Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вибух над вашингтонським болотом. Про що розповів розсекречений Меморандум

Президент Трамп зняв гриф секретності з Меморандуму, підготовленого Комітетом з розвідки Палати представників Конгресу США. Цей документ, як і все інше, чим займається цей Комітет, спочатку був з грифом «цілком таємно».

Нічого нового для допитливого читача в цьому Меморандумі, звичайно ж, нема. Все, що там описано, давно і широко обговорюється в Америці. Але ніхто з учасників цих дискусій ніколи не мав ніяких доказів. Тепер ці докази, зібрані під час закритих засідань Комітету з розвідки, стали надбанням публіки.

В результаті ми знаємо, що ланцюжок подій, пов'язана зі справою «злочинної змови Трампа з Путіним», виглядає так:

- політичні противники Трампа під час праймеріз замовили фірмі Fusion GPS, яка спеціалізується на пошуку «брудної білизни», пошук бруду на Трампа,

- після того, як Трамп виграв праймеріз, фірма Fusion GPS позбулася покупця, але ненадовго,

- новим замовником «брудної білизни» проти Трампа стала виборча кампанія Хілларі Клінтон і ЦК Демократичної партії,

- новий замовник зажадав від Fusion GPS бруду на Трампа не тільки в Америці, а й на міжнародній арені,

- фірма Fusion GPS найняла субпідрядника - колишнього резидента британської розвідки в Москві Крістофера Стіла, відомого своїми відверто анти-трампівськими переконаннями,

- Крістофер Стіл найняв (невідомих поки) колишніх співробітників російських спецслужб, проти яких він свого часу боровся під час холодної війни,

- агенти декількох російських розвідувальних відомств сфабрикували брудне досьє на Трампа (лінгвістичний аналіз підтвердив, що це досьє написано на «російській англійській» з мінімальним редагуванням носіями англійської мови),

- досі неясно, якою мірою ці російські агенти є «колишніми» агентами російських спецслужб (тобто в якій мірі це досьє є просто вигадкою, а в якій - спрямованою дезінформацією КДБ-ФСБ),

- досьє на Трампа, складене росіянами, потрапляє в ФБР через одного із заступників міністра юстиції Брюса Ора, який отримав його від своєї дружини, яка працює у фірмі Fusion GPS,

- ФБР використовує це досьє в якості одного з основних аргументів на секретному суді FISС для отримання офіційної санкції для стеження за виборною кампанією Трампа,

Іншими словами, адміністрація Обами використовувала підготоване російськими агентами досьє для легалізації стеження за політичною опозицією.

МЕМОРАНДУМ МІСТИТЬ БАГАТО ЦІКАВИХ ДЕТАЛЕЙ.

Наприклад, тепер ми знаємо, що ФБР ніколи б не ризикнуло звернутися до суду FISС з петицією про стеження і прослуховування політичного опонента Хілларі Клінтон, якби не замовлене і оплачене нею ж брудне російське досьє.

Крім того, керівники в ФБР прекрасно знали, звідки взялося це досьє, але в петиції в секретний суд FISС про стеження за кампанією Трампа вони представили досьє як перевірений факт, а не як результат пошуку Хілларі Клінтон «брудної білизни» проти Трампа.

І це не було простою канцелярської помилкою - ФБР використовувало досьє в петиції суду FISС не один, а чотири рази поспіль.

В результаті ФБР вело стеження за кампанією Трампа і до виборів, і після виборів, і навіть після інавгурації президента Трампа.

Крім того, з Меморандуму стало зрозуміло, як відбувався «продаж» цього брудного продукту. Крістофер Стіл організував «витік» інформації з досьє в засоби масової інформації (New York Times, Washington Post, Yahoo News, New Yorker, CNN).

Стаття, опублікована в Yahoo News, якнайкраще додавала пропущені деталі, і в цілому підтверджувала висновки російського досьє.

І ФБР діяло наступним чином - вони, з одного боку, використовували статтю в Yahoo News як «незалежне підтвердження» фактів з досьє в петиції про стеження за кампанією Трампа. З іншого боку, ФБР вирішило «покарати» Стіла за несанкціонований «витік інформації» із сфабрикованого російськими агентами досьє. Мабуть, до того моменту Стіл став більше їм не потрібен.

Іншими словами, ФБР представило суду FISС завідомо неправдиву інформацію про достовірність досьє на Трампа, причому в якості «підтвердження» в секретному суді вони використовували публікацію у відкритій пресі, організовану самими ж авторами цього досьє.

