалізуються, якщо перебуваємо у відповідному стані. У мене реалізується через добу , хоч не завжди те, що треба. Треба вчитись володіти собою- це найголовніше зараз. На запитання приходять відповіді, треба вчитись читати навколишній простір. Я запитала яка правильна назва України? Мені показали руку, що несла корону. Тепер я думаю, а чому корона не на голові?

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Іван Закала.
0
Ще не підтримано

Чи може бути стартапом родина? Я би хотів до стартапу долучити, спочатку, найрідніших моїх людей, тобто родичів.

Так співпало, що в мене народився вже другий внук та й зараз я працюю над книжкою "Родинне дерево для внуків" і займаюся пошуком родичів по всьому світу.

Список родин які мене цікавлять: Закалів, Ковалів, Шкоропадів, Брунців, Літеплів, Романів, Білецьких, Полосьмаків, Стадницьких, Лаків, Курачів, Войтановичів, Мердухів, Легоцьких, Венгерів, Салабаїв, Пирогів, Стрілок, Клевців.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, засновниками стартапу можуть бути родичі. Важливо, щоб вони поділяли ідею стартапу.

Тому для початку треба сформулювати ідею стартапу, зокрема його місію (сенс існування, призначення) і його мету (критерії руху в правильному напрямку).

Для формулювання ідеї стартапу треба написати блоговий запис з тегом "Ідеї". У коментарях до нього має відбутися обговорення ідеї та її уточнення.

Якщо ідея визріла, тоді можна формувати організацію, тобто переходити до етапу "Проект". Для обговорення проекту треба позначити публікацію тегом "Проект".

Стартап - це вища фаза розвитку проекту, коли твориться організація з настільки ефективною моделлю, що ці організація (соціальний організм) починає швидко рости і множитися, а її модель запозичують всі бажаючі.

Іван Закала каже:
Чи може бути стартапом родина? Я би хотів до стартапу долучити, спочатку, найрідніших моїх людей, тобто родичів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Закала.
0
Ще не підтримано

Я спочатку хочу сформувати родинні демоси для формування середовища однодумців і зацікавлених в індивідуальному і колективному розвитку. Для цього відбираю в кожній родині родича який підтримує і поділяє ідеї "НО". Коли буде створено декілька демосів і вони активно почнуть діяти тоді ідеї стартапів самі зявляться.

Зображення користувача Микола Білецький.
0
Ще не підтримано

Вітаю Іван !

Моя родина Білецьких за словами діда прийшла на Закарпаття разом з оточенням князя Федора Корятовича десь з великої України, а родина жінки по материнській лінії це Закаляки з Бібрки, її дідо Стах за Польщі якийсь час був бурмістром у Бібрці.За батьком родина жінки це Ковалі з Дунаївців на Хмельниччині. Можливо наші роди десь перетиналися, отож Радіймо!

Зображення користувача Іван Закала.
0
Ще не підтримано

Вітаю пане Миколо!
Маю сватів із Закарпаття родину Клевців! Маю швагра Білецького Євгена та сусід за вуличним прізвищем Бідецький. Можливо наші роди десь дійсно перетиналися, отож Радіймо!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Я знайомий з родиною Ковалів, які живуть у Чернівцях вже кілька поколінь і тісно спілкуюся з ними.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нам зараз потрібно сформувати базові знання і ключові правила, необхідні для успішного творення будь-яких спеціалізованих стартапів. Це те, що ми називаємо стартап-культурою.

На мою думку, компонентами цієї культури мають бути:

1. Статут Центру стартап-культури, тобто правила його діяльності.

2. Сукупність знань про науку стартапів (теорія, практичний досвід, яскраві приклади) у вигляді текстів, відео та аудіо.

3. Покрокова інструкція для створення осередку стартап-культури.

Тобто ми створюємо впорядковані середовища (спільноти) для засвоєння знань і знайомств з однодумцями.

Після того, як буде сформоване середовище, у ньому можна буде відносно легко створювати будь-які спеціалізовані стартапи.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Необхідно розписати правила взаємовідносин між гілками керівництва. Як мінімум затійник - головний, наукова чатина, казначей. В ідеалі було би задіяти ще й правника. Я звернув увагу на будинкові і вуличні самоорганізації населення шляхом повідомлення. Ця процедура відома і зрозуміла. Далі накладаю структуру демоса він же стартап. До стартапу можна відносити і культуру, оздоровення, харчування з вирощуванням їжиі і виготовлення продукції або полу фабрикатів,енергетична альтернатива, комп'ютерні технології.. Такі проекти можна впроваджувати за місцем проживання.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ми зараз створюємо філії. Тут ніяких "гілок" нема - всім керує директор філії.

