Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щоденні звички, які наближають старість прискореними темпами

Світ:

Спецтема:

Експерти виділяють шість щоденних звичок, які наближають старість прискореними темпами. Розрізняють поняття «біологічний», «паспортний» і «психологічний» вік. При цьому ці цифри далеко не завжди збігаються, і це вже давно не секрет.

У спробах утримати процес старіння ми починаємо посилено стежити за здоровим харчуванням і приділяємо час спорту, підтримуючи своє тіло в тонусі, прагнемо зберігати позитивний погляд на життя. Але в нашому повсякденному житті присутні шість шкідливих щоденних звичок, які ми часто упускаємо. При цьому вони непомітно підкидають нам зайвих "рочків", як у фізичному, так і в психологічному плані.

Серед шести найпоширеніших звичок, які нас старять, виділяють наступні:

1. Звичка перевантажувати себе

Наша звичка працювати мало не 24 години на добу нічого хорошого не обіцяє в майбутньому. Перенавантаження ще нікого не прикрашало і не додавало молодості та завзяття. Це точно забезпечить вам стомлений вигляд, фіолетові кола під очима і страдницький вираз обличчя.

Варто навчитися  організовувати свій час і правильно розподіляти навантаження рівномірно, щоб нічого не залишалося на останній день, коли доводиться просто вбивати себе перенавантаженнями.

2. Звичка неправильно харчуватися

Важливо пам'ятати, що неправильне харчування — це погана звичка, від якої варто якомога швидше позбутися. Якщо ви проявите трохи дисциплінованості і завзятості – отримаєте швидкий і приємний результат. До речі, рясні пізні вечері, особливо з великою кількістю цукру і шкідливих жирів, які перевантажують травну систему на всю ніч, заважають відновним процесів у клітинах шкіри. Це істотно знижує інтенсивність захисних механізмів від згубної дії на тканини організму вільних радикалів. Саме так ви забезпечите собі передчасне в'янення шкіри, ранню зношеність тканин організму і появу хронічної патології.

3. Звичка недосипати

При постійному недосипанні вам буде гарантований нездоровий колір обличчя і ранні зморшки.

4. Звичка знімати напругу за допомогою алкоголю

Такий вид дозвілля та релаксу – гарантія втратити молодість і здоров'я в дуже ранньому віці.

Пам'ятайте, що алкоголь — це токсична речовина для головного мозку, яке активізує руйнівні процеси з участю вільних радикалів

5. Звичка проводити більшу частину часу сидячи

Якщо ви сидите на роботі, в транспорті, а потім удома перед комп'ютером за іграми або листуванням в соціальних мережах – не дивуйтеся, коли у вас з'явиться досить рано пишний букет хронічних захворювань «сидячого способу життя». Тому на роботу та  з роботи – пішки. По сходах вгору-вниз – без ліфта. Замість чергового килима – бігова доріжка в спальну кімнату. Вихідні – тільки на повітрі, але не з шашликом, а з волейболом, футболом, пейнтболом – це повинно стати вашим способом життя.

6. Звичка не доглядати за собою

Важливо систематично приділяти увагу догляду особливо за шкірою обличчя – не спати з косметикою – обов'язково змивайте її.

Не купуйте на розпродажах дешеву косметику сумнівного виробника.

Не забувайте про різні готові мінеральні і вітамінні комплекси.

Наші інтереси: 

Пізнаємо і застосовуємо правила молодості та здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цілком згідний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цілком згідний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!