Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Енергоатом" продовжив до 2025 року договір з Westinghouse про постачання ядерного палива

Державне підприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, уклало угоду про продовження терміну дії договору з американсько-японською компанією Westinghouse про постачання ядерного палива для семи з 15 українських атомних енергоблоків протягом 2021-2025 років. Про це повідомила прес-служба Westinghouse.

Як йдеться в повідомленні, компанія Westinghouse Electric заявила про укладення угоди про продовження терміну поставок ядерного палива згідно договору з Державним підприємством "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Зокрема, цією угодою передбачається постачання ядерного палива для забезпечення семи з 15 українських атомних енергоблоків протягом 2021-2025 років, що означає розширення і продовження дії договору, термін дії якого закінчується в 2020 році.

В рамках диверсифікації джерел постачання ядерного палива для атомних станцій України і зниження залежності від одного джерела – російської компанії "ТВЕЛ" - держкомпанія "Енергоатом" у квітні 2014 року уклала договір з американсько-японською компанією Westinghouse, яка виробляє паливо на своєму заводі в Швеції.

На сьогоднішній день шведське паливо успішно експлуатується на Запорізькій та Південно-Українській АЕС. Раніше повідомлялося, що Westinghouse готова повністю замінити постачання ядерного палива з РФ для України.

Наші інтереси: 

Енергонезалежність -  мета України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Символічно, що Westinghouse - це американсько-японська компанія. З долученням України намічається формування ядерної осі США - Україна - Японія.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Символічно, що Westinghouse - це американсько-японська компанія. З долученням України намічається формування ядерної осі США - Україна - Японія.

Все, що робиться з власної волі, – добро!