Зрозуміло, що короткий (всього 4 сторінки) Меморандум залишив осторонь відповіді на інші важливі питання.

Наприклад, що послужило початком всієї  цієї «російської справи» (а вона почалася за кілька місяців до того, як з'явилося на світ це злощасне досьє). І на чому базується розслідування «російської справи» Мюллером?

Нагадаю, що Мюллер був призначений на посаду спеціального прокурора заступником міністра юстиції Розенштейном (це саме він підписав одну з чотирьох петицій до суду FISС, причому саме ту, яка була подана вже після вступу Трампа на посаду президента).

А дружина Розенштейна - адвокат, яка має в якості клієнтів і Фонд Клінтонів, і Мюллера (того самого), і звільненого Директора ФБР Комі, і звільненого заступника Директора ФБР Маккабі.

Корупція у вищих ешелонах влади адміністрації Обами вже ні для кого не є секретом. Дивним у всій цій справі є незвичайна активність в цій справі американських спецслужб під керівництвом Обами.

Американські спецслужби, як і всі кадрові агенти спецслужб у всіх країнах, завжди задовольнялися рівнем «сірих кардиналів». Вони завжди були дуже близькі до будь-якої влади, але ніколи формально не ставали на чолі держави. Так було ще з античних часів і стало неписаною традицією. До тих пір, поки до влади в Росії не прийшов Путін.

Прихід до влади співробітника спецслужб - «одного з наших» - викликав заздрість у всіх спецслужбах світу. Адже всі вони вважають себе справжніми володарями, а хто там зараз формально знаходиться на чолі держави - неважливо.

Додатковим подразником послужило те, що Путін прийшов до влади законним шляхом (мається на увазі те, що якщо його прихід до влади і був переворотом під керівництвом спецслужб, то безкровним).

Нагадаю, що перший Директор ФБР Едгар Гувер стояв на чолі внутрішньої секретної поліції майже 50 років. За цей час ФБР перетворилося з невеликого агентства, яке займається боротьбою з федеральними злочинами, в одну з основних політичних сил Вашингтона.

Едгар Гувер трансформував ФБР з агентства кримінального розшуку в агентство кримінального і політичного розшуку. Досьє, які він збирав протягом багатьох років (і реальні, і уявні) зробили ФБР потужним важелем політичного впливу.

Напевно, Гувер міг би стати президентом, якби захотів. Але роль «сірого кардинала» він зіграв до кінця. А ось Путін порушив негласне табу.

Вже давно було помічено, що американські і радянські спецслужби за довгі роки холодної війни заразили один одного «вірусами».

Прихід до влади Путіна наштовхнув верхівку американських спецслужб на ідею безкровного путчу для зміщення з поста неугодного їм президента Трампа. Тому вони і виявили таку педантичність в цій справі - всі їх кроки грунтувалися на формально законних підставах. Вони не ризикнули встановити прослуховувальну апаратуру без санкції суду.

Але вашингтонське болото прорахувалось. Публікація Меморандуму відкриває завісу тільки над одним епізодом війни, який американські спецслужби ведуть проти американського президента.

Скоро підуть і інші Меморандуми, в тому числі і очікувана незабаром доповідь інспектора Міністерства Юстиції про порушення в ФБР.

Скандал Уотергейт тривав більше двох років. Скандалу Обамагейт трохи більше року. Вибух меморандуму над вашингтонським болотом - тільки перша ластівка.

Чекати серйозних викриттів в цій справі залишилося зовсім недовго.

Наші інтереси: 

Війна проти Трампа набуває вирішальних обертів. Перемога Трампа очевидна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Можливо, я цього не знаю. Але девіз ОУН : не хочеш бути зрадженим не довіряй нікому.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Болото повинно бути розчищене від російсько-американської агентури Кремля і лівих сил!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Стійкість американської правової системи приємно дивує.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

До речі, про Гувера. Доводилось читати, що йому кілька разів пропонували балотуватись у Президенти США, проте він категорично відмовлявся. При тому пояснював,що люди із спецслужб у жодному разі не мають права ставати керівником держави, бо це призведе до загибелі демократії.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Видання російське, автор теж сумнівний

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це сайт російськомовних американців консервативного спрямування. Тому вони прихильно ставляться до Трампа і його політики.

Володимир Самотий каже:
Видання російське, автор теж сумнівний

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Можливо, я цього не знаю. Але девіз ОУН : не хочеш бути зрадженим не довіряй нікому.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире, девіз ЯКОЇ ОУН ? Джерело!

Цитата:
Але девіз ОУН : не хочеш бути зрадженим не довіряй нікому.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!