Володимир Світлий каже:
Необхідно розписати правила взаємовідносин між гілками керівництва. Як мінімум затійник - головний, наукова чатина, казначей. В ідеалі було би задіяти ще й правника. Я звернув увагу на будинкові і вуличні самоорганізації населення шляхом повідомлення. Ця процедура відома і зрозуміла. Далі накладаю структуру демоса він же стартап. До стартапу можна відносити і культуру, оздоровення, харчування з вирощуванням їжиі і виготовлення продукції або полу фабрикатів,енергетична альтернатива, комп'ютерні технології.. Такі проекти можна впроваджувати за місцем проживання.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Директор філії керує чим? Функції директора. Вимоги які мають бути до директора приблизно зрозумілі.Надалі це творець чи виконавець? Якщо творець то крім стартапу може створювати структуру (в НО описані варіанти). Якщо виконавець(виконавчий директор) то це обмежена в правах людина на посаді. Творити навряд-чи зможе.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Директор філії створює місцеву спільноту прихильників стартап-культури і разом з іншими філіями формує:

- статут Центру стартап-культури Гартленд;
- корпус базових знань;
- покрокову інструкцію.

Володимир Світлий каже:
Директор філії керує чим? Функції директора. Вимоги які мають бути до директора приблизно зрозумілі.Надалі це творець чи виконавець? Якщо творець то крім стартапу може створювати структуру (в НО описані варіанти). Якщо виконавець(виконавчий директор) то це обмежена в правах людина на посаді. Творити навряд-чи зможе.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Заробляти можна тільки трьома способами: 1. Надавати послуги за які платять; 2. Виробляти товар який продають; 3. Перепродувати вироблений товар за вищою ціною. Інші способи - це обман і крадіжка мають неприйнятно кримінальний характер. Який з трьох вказаних способів має реалізовувати стартап? Більшість людей витрачають весь свій вільний час щоб прогодувати сім'ю. Хто це буде реалізовувати і як?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Філії працюватимуть за тією ж моделлю, що й "Народний Оглядач" - на основі економіки дарування.

На перших порах витрат у філій майже не буде, хіба що раз на тиждень орендувати приміщення для зустрічей, хоча про це можна домовитись на безплатній основі або зустрічатися на природі.

Інформаційна підтримка - публікації на НО, журнал Гартленд, сайт філії - відбувається за рахунок Центру.

Володимир Самотий каже:
Заробляти можна тільки трьома способами: 1. Надавати послуги за які платять; 2. Виробляти товар який продають; 3. Перепродувати вироблений товар за вищою ціною. Інші способи - це обман і крадіжка мають неприйнятно кримінальний характер. Який з трьох вказаних способів має реалізовувати стартап? Більшість людей витрачають весь свій вільний час щоб прогодувати сім'ю. Хто це буде реалізовувати і як?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Найкращий варіант робити власну індустрію на технологіях нових і забутих старих. Ідеологія підтримана конкретними матеріальними справами швидко знайде прихильників. Теорія буде тільки для любителів теоретичних пошуків. Свій власний проект я розглядаю як ідеологію і хто нас і ідеологію підтримує отримує , наприклад, халявний газ. Можливо виглядає як підкуп але ми допомагаємо лише тим хто допомагає і підтримує нас. Для впровадження постіндустріальної індустрії потрібні справжні науковці і спеціалісти. Теоретики , на даному етапі, не потрібні. Спеціалісти і науковці спеціалісти які опанують технології стануть практикуючими викладачами. Можна назвати таку форм організації нукововиробниче підприємство.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А чим ці люди займаються у робочий час? Вони що, працюють безкоштовно?

Цитата:
Більшість людей витрачають весь свій вільний час щоб прогодувати сім'ю.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тут важливо все робити своєчасно. На першому етапі Центр стартап-культури формує спільноти у Просторі волі, для чого займається оздоровленням і просвітою.

