Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 36
  • Переглядів: 36

Дріжджовий хліб небезпечний для здоров’я - вчені

Категорія:

Спецтема:

В європейській пресі з’явилося безліч статей про шкідливість дріжджового хліба. Вітчизняні гастроентерологи запевняють, що всі властивості хлібопекарських дріжджів до кінця не вивчені, але багато факторів дійсно є дуже тривожними. То чи дійсно дріжджовий хліб є небезпечним для здоров’я людини? 

Хлібопекарські дріжджі, згідно знайденим записам на староєгипетських папірусах, відомі людству протягом декількох тисячоліть. Однак в Європі дріжджовий хліб в промислових масштабах стали виробляти тільки після Другої світової війни.

Раніше в приготуванні тіста використовувалося молочнокисле чи хмільне бродіння. З такою технологією сама тільки підготовка до випікання виявлялася дуже довгим процесом. Поява сухих дріжджів багато в чому прискорила і здешевила виробництво хліба. 

Хлібопекарські дріжджі є мікроорганізмами з сімейства цукроміцетів, їх отримують з меляси, яка в свою чергу залишається в якості відходів від виготовлення цукру. Головна особливість дріжджів – моментальний початок процесу бродіння; в цей момент вони виділяють вуглекислий газ. Завдяки цьому тісто добре піднімається, а спечений хліб має характерну губчасту структуру.

До того ж, як і всі гриби, дріжджі є джерелом багатьох вітамінів і корисних мікроелементів. Так в чому ж тоді полягає шкода подібного хліба? 

Гастроентерологи по всьому світу стверджують: хлібопекарські дріжджі при попаданні в організм людини порушують кишкову мікрофлору і запускають гнильні процеси всередині всього кишечника. В результаті корисні бактерії гинуть, імунітет знижується, починається дисбактеріоз. Він, в свою чергу, при наявності грибкової флори збільшує можливість появи ентероколіту і різко знижує кількість кальцію в організмі. 

Більше того, французький вчений Етьєн Вольф на основі свого трирічного експерименту з розчином екстракту ферментуючих дріжджів довів, що їх флора активно стимулює ріст ракових пухлин. Адже дріжджі – одноклітинні організми, які размножуються вегетативним шляхом, тобто швидким поділом клітини, що дуже сприятливо і для ракових клітин. 

Хлібопекарські дріжджі швидко розмножуються в кишечнику і пригнічують його нормальну мікрофлору. В результаті порушується діяльність всіх органів травлення: шлунку, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки. 

Вітчизняні фахівці хлібопекарського виробництва стверджують, що все це - міф. В даний момент багато європейських центрів дослідження продуктів харчування перевіряють стійкість хлібопекарських дріжджів до високої температури і інших біохімічних процесів.

Можливо, скоро з’явиться офіційна інформація, чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров’я. Ну, а поки що лікарі радять обмежити споживання подібного продукту і використовувати в їжу бездріжджові лаваші і коржі, тим більше що це набагато корисніше для організму в цілому.

Наші інтереси: 

Незважаючи ні на що, "вітчизняні фахівці хлібопекарського виробництва стверджують, що все це - міф". Система  чинить шалений спротив правді.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тобто, лікарі дають поради грунтуючись не на результатах наукових досліджень!

Чергове навіювання з арсеналу торговельних війн.

Цитата:
Можливо, скоро з’явиться офіційна інформація, чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров’я. Ну, а поки що лікарі радять обмежити споживання подібного продукту

А якщо не буде офіційної інформації? Що тоді!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Василь Кукурудза.
0
Ще не підтримано

Мені подобається вислів однієї поважної людини "хочу зауважити". Так ось, хочу зауважити, що хліб має бути обов'язково зброджений. Якщо шановні читачі вживають лаваш чи коржі, які не цей процес не проходять, то також обов'язково потрібно запити сухим вином, яке зроблене без цукру. До речі, таке вино не є алкогольним напоєм і мало би продаватись у відділі "спеції". Радіймо.

Своїм друзям ми пропонуємо тільки те, чим користуємось самі.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Тобто, лікарі дають поради грунтуючись не на результатах наукових досліджень!

Чергове навіювання з арсеналу торговельних війн.

Цитата:
Можливо, скоро з’явиться офіційна інформація, чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров’я. Ну, а поки що лікарі радять обмежити споживання подібного продукту

А якщо не буде офіційної інформації? Що тоді!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!