Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не Джавеліном єдиним: військовий експерт розповів, яку надпотужну зброю отримають ЗСУ

Категорія:

2018 рік стане переломним для української армії, оскільки Збройні сили України отримають на озброєння одразу кілька нових видів потужної зброї та техніки. Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

 

Я думаю, що у 2018 році українська армія отримає ракетний комплекс "Вільха", який пройшов цикл випробувань. Думаю, що він буде прийнятий на озброєння як головна ударна сила, яка буде здатна вражати цілі противника на відстані мінімум 200 кілометрів у тій версії, яка пройшла випробування, – сказав Сергій Згурець.

За словами експерта, ЗСУ отримали на озброєння широкий спектр протитанкових ракетних комплексів, які виробляє КБ "Луч" – від "Корсара" з дальністю до 2,5 кілометрів до "Стугни" з дальністю 5 кілометрів.

"І їх досить багато, кількість комплексів вимірюється сотнями, а кількість ракет – тисячами. Це значно більше, ніж минулого року. Вже цього досить, щоб посилити протитанковий компонент, навіть не згадуючи американських Javelin, які скоріше є політичним кроком, ніж безпосередньо засобом посилення нашого військового потенціалу", – підкреслив він.

Також, за словами Згурця, збройні сили отримають батальйонні комплекти БТР-4, батальйонні комплекти бронетранспортера БТР-3, перші машини в серійному виготовленні, легкі броньовані машини "Дозор", броньовані машини "Козак", які пройшли випробування і використовуються з кінця минулого року. Так само чинитимуть модернізовані танки Т-64.

"Ми почнемо процес глибокої модернізації винищувачів МіГ-29 і Су-27, які істотно підвищать можливість нашої авіації виявляти цілі противника в повітрі та знищувати його на землі, використовуючи нові керовані засоби ураження, які розробляють і будуть проводити в Україні", – розповів експерт.

Нагадаємо, У грудні 2017-го США ухвалили рішення про постачання в Україну оборонного озброєння. У Києві очікують на протитанкові комплекси "Джавелін". Посол США в Україні Марі Йовановіч запевнила, що вони дістануться Україні абсолютно безкоштовно.

 

Наші інтереси: 

Американська зброя - це скоріше засіб психологічного тиску на РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова новина!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова новина!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!