Лише після формування таких просвітлених спільнот можна буде говорити про спеціалізовані стартапи.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Шукаючи відповідного спеціаліста я пояснюю мою понятійну базу. Після того як відбувся контакт пояснюю свій світогляд. Наприклад: для того щоб знайти електрика не гобіта я перебрав 12 кращих спеціалістів ( в Києві також). Жоден не підійшов. Підійшов перший. Мабуть то інтуїція була. То був мій науковий напрямок. І так далі по потрібних спеціальностях. Йти шляхом шукання людей які будуть читати ЖС і тому світлі ,також не погано. Але вони на 90% не будуть тими спеціалістами по фаху і по таланту які потрібні. Потрібно якимось чином скочити на два стільця. Щоб і рости хотів і талант мав відповідний. Варіант всі до купи потім поділимось за інтересами підійде при вихованні молодого покоління . Також добрий варіант.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі!

Ще кілька місяців тому виникла ідея створити у Львові Простір, де б можна було поєднати

- продаж найпростішої, але здорової їжі від місцевих фермерів (хоча би молочні продукти, овочі і фрукти, чаї...), оскільки якісну таку продукцію не просто знайти.

- одяг від місцевого виробника, хенд-мейд

- щось типу кафе

- простір для проведення подій/навчань/зустрічей з відомомими людьми/мистецьких подій, які відповідають постіндустріальним цінностям.

Все це має функціонувати за моделлю кооперації, де немає єдиного власника, але кожен, хто долучається, володіє тим, що конкретно сам зробив/вклав

Таким проектом за моделлю кооперації зможемо долучати всіх до плаці, через полегшення доступу людей до капіталу. Але водночас бізнес поєднаємо із політикою та наукою і культурою через організовані нами події, а також через чітко визначені критерії входження до кооперації.

Далі такий простір можна розширювати і помножувати, концентруючись на різних аспектах, організовувати на базі простору масштабні події.

Однак, проект дуже місткий, потрібно дуже багато грошей, тому робити його можна тільки поступово, починаючи із якихось конкретних аспектів за моделлю стартапу. Сам я, звісно, не потягну, але якщо тут є зацікавлені львів'яни, то відгукністься. Зможемо домовитися про зустріч і обговорити хто з нас що вміє та на чому могли би зосередитися для початку, конкретизувати ідею

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для того, щоб усе відбулося легко і приємно, треба зібрати невелику спільноту однодумців у Просторі волі.

Далі діяти згідно з наукою творення стартапів.

Богдан Бень каже:
Однак, проект дуже місткий, потрібно дуже багато грошей, тому робити його можна тільки поступово, починаючи із якихось конкретних аспектів за моделлю стартапу. Сам я, звісно, не потягну, але якщо тут є зацікавлені львів'яни, то відгукністься. Зможемо домовитися про зустріч і обговорити хто з нас що вміє та на чому могли би зосередитися для початку, конкретизувати ідею

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цілком годжуся з твоїм слушним задумом, Богдане.
Але чи можеш роз’яснити, для чого потрібно багато грошей?

Богдан Бень каже:
Радіймо, друзі!
Ще кілька місяців тому виникла ідшея створити у Львові Простір, де б можна було поєднати
- продаж найпростішої, але здорової їжі від місцевих фермерів (хоча би молочні продукти, овочі і фрукти, чаї...), оскільки якісну таку продукцію не просто знайти.
- одяг від місцевого виробника, хенд-мейд
- щось типу кафе
- простір для проведення подій/навчань/зустрічей з відомомими людьми/мистецьких подій, які відповідають постіндустріальним цінностям.
Все це має функціонувати за моделлю кооперації, де немає єдиного власника, але кожен, хто долучається, володіє тим, що конкретно сам зробив/вклав
Таким проектом за моделлю кооперації зможемо долучати всіх до плаці, через полегшення доступу людей до капіталу. Але водночас бізнес поєднаємо із політикою та наукою і культурою через організовані нами події, а також через чітко визначені критерії входження до кооперації.
Далі такий простір можна розширювати і помножувати, концентруючись на різних аспектах, організовувати на базі простору масштабні події.
Однак, проект дуже місткий, потрібно дуже багато грошей, тому робити його можна тільки поступово, починаючи із якихось конкретних аспектів за моделлю стартапу. Сам я, звісно, не потягну, але якщо тут є зацікавлені львів'яни, то відгукністься. Зможемо домовитися про зустріч і обговорити хто з нас що вміє та на чому могли би зосередитися для початку, конкретизувати ідею

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

В першу чергу дуже дорого коштує оренда приміщення та всі поточні витрати на його утримання. Однак, це якщо міряти великими кроками. Якщо починати з малого, то таких грошей не потрібно, потрібні лише однодумці, які б взялися за справу

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

"Мале" - це головне : середовище світлих однодумців...

А заки дійти до "великого", збагатіємо не тільки матеріяльно, але й ідейно (щодо приміщення бачу можливості, коли проєкт визріє, разом зі створенням початкового демосу).

Включаю себе до твого задуму поки що - здалека.
Я помітила те саме, що ти три роки тому : відсутність життєвого простору для Аріян... Тоді й почала шукати прихильників, декого знайшла (та чи вони ще "з нами"?). Зрештою існує клуб "Львівщина". Ти дивився тут, у Н О. ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А якщо один з однодумців володіє приміщенням і готовий його надати в користування?

Як поєднати його внесок з внесками інших однодумців?

На яких засадах формується спільний капітал?

І як поступати, якщо хтось хоче вийти із справи?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поки що йдеться лише про створення на місцях середовищ для формування і засвоєння стартап-культури.

Якщо пізніше хтось захоче створити компанію, то всі питання про внески засновників вирішуються у статуті ТОВ.

Проте зараз нам цього не треба. Поточне завдання в тому, щоб зібрати певну кількість представників Центру на місцях для спільного вироблення моделі діяльності Центру.

Нам потрібно створити:

1. Статут (систему правил і принципів діяльності).
2. Корпус базових знань.
3. Покрокову інструкцію для заснування місцевого осередку.

Для цього не треба ні приміщень, ні грошей.

Створюємо місцеві представництва Центру стартап-культури Гартленд (опитування)

Володимир Федько каже:
А якщо один з однодумців володіє приміщенням і готовий його надати в користування?
Як поєднати його внесок з внесками інших однодумців?
На яких засадах формується спільний капітал?
І як поступати, якщо хтось хоче вийти із справи?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую за запрошення, хоч я трошки була зайнята іншим і не стежила за розвитком подій на НО.
Треба доганяти, щоб зрозуміти в чому річ. Вибачайте, друзі!
Поділюсь чимось іншим і не кажіть, що не в тему!
Я відстежую події свого життя і хочу сказати те, що
пригодиться для всіх.
Ми самопрограмуємось! Кожне слово, яке кажемо комусь- надалі ми виконуємо цю роль. Тому замовити можна все!
І інша людина, яка щось робить те, що не подобається тобі, то це є дзеркало твоїх дій по відношенню до інших. Навколо нас творчі енергії, треба зрозуміти .. Ось такий прогрес, що думки реалізуються, якщо перебуваємо у відповідному стані. У мене реалізується через добу , хоч не завжди те, що треба. Треба вчитись володіти собою- це найголовніше зараз. На запитання приходять відповіді, треба вчитись читати навколишній простір. Я запитала яка правильна назва України? Мені показали руку, що несла корону. Тепер я думаю, а чому корона не на голові?

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Можливо, місія України в тому, щоб коронувати шляхетних володарів усього світу.

Зоріна Небокрай каже:
На запитання приходять відповіді, треба вчитись читати навколишній простір. Я запитала яка правильна назва України? Мені показали руку, що несла корону. Тепер я думаю, а чому корона не на голові?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Мабуть,Зоріно,корона у руці означає,що український народ ще не відростив "голову",щоб на неї одіти Корону...Тож Всесвіт на запитання про назву,відповів суттю...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Україні личить не корона світських царів, а мітра духовного правителя - як у Козака Мамая.

Явсе Світ каже:
Мабуть,Зоріно,корона у руці означає,що український народ ще не відростив "голову",щоб на неї одіти Корону...Тож Всесвіт на запитання про назву,відповів суттю...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Корона як символічна складова царства. Руки - у Творця нема інших рук ніж наші щоб створити Рай на Землі, Царство. Виходить будуймо Царство Боже або Простір Волі. Все в тему.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Я в грі.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чи можна визначити різницю, у ЦСКГ, між словами:

- філія,
- представництво,
- ланка... ?

Дякую.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поки що маємо три рівні ЦСКГ:
- представник
- представництво (рій, тобто троє і більше учасників - на чолі з представником)
- філія (сотня, тобто не менше 40 учасників)

Зірка Вітошинська каже:
Чи можна визначити різницю, у ЦСКГ, між словами:
- філія,
- представництво,
- ланка... ?
Дякую